همه ما می دانیم که آب آشامیدنی برای کارکرد بدن مهم است. اما مصرف بیش از حد آب می تواند اثر منفی بر روی بدن، به ویژه کلیه ها داشته باشد. دکتر پرادیپ رائو، ارولوژیست بیمارستان های سراسری از بمبئی در این مورد مبحاثی را متذکر شده است، چه مقدار آب باید مصرف شود تا بدن هیدراته شود و چگونه آب بیش از حد می تواند به کلیه ها آسیب برساند.
دکتر پرادیپ رائو می گوید، “آب بیش از اندازه می تواند مضر باشد، به ویژه هنگامی که عرق زیادی ایجاد می شود و نمک جایگزین حاوی عرق با آب نمک کمتری است. در این هنگام انسان در معرض خطر عدم تعادل الکترولیت قرار می گیرد. “
او در ادامه توضیح میدهد که مصرف بیش از حد از آب ممکن است در فراد جوان مشکلی بوجود نیاورد اما در افراد مسن و بیماران نیاز به کنترل مصرف آب وجود دارد. “معمولا افراد جوان کلیه های سالم دارد و مشکل زیادی برایشان بوجود نمی آورد ، زیرا کلیه ها می توانند مصرف آب اضافی را دفع کند. اما بیماران دیابتی، بیماران قلبی یا بیمارانی که دچار اختلال کارکرد کبد دارند ، و کسانی که مبتلا به اختلالات روانی هستند نباید در نوشیدن آب زیاده روی کنند، افراد مسن و کسانی که مبتلا به بیماری کلیوی هس تند اگر زیاد آب بنوشند دچارعدم تعادل شدید الکترولیت می شوند. “
ارولوژیست، دکتر پرادیپ رائو متذکر می شود که “معمولا بدن ما یک سیگنال دارد که ما با فعال شدن آن تشنگی بوجود می آید که مجیوریم آب بنوشیم . با این حال در شرایط گرمسیری با رطوبت بالا، بدیهی است که مصرف مایعات از 1.5 به 2 لیتر در روزافزایش میابد تا بدن هیدراته شود .
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد