ارتباط سارکوم کاپوسی با ویروس تبخال

در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌ انجلس محققین موفق به کشف نوعی پروتئین عامل امراض سرطان پوست شدند. از نظر آن ها این بیماری با ویروس تبخال مرتبط است و این دو بیماری نوعی ویژگی و ارتباط مشترک با هم دارند. در ادامه با بیماری سارکوم کاپوسی بیشتر آشنا خواهید شد.

گروهی از محققان پروتئینی را کشف و شناسایی کرده‌اند که خطر گسترش عفونت ویروسی و تکثیر نوعی سرطان ناشی از تبخال را کاهش می‌دهد.

محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌انجلس پروتئینی را شناسایی کردند که با محدودکردن تکثیر و رشد گونه‌ای ویروس تبخالی از بروز سرطان جلوگیری می‌کند.
بر اساس نتایج تحقیقی که در Nature Microbiology منتشر شده، آنها ویروس نوع هشت تبخالی موسوم به human herpes virus 8 را بررسی می‌کردند که احتمالا با ویروس عامل سارکومای کاپوسی یا بافت نرم (Kaposi sarcoma) مرتبط است. سارکوم کاپوسی سرطانی محسوب می‌شود که باعث ایجاد ضایعاتی در بافت نرم بدن از جمله پوست، حفره دهان، گره‌های لنفاوی و برخی اندامهای داخلی می‌شود.
این محققان پروتئینی به نام YTHDF2 را در جریان تحقیقات خود شناسایی کردند که مدعی‌اند می‌تواند همچون کلیدی برای تنظیم نوع هشتم تبخال ویروسی باشد.
به گفته شاوجیانگ گائو، نویسنده اصلی این مطالعه که حدود ۲۵ سال درباره ویروس تبخال نوع ۸ تحقیق و مطالعه می‌کرده، درک چگونگی جلوگیری ویروس هرپس از شیوع سرطان برای حفظ سلامت مبتلایان به این مشکل در جهان مهم است؛ بویژه اگر بداینم این ویروس به دلیل ضعف عملکرد دستگاه ایمنی برخی افراد همچون سالمندان و مبتلایان به ویروس نقص ایمنی یا اچ‌آی‌وی، در بدنشان باقی می‌ماند.

سارکوم کاپوسی، یک نوع سرطان پوستی نسبتاً نادر می‌باشد که در انسان‌ها شایع است و می‌توان وجود آن در موجودات دیگر را انکار کرد. این بیماری باعث ظهور ضایعات پوستی قهوه ای – صورتی رنگ بر روی انواع سطوح بدن شده و باعث ورم در این نواحی می‌شود. از آنجایی که این بیماری در حالت طبیعی بدن فعال نمی‌شود، می‌توان آنرا جزو بیماری‌های فرصت‌طلب دانست. ویژگی مشترک این‌گونه بیماری‌ها، سرکوب شدن آن توسط سیستم ایمنی در حالت نرمال بدن و فعال شدن آن در صورت نقص ایمنی می‌باشد.

این بیماری از اکتشافات موریتس کاپوشی پزشک اتریشی-مجارستانی است.

 

سلامت آنلاین