خوردن نا هماهنگ و نادرست اغلب بی عیب و نقص دیده می شود، زیرا بسیار رایج است. اگر فردی به صورت دائمی از یک رژیم خاص پیروی کرده و در مورد برخی غذا ها و مواد مغذی عقاید محکمی داشته باشد، بنظر می رسد که وی تغذیه درستی دارد. اختلال خوردن با خوردن به صورت نادرست متفاوت است.
اولی فقط در بعضی افراد دیده می شود و حتی ممکن است فردی از یک خانواده را درگیر سازد، ولی دومی ممکن است یک جمعیت کوچک (به طور مثال یک خانواده یا یک فامیل) را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، به نظر می رسد که خوردن به صورت نادرست، ممکن است اثرات منفی گسترده ای بر سلامت و رفاه عمومی جوانان داشته باشد. حتی اگر علائم و نشانه ها، یک اختلال تغذیه بالینی را تشکیل ندهد، تشخیص زودرس و درمان برای مردان به ویژه مهم تر است. در مقاله ای که در “نقد بررسی اختلالات خوردن در اروپا” منتشر شده، تحقیقی شامل بیش از 4900 مرد و زن جوان در فنلاند انجام و مورد بررسی قرار گرفته است.
شرکت کنندگان در این تحقیق به پرسشنامه هایی درباره رفتار های تغذیه ای، وزن، سلامتی و رفاه روانی در سن 24 سالگی و ده سال بعد در سن 34 سالگی پاسخ دادند. زمانی که همه متغیر ها در نظر گرفته شد، خوردن به صورت نادرست، در سن 24 سالگی، پیش بینی کننده سلامت روان پایین در میان هر دو جنس یعنی زنان و مردان و همچنین یک ارزیابی پایین تر از خود برای سلامت در مردان این گروه برای ده سال بعد بود. این نتایج نشان می دهد که خوردن ناهماهنگ و نادرست، در آسیب رساندن به سلامت جسمی و روانی بزرگسالان جوان در کوتاه مدت و دراز مدت موثر است. تحقیقات قبلی نشان داده بود که رفاه روانشناختی کم و خود ارزیابی ضعیف از سلامت، پیش بینی کننده حساسیت بالا نسبت به بیماری های جسمی و مرگ و میر است.
برای مقابله با این اثرات منفی در دراز مدت، ما باید اختلالات خوردن و غذا خوردن نادرست را زود تر تشخیص داده و مستقیما برای درمان به موقع آن بکوشیم. خوردن، وقتي نادرست و یک اختلال است که فردي به طور خودسرانه و صرف نظر از چگونگي احساس خود، تصميم مي گيرد که چه زمانی گرسنه است و باید بخورد، و چه زمانی سیر شده و باید دست از غذا بکشد؛ خود را به طور مداوم وزن می کند یا برای جلوگیری از احساس گرسنگی خود نوشیدنی های بدون کالری می نوشد.
غذا خوردن، همچنین ممکن است زمانی به عنوان یک اختلال در نظر گرفته شود، اگر یک فرد به طور دقیق هر غذا را در آینده برنامه ریزی کند، کالری ها را محاسبه کند و مواد غذایی را وزن کند، به دنبال رژیم غذایی بیش از حد سخت باشد یا غذاهای خاصی را به دلایل سلامتی یا اخلاقی (به طور مثال خوردن یا نوشیدن برخی مواد مغذی)، زمانی که انگیزه واقعی ازدست دادن وزن است، از رژیم غذایی خود حذف کند. حتی اگر غذا خوردن نادرست در بین یک جمعیت رایج باشد نیز، بی ضرر نیست. خوردن نادرست و اختلالات مربوط به آن، در میان زنان و مردان باید جدی گرفته شود. این مطالعه توسط پروفسور دستیار Anna Keski-Rahkonen از دانشگاه هلسینکی رهبری شده است.
برگردان: سیما آزادفلاح