عفونت ادراری یکی از مشکلات مجاری ادراری است که با در پیش گرفتن برخی درمان های خانگی قابل درمان خواهد بود. این عارضه را می توانید یا نوشیدن آب، مصرف پروبیوتیک ها، رعایت بهداشت پس از رابطه جنسی و پوشیدن لباس زیر نخی درمان کنید. در ادامه با علائم و روش های پیشگیری از عفونت ادراری آشنا خواهید شد.
هر گونه عفونت (ویروسی، قارچی یا باکتریایی) در سیستم ادراری به عنوان عفونت ادراری (به انگلیسی urinary tract infection) شناخته می شود. هر کسی می تواند دچار عفونت ادراری شود اما زنان و بیماران مبتلا به دیابت بیش از سایرین در معرض خطر هستند. عفونت ادراری از طریق رابطه جنسی قابل انتقال است پس اگر دچار عفونت ادراری شدید حتما با همسر خود در میان بگذارید. همچنین این بیماری می تواند منجر به آسیب کبدی، افزایش فشار خون و مشکلات ادراری شود اما به طور کلی در اغلب مردم بیماری خطرناکی به شمار نمی رود.
برای درمان عفونت ادراری دکتر می تواند یک دوره آنتی بیوتیک برای شما تجویز کند اما راهکارهای طبیعی زیادی وجود دارد که به کمک آن ها می توانید درمان عفونت ادراری در خانه را نیز تجربه کنید.
1. علائم عفونت ادراری را بشناسید
علائم عفونت ادراری می توانند از تحریک تا درد شدید متغیر باشند اما معمولا حتی اگر برای درمان آن اقدام نشود به طور طبیعی و خود به خود درمان خواهد شد. یکی از تحقیقات اخیر نشان داد 71% از زنانی که عفونت ادراری خود را درمان نکرده بودند تنها بعد از یک هفته بهبود یافتند.
عفونت ادراری مکرر را نادیده نگیرید چرا که در صورتی که درمان نشود می تواند منجر به عفونت کلیه خطرناکی شود.
2. غذاهایی سرشار از آنتی اکسیدان میل کنید
آنتی اکسیدان از سلول های بدن در برابر انواع مختلف آسیب جلوگیری می کند. این رژیم غذایی برای درمان بسیاری از بیماری ها از سرطان و آلزایمر تا عفونت ادراری استفاده می شوند. میوه ها و سبزیجات به طور طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان اند به خصوص بلوبری، تمشک، مویز، کدو و فلفل شیرین.
3. زیاد آب بنوشید
نوشیدن آب زیاد باعث می شود بیشتر ادرار کنید. اگرچه زیاد دستشویی رفتن کار سختی است اما ادرار کردن می تواند به درمان سریع تر عفونت ادراری کمک کند.
4. تعادل باکتری در روده را حمایت کنید
فکر نکنید که بدن باید از هر گونه باکتری به دور باشد. در واقع به ازای هر سلول در بدن 10 نوع باکتری وجود دارد! روده باکتری های سالم و طبیعی تولید کرده که به بدن در برخی کارها از هضم غذا و حمایت از سیستم ایمنی تا بهبود عملکرد مغز کمک می کند. زمانی که روده باکتری های سالم نداشته باشد، بدن نسبت به بیماری های مختلفی از جمله سرطان، دیابت و عفونت ادراری آسیب پذیر خواهد شد.
غذاهای غنی شده به حفظ تعادل سالم در بدن کمک می کنند. ماست، خیارشور، تمپه، کلم ترش، کفیر و چای کاموجا میل کنید.
همچنین می توانید از مکمل های پروبیوتیک (باکتری سالم) برای سلامت روده کمک بگیرید. تحقیقات نشان داده پروبیوتیک از بازگشت عفونت ادراری پیشگیری کرده و به طور کلی برای پیشگیری از عفونت ادراری بسیار موثر است.
بسیاری از ماست های موجود در سوپر مارکت ها حاوی پروبیوتیک هستند. واحد اندازه گیری پروبیوتیک ارگانیسم می باشد و شما باید روزانه 5 بیلیون ارگانیسم مصرف کنید.
بیشتر ماهی بخورید
چربی های امگا 3 برای سلامتی سیستم ایمنی و در نتیجه مبارزه با عفونت ها لازم است. ماهی بهترین منبع برای چربی های امگا 3 به شمار می آید اما می توانید در کنار آن از مکمل های امگا 3 نیز استفاده کنید.
از کافئین و شکر پرهیز کنید
کافئین مانند یک محرک عمل می کند. همچنین باکتری ها از شکر موجود در غذاهای فرآوری شده یا شیرین تغذیه می کنند. کافئین و شکر هر دو عفونت را بدتر خواهند کرد. به همین دلیل سعی کنید قهوه، چای سیاه و نوشابه را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
مکمل های ویتامین C مصرف کنید
از زمانی که علائم عفونت ادراری را مشاهده کردید، مصرف مکمل های ویتامین C را شروع کنید. این کار باعث جلوگیری از پیشرفت عفونت می شود. ویتامین C با تقویت سیستم ایمنی به اسیدی شدن ادرار کمک کرده و باعث جلوگیری از انتشار باکتری در مثانه می شود.
هر یک ساعت 500 mg مصرف کنید اما اگر مدفوع شل شد مصرف آن را قطع کنید.
می توانید به جای مکمل ویتامین c از چای ضد التهابی خفیف مانند گلدن سیل، اکیناسه و گزنه استفاده کنید.
اگر علائم بعد از چند روز همچنان باقی ماند به دکتر مراجعه کنید.
بهداشت خود را رعایت کنید
رعایت بهداشت فردی علاوه بر اینکه به عنوان روشی برای پیشگیری از عفونت ادراری به شمار می رود، بخش ضروری برای سرعت بخشیدن به درمان عفونت ادراری در خانه نیز محسوب می شود.
بعد از هر بار دستشویی رفتن خود را خشک کنید. این روش برای زنان به خصوص بسیار حائز اهمیت است.
قبل و بعد از رابطه جنسی خود را تمیز کنید
رابطه جنسی یکی از راه هایی است که باکتری وارد مجاری ادراری زن شده و در نهایت به مثانه او راه پیدا می کند. برای جلوگیری از این انتقال باکتری، ناحیه تناسلی و مقعدی باید قبل و بعد از رابطه جنسی تمیز شوند. همچنین زنان باید قبل و بعد از رابطه جنسی ادرار کنند. از لوسیون و روغن های ماساژ برای چرب کردن بدن اجتناب کنید مگر اینکه مطمئن باشید مشکلی به وجود نمی آید. چرا که مواد شیمیایی در آن ها وجود دارد که باعث ایجاد عفونت می شوند.
ادرار کردن بعد از رابطه جنسی مثانه را خالی کرده و باکتری ها را بیرون می ریزد.
لباس مناسب بپوشید
برخی لباس ها درمان عفونت ادراری را سخت تر می کنند. لباس زیرهای تنگ که از الیاف غیر قابل تهویه ساخته شده اند با ایجاد محیطی مرطوب برای باکتری ها راه نفوذ به مثانه را برای آن ها فراهم می کند. به همین دلیل از لباس زیرهای پنبه ای استفاده کنید.
از پوشیدن شرت ها یا شلوارهای تنگ نیز جدا خودداری کنید. لباس های تنگ می توانند منجر به رطوبت و عرق شده و محیطی ایده آل برای باکتری ها ایجاد می کنند.
منبع: