برای مقابله با پوکی استخوان در بدنتان می توانید از برخی روش های تغذیه ای و خوراکی کمک بگیرید. پژوهشگران معتقدند برای پیشگیری از شکستگی استخوان ها در سنین بالا باید از منابع غذایی حاوی منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سیلیس و روی استفاده شود. ورزش، ترک سیگار و مصرف گریپ فروت نیز تاثیرات مفیدی بر پیشگیری از پوک شدن استخوان ها میگذارد.
پوکی استخوان تنها به واسطه کمبود کلسیم در بدن انسان شکل نمی گیرد. استخوان ها به مواد مغذی دیگری برای حفظ قدرت خود نیاز دارند، که از آن جمله می توان به بور، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سیلیس و روی اشاره کرد.
در شرایطی که پوکی استخوان شاید شرایطی شایع محسوب شود، اما این به معنای آن نیست که الزاما بخشی اجتناب ناپذیر از افزایش سن است. شما با چند بهبود و تغییر غذایی و سبک زندگی می توانید از استخوان هایی قوی و مقاوم در برابر بیماری برخوردار شوید.
پوکی استخوان شرایطی است که در آن استخوان ها به واسطه از بین رفتن مواد معدنی، از جمله کلسیم،در بلند مدت تضعیف شده و متخلخل می شوند. استخوان ها در این شرایط هرچه بیشتر مستعد ترک خوردگی و شکستن هستند.
پژوهش های جدید نشان داده اند که از هر دو زن بالای ۵۰ سال، یک نفر از آنها در طول زندگی خود شکستگی استخوان را به واسطه پوکی استخوان تجربه خواهد کرد. در ادامه با برخی راهبردهای ساده که به پیشگیری از این شرایط دردناک و ناتوان کننده کمک می کنند، بیشتر آشنا می شویم.
مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم را افزایش دهید
از جمله منابع غذایی خوب برای کلسیم می توان به ماهی سالمون، ماهی ساردین، سویا، کلپ، سبزیجات برگدار، دانه های کنجد،جو دوسر، لوبیا سفید، بادام، ارزن، گردو، دانه های آفتابگردان، کیل، توفو، و بروکلی اشاره کرد.
یک رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی را مصرف کنید
پوکی استخوان تنها به واسطه کمبود کلسیم در بدن انسان شکل نمی گیرد. استخوان ها به مواد مغذی دیگری برای حفظ قدرت خود نیاز دارند، که از آن جمله می توان به بور، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سیلیس و روی اشاره کرد. از منابع غذایی خوب برای هر یک از این مواد معدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بور: سبزیجات برگدار، سیب زمینی، هویج وحشی، هویج، چغندر، برگ چغندر، ماهی، گوجه فرنگی، حبوبات، مغزهای خوراکی،میوه ها، کدو حلوایی، و غلات کامل.
منیزیم: سیب، انجیر، هلو، کیل، برگ چغندر، کرفس، یونجه، غلات کامل، برنج قهوه ای، سبزیجات برگدار، دانه های کنجد، دانه های آفتابگردان، بادام، و ماهی سالمون.
منگنز: مغزهای خوراکی، آناناس، غلات کامل، اسفناج، چغندر، برگ چغندر، جوانه های بروکسل، نخود فرنگی، کلپ، چای، زردآلو، بلوبری،
موز، و میوه های خانواده مرکبات.
فسفر: غلات کامل، دانه های خوراکی، مغزهای خوراکی، تخم مرغ، گوشت ماکیان، ماهی، میوه های خشک شده، و حبوبات.
پتاسیم: موز، میوه های خانواده مرکبات، طالبی، زردآلو، گوجه فرنگی، شاهی آبی، دانه های آفتابگردان، غلات کامل، گوجه فرنگی،
سیب زمینی، گوشت ماکیان، و ماهی.
سیلیس: دانه های کتان، جو دوسر، غلات کامل، بادام، دانه های آفتابگردان، کرفس، سیب، توت فرنگی، انگور، کلپ، چغندر، پیاز، و هویج وحشی.
روی: جوانه ها، دانه های کدو تنبل، دانه های آفتابگردان، پیاز، مغزهای خوراکی، سبزیجات برگدار، نخود فرنگی، چغندر، برگ چغندر، و هویج.
به طور منظم ورزش کنید
ورزش، به ویژه کار با وزنه، به تقویت استخوان ها و ترکیب شدن کلسیم و موادمعدنی دیگر در استخوان ها برای افزایش قدرت و استحکام آنها کمک می کند. از جمله بهترین اشکال ورزش برای ساخت توده استخوانی می توان به کار با وزنه، پیاده روی سریع، استفاده از مینی ترامپولین، یوگا و دویدن اشاره کرد.
سیگار کشیدن را ترک کنید
سیگار کشیدن با از بین رفتن توده استخوانی پیوند خورده است و بهترین اقدام پرهیز از آن است.
تنها داروهای ضروری را مصرف کنید، زیرا برخی داروها موجب تحلیل رفتن استخوان ها می شوند
برخی داروها از جمله کورتیکواستروئیدها (اغلب در داروهای آسم، COPD، یا آرتریت استفاده می شود)، داروهای تیروئید، داروهای ضد تشنج، داروهای ضد افسردگی، هورمون درمانی، برای درمان سرطان پروستات و بیماری های دیگر استفاده می شود، از جمله داروههای تضعیف کننده استخوان ها محسوب می شوند.
هر روز گریپ فروت مصرف کنید
پژوهشی که در نشریه پزشکی Nutrition منتشر شد، نشان داد که افزودن گریپ فروت به رژیم های غذایی حیوانات نرخ
شکستگی استخوان ها را کاهش داده، در شرایطی که محتوای ماده معدنی آنها را نیز تقویت کرده است.
اما گریپ فروت تنها موجب افزایش جذب کلسیم و منیزیم نمی شود. این میوه حاوی ترکیبات گیاهی قدرتمندی مانند لیکوپن و نارنجین است که سلامت استخوان را بهبود می بخشند. از دیگر منابع برای لیکوپن می توان به گوجه فرنگی، هندوانه و توت فرنگی اشاره کرد.
روش هایی برای کاهش و مدیریت استرس مد نظر قرار دهید
استرس به پوکی استخوان منجر می شود، از این رو یافتن روش هایی برای کاهش میزان استرس در زندگی گزینه ای ایده آل است. در صورت امکان اگر از کار خود راضی نیستید آن را تغییر دهید، رابطه با افراد و دوستانی که موجب افزایش استرس شما می شوند را کنار بگذارید و اگر با استرس مالی مواجه هستید، سطح خواسته ها و توقعات خود را کاهش دهید. برای مقابله با استرس یوگا، مدیتیشن، پیاده روی، آواز خواندن یا دیگر فعالیت هایی که به کاهش استرس در شما کمک می کنند را انجام دهید.
گیاه دارویی دم اسبی را به رژیم روزانه خود اضافه کنید
پژوهش منتشر شده در نشریه پزشکی Cell Proliferation نشان داد که گیاه دارویی دم اسبی توانایی سلول هایی که ماتریس استخوانی را برای ساخت استخوان ایجاد می کنند، افزایش می دهد. این گیاه دارویی احتمال ابتلا به عفونت استخوانی را نیز کاهش می دهد.
در معرض نور خورشید قرار گرفته یا مکمل ویتامین D مصرف کنید
ویتامین D برای ساخت استخوان هایی قوی ضروری است. پس از مشورت با پزشک می توانید از مکمل های ویتامین D استفاده کنید. همچنین،؛ آفتاب گرفتن به مدت ۲۰ دقیقه در روز می تواند به تولید ویتامین D در بدن انسان کمک کند.
عصر ایران