یکی از رایج ترین دلایل برای نخوردن، در یک رژیم غذایی سالم هزینه آن است؛ و در حالی که انباشته کردن محصولات تازه و مواد غذایی کامل نوعی سرمایه گذاری است، اغلب میزانی که ما هدر می دهیم، موجب می شود احساس کنیم که پول خود را از بین می بریم. خوشبختانه، در اینجا برخی از نکات آزمایش شده و درست وجود دارد که باعث می شود شما مواد غذایی خود را سالم تر، تازه تر و طولانی تر نگه دارید. به کاهو های پلاسیده، قارچ های کرم خورده و سیب زمینی های جوانه زده بگویید: خداحافظ!
1- مشکل: موز له شده
راه حل: نگه داشتن ساقه موز ها در بسته بندی پلاستیکی
تعداد انگشت شماری از میوه ها گاز اتیلن را برای رسیدن خود لازم دارند و موز یکی از آنها می باشد. اگر می دانید که نمی توانید که کل دسته موز ها را ظرف چند روز بخورید، به سادگی ساقه موز (که بیشترین حجم گاز را آزاد می کند) را به طور محکم با پلاستیک بسته بندی کنید. این کمک می کند تا مقدار اتیلن منتشر، کاهش یافته و روند فرآوری و حفظ میوه تازه برای مدت زمان بیشتری طول بکشد. گاز همچنین سبب می شود که میوه ها و سبزی ها به سرعت رسیده شوند، بنابراین این ترفند باعث می شود که سرعت فساد محصول نیز کاهش یابد. طالبی، شلیل، گلابی، آلو و گوجه فرنگی نیز مانند موز، گاز اتیلن آزاد می کنند و باید از سایر محصولات دور نگه داشته شوند.
2- مشکل: کرفس لاستیک مانند
راه حل: پیچاندن در فویل آلومینیومی و ذخیره در یخچال.
کرفس، یکی از آن سبزیجات است که می تواند به سرعت از حالت ترد و شکننده به لاستیکی و بی مزه تبدیل شود،اما شما می توانید طول عمر این سبزی را با چند دقیقه اضافی برای ذخیره آن به درستی طولانی کنید. پس از جداسازی، شستن و خشک کردن ساقه ها، آنها را در فویل آلومینیومی محکم بپیچید. این کار باعث می شود هوا و رطوبت آن حفظ شود، اما هنوز اجازه می دهد که گاز اتیلن خارج شود. (برخلاف کیسه های پلاستیکی، که گاز را درخود نگه می دارد)، این کار باعث کم شدن فرایند رسیدن شده و سبزی را به صورت تازه تا چند هفته نگه می دارد.
3- مشکل: کاهوی پلاسیده
راه حل: پایین کشوی یخچال و فریزر خود را با حوله های کاغذی بپوشانید.
همه ما کاهو ها را به این دلیل دوست داریم، چون می خواهیم برای یک سالاد سالم به عنوان یک شام سبک، سالاد ما بدرخشد و علاوه برآن برای تزئین ساندویچ های خود نیز به آن نیاز داریم. اما بعداز چند روز، لطافت برگ های کاهو ازبین رفته و شروع به پلاسیده شدن می کند. برای تمدید عمر سبزیجات برگدار و همچنین سایر محصولات در یخچال خود، کف قفسه میوه و سبزی خود را با حوله های کاغذی بپوشانید. رطوبت در یخچال باعث می شود که بیشتر میوه ها و سبزی ها بافت ترد خود را از دست داده و شروع به نرم شدن و خراب شدن کنند.
4- مشکل: توت های کپک زده و فاسد
راه حل: قبل از قرار دادن توت ها در یخچال، آنها را در ظرفی پراز سرکه بشویید
زغال اخته، توت فرنگی، و تمشک در فصل خود، با قیمت های پایین آن ما را وسوسه میکند تا یک ظرف بزرگ انتخاب کنیم. اما اگر شما آنها را به سرعت حرکت ندهید تا هوا از میان آنها رد شود، انواع توت ها به سرعت می توانند نرم شوند و شروع به کپک زدن کنند. برای تمدید عمر مفید خود، انواع توت ها را در یک حمام سرکه بگذارید (یک قسمت سرکه با سه قسمت آب)، سپس آن را فقط با آب تمیز بشوئید تا طعم سرکه از بین برود. پس از خشک شدن، انواع توت ها را در ظرف خود و در یخچال قرار دهید. سرکه باکتری های موجود بر روی انواع توت ها را می کشد، که به جلوگیری از رشد کپک ها کمک کرده و آنها را تازه تر و با عمر بیشتر نگه می دارد.
5- مشکل: جوانه زدن سیب زمینی ها
راه حل: یک سیب را در داخل ظرف سیب زمینی خود بگذارید.
همه ما به سیب زمینی بسیار وابسته هستیم؛ اما نقطه ضعف نگه داشتن یک کیسه بزرگ از سیب زمینی، این است که سیب زمینی وقتی برای مدت طولانی ذخیره می شود، شروع به رشد و جوانه زدن می کند. سیب زمینی های آماده خوردن خود را دریک جای سرد و تاریک نگه دارید؛ زیرا نور خورشید و رطوبت منجر به جوانه زدن آنها می شود.
ترفند دیگر: یک سیب را به درون سیب زمینی های خود بیندازید. در حالی که دانشمندان نظرات مختلفی در مورد این روش دارند که آیا این روش در آشپزخانه واقعا درست است یا خیر، بسیاری از آزمایش کنندگان ادعا می کنند که اضافه کردن یک سیب به کیسه، در واقع باعث می شود که جوانه های سیب زمینی دیر تر رشد کرده و هفته ها به طول عمر مفید آن اضافه می شود. بهتر است خودتان آزمایش کنید و قضاوت خودتان را داشته باشید.
6- مشکل: قارچ های لاغر و آب از دست داده
راه حل: قارچ ها را در یک کیسه کاغذی نگه دارید، نه پلاستیکی.
قارچ یک عنصر خوشمزه و دلپذیر برای استفاده در همه چیز است، از یک سالاد خرد شده تا تخم مرغ صبحانه و حتی سرخ کردن، اما هیچ چیز نا خوشایند تر از دیدن یک سبزی برای مصرف نیست درحالی که آب از دست داده، لاغر و سفت شده باشد. برای نگه داشتن قارچ های گوشتی و تازه، با حداکثر زمان ممکن، همه چیز بستگی به این دارد که چگونه آنها را در آشپزخانه خود ذخیره می کنید. هنگامی که ما سبزیجات را به خانه می رسانیم، عادت داریم تا سریع یک کیسه فریزر پلاستیکی برداریم، اما برای قارچ ها باید کاغذی آن را به سمت خود بکشید. کیسه پلاستیکی رطوبت را درخود نگه داشته و باعث کپک زدن قارچ ها می شود؛ انتخاب کاغذ باعث می شود که سبزی ها نفس بکشند و رطوبت را خارج کنند و سرعت فساد آن را کاهش می دهد.