اکثر افراد در طول زندگی خود دچار کمر درد شده اند که هر کدام علت های متفاوتی داشته اند و جالب تر از همه این مسئله است که گاهی اوقات حتی متخصصین نمی توانند با اطمینان کامل اظهار نظر کنند که علت اصلی درد چه چیزی می تواند باشد. آیا واقعا مشکل از کمر است یا اینکه مشکل از دیسک است؟
تاثیر استراحت مطلق بر کمردرد
می توان ادعا کرد که اکثر افراد در طول زندگی خود به درجاتی از کمر درد مبتلا شده اند که هر کدام علت های متفاوتی دارند و جالب اینجاست که بسیاری از اوقات حتی متخصصین نمی توانند با اطمینان کامل بگویند در کمر ما چه اتفاقی افتاده است؟ آیا واقعا مشکل اصلی کمر است؟ آیا ستون فقرا آسیب دیده است یا نه مشکل از دیسک است؟ آیا عضلات درگیر شده اند؟ تمامی این اما و اگر ها وجود دارند ولی نکته ی مشترکی که در برخورد با انواع کمردرد ها میبینیم استراحت های طولانی مدت است! آیا واقعا این استراحت ها برای ما فایده ای هم دارند یا نه بی تاثیر هستند و یا بدتر از همه اینکه ضرر هم دارند؟
وقتی استراحت مطلق(bed rest) به عنوان درمان در نظر گرفته می شود بطور کلی باعث می شود بیمار ضعیف شود. مکانیسم این پیامد های ضعف در حال بررسی هستند. Bed Restنیروی هیدرواستاتیک را تا حد زیر فشار اسموتیک دیسک کاهش می دهد. که باعث ورود مایع به دیسک می شود. مک گیل و آکسلر افزایش طول ستون فقرات را در طول 8 ساعت Bed restاثبات کردند. و سپس Bed Restرا تا 32 ساعت ادامه دادند. این وضعیت باعث یک فشار مداوم غیر طبیعی می شود، که خود عامل کمردرد است و استرس های زیادی را به ستون فقرات وارد می کند. با استراحت طولانی عضلات بی کفایت تر و ضعیف تر می شوند و همین عامل منجر به از دست رفتن یکی از محافظین ستون فقرات می شود و خود، علتی دیگر برای تشدید کمردرد می شود.
تعادل در همه چیز
متعادل سازی در همه چیز بخش زیادی از بینش بایومکانیک در ستون فقرات را پوشش می دهد. این موضوع در واقع بیان می کند که چه بارگذاری بیش از حد روی ستون فقرات و چه استراحت طولانی مدت هر دو آسیب زننده است و تمامی مفاصل بدن از جمله ستون فقرات برای تغذیه ی مناسب و داشتن عملکردی طبیعی باید حرکت خود را حفظ کنند و بار مناسبی نیز متحمل شوند. جالب است بدانیم که تغذیه ی دیسک در ستون فقرات توسط اعمال و برداشتن بار از روی آن انجام می شود و اگر فرد دایما خوابیده باشد این بارگذاری صورت نمی گیرد و گردش مواد تغذیه ای اتفاق نمی افتد و بافت دیسک ضعیف می شود. به طور کلی بدن انسان هرجایی را که احساس کند بدون استفاده باقی مانده است از بین می برد و انرژی را برای آن تلف نمی کند. حال اگر فرد به صورت مداوم استراحت کند و از عضلاتش استفاده نکند بدن عضلات را از بین می برد! که اصطلاحا به آن آتروفی عضلانی می گویند. برای جلوگیری از آتروفی باید از عضلات استفاده کرد وگرنه بافت بدون استفاده تلقی می شوند دقیقا همان اتفاقی که در استراحت های طولانی مدت می افتد. بارگذاری بیشتر از حد هم آسیب رسان است چرا که بافت هایی که مسیول تحمل این بار هستند یک آستانه ی مشخصی برای تحمل بار دارند و اگر بیشتر از آن را متحمل شوند به نقطه ی شکست یا اصطلاحا failureمی رسند و تبدیل به بافت آسیب دیده می شوند. در ستون فقرات هم به همین صورت است و دیسک، مهره، لیگامان و عضله می توانند بافت آسیب دیده ناشی از اعمال بار زیاد تلقی شوند که ترمیم آن ها زمان بر است. پس باید روزانه مفاصل و عضلات بدن در دامنه ی خود حرکت کنند تا این دامنه حفظ شود. شاید این سوال پیش بیاید افرادی که کار های بسیار سنگین می کنند چگونه دچار مشکلات ستون فقرات نمی شوند؟ پاسخ این است که این افراد اگر ستون فقرات سالمی دارند قطعا قبل از پرداختن به کارهای سنگین بدن خود را آماده کرده اند و همان آستانه ای را که قبلا راجع به آن صحبت شده است را به حد بالاتری رسانده اند پس قبل از انجام هر گونه فعالیت شدید بدنی ابتدا شرایط بدن خود را با آن سازگار کنید.
درد شما را کمک میکند!
درد به شما هشدار می دهد پس به او گوش دهید. درد پاسخ محافظتی بدن است و هرجایی که بدن شما در معرض آسیب است به شما هشدار می دهد تا هرچه سریع تر جلوی آسیب را بگیرید. پس به صدای بدنتان گوش دهید. حرکات بدون درد و تحت نظر متخصص نه تنها آسیبی به کمر شما وارد نمی کند بلکه روند بهبودی را تسریع می کند.
منبع: روزپلاس