برای استفاده از لیزر درمانی برای رفع موهای زائد باید شرایط و ویژگی های مورد نیاز را داشته باشید. برخی موارد مهم را قبل و بعد از انجام لیزر در پیش بگیرید تا دچار آسیب و عوارض ناشی از لیزر نشوید. بسته به محل مورد نظر و ضخامت و حجم مو نتیجه گیری از لیزر درمانی نیز متفاوت خواهد بود.
درباره لیزر
دکتر اکبری در این باره گفت: برای لیزر موهای زائد غالبا نور لیزر وارد رنگدانه ملانین خواهد شد سپس جذب شده و باعث از بین رفتن سلولهای اصلی مو میگردد و به این ترتیب رچه مو ضخیم تر باشد و ملانین بیشتری داشته باشد مقدار نوری که جذب میکند بیشتر است و سریع تر از بین می رود. همچنین مقدار کم ملانین موجود در پوست باعث سفیدی پوست افراد شده و مانع سوختگی آن ها به وسیله نور لیزر می شود،
پوست های مناسب برای لیزر موهای زائد
یک بیمارخوب برای لیزر، فردی است كه پوستی سفید به همراه موهایی مشکی و زمخت داشته باشدلیزر روی پوست افرادی که اختلال هورمونی نداشته باشند بهترین نتیجه را میدهد. البته با توجه به پیشرفت تکنولوژی های روز دنیا در رابطه با لیزر و تنوع روش های سرد كردن پوست متقاضیان با پوست تیره هم به راحتی می توانند خدمات لیزر دریافت کنند.افراد با موهای بلوند، قرمز رنگ و سفید رنگ انتظار كاهش دائمی موهای زائد خود را نداشته باشند.
دکتر اکبری در ادامه افزود: با کمک لیزر می توانیم رشد موهای سفید و بلوند را با استفاده از لیزر بمدت دو تا سه ماه به تعویق بیندازیم. ولی به اندازه قبل بازگشته و به رشد خود ادامه میدهند. برای کم شدن این نوع موها بهتر است پس از رشد موها اقدام به لیزردرمانی کنید و به مرور زمانرشد این موها را کندتر کرده باعث نازکتر شدن آن ها شوید.
توصیه های قبل از انجام لیزر از زبان دکتر اکبری
در مرحله اول در زمینه انجام لیزر، تعداد مراجعات و مدت زمان مورد نیاز برای نتیجه گیری با متقاضی مشورت می شود.
انواع مشکلات هورمونی و علائمی همچون عادت ماهیانه نامنظم ، ریزش مو، آکنه صورت و ناباروری از این دسته اند. همانطور که میدانید مشکلات هورمونی مهمترین عامل در ایجاد پرمویی به شمار می روند.. بررسی بیمار از این لحاظ از اهمیت زیادی برخوردار است. چون درغیر اینصورت استفاده از لیزردرمانی بیهوده خواهد بود.
دکتر اکبری خاطر نشان کرد: استفاده از داروهای تاثیرگذار بر رشد موهای زائد مانند مثل كورتون، داروهای هورمونی و ماینوكسیدیل، چون این فرآورده های دارویی در رشد موهای زائد نقش مهمی ایفا می کنند و لیزر تاثیر چندانی روی این افراد نخواهد گذاشت.
– مبتلایان به پسوریازیس و پیسی: مبتلایان به این عارضه ها در اثر انجام لیزر دچار انواع ضایعات پوستی خواهند شد.
– مبتلایان با سابقه گوشت اضافه محل عمل: لیزر برای این افراد عامل بروز آکنه های هیپرتروفیك شده و توصیه نمی شود.
– افرادی که زیاد تبخال میزنند: این افراد باید از یک روز قبل از لیزر به مدت یك هفته پس از لیزر محصولات دارویی ضدتبخال مانند آسایكلوویر مصرف کنند.
– مبتلایان به جوش های چركی: با بروز جوش عفونی روی پوست بیمار باید تا بهبود این جوش صبرکرده و از انجام لیزر خودداری کند.
– پوست های برنزه شده: باگر برای برنزه شدن از آفتاب و یا دستگاه سولاریم استفاده کرده باشید خطر سوختگی پوست و بروز لك پس از انجام ليزر افزایش خواهد یافت.. بهتر است این افراد انجام لیزر را تا محو شدن برنزگی پوست عقب بیندازند و از انواع ضدآفتاب ها کمک بگیرند.
– پوست های تاتوشده یا خالکوبی شده یا پوست های کک و مک دار: لیزر تاثیرات منفی روی تاتو خالکوبی میگذارد و آن ها را کمرنگ می کند.
– استفاده از ایزوترتینویین: این داروها برای رفع جوش های مقاوم استفاده می شوند این دارها تاثیرات منفی فراوانی در
– بروزحساسیت پوستی نسبت به پوست به نور لیزر شده خط بروز سوختگی و ایجاد اسكار و لك را افزایش میدهند.
جلسات مورد نیاز برای از بین بردن موهای زائد
هرنوع پوست ویژگی مخصوص به خود را دارد و نسبت به درمان واکنش متفاوتی از خود نشان میدهد به عنوان مثال لیزر موهای زائد صورت نسبت به لیزر زیر بغل زمان بیشتری میبرد. تعداد این جلسات از سه تا هفت جلسه متغیر است و با هر نوع اختلال هورمونی تغییر خواهد یافت.