کباب ترکی از محبوبترین خوراکی هایی است که ما ایرانی ها مصرف می کنیم. اما به دلیل استفاده از فسفات در گوشت این نوع کباب ها نمایندگان کمیسیون سلامت پارلمان اروپا تصمیم جدی گرفته اند و در مورد مصرف این خوراکی به بیماران قلبی هشدار داده اند.
پارلمان اروپا در نظر دارد استفاده از افزودنیهای خوراکی به گوشت مورد استفاده در کباب ترکی (دونر کباب) را ممنوع کند.
فسفات یکی از موادی است که کباب فروشان در اروپا برای نگاه داشتن طعم و تردی گوشت یخزده از آن استفاده میکنند. نمایندگان پارلمان اروپا پس از انتشار گزارشهایی از مضر بودن این ماده شیمیایی، تصمیم گرفته اند تا کاربرد آن را ممنوع کنند.
حال احتمال قانونی شدن چنین ممنوعیتی در آلمان، محل تولد و بزرگترین مصرف کننده دونر کباب در اروپا، تبدیل به یک مساله چالش برانگیز شده است. نشریه آلمانی بیلد میگوید بازار کباب ترکی، ۱۱۰ هزار شغل در این کشور ایجاد کرده است.
اعضای کمیسیون سلامت پارلمان اروپا با تکیه بر نتایج تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده، مخالفت خود را با کاربرد فسفات در گوشتهای یخزده اعلام کردند. با وجود اینکه نتایج پژوهش محققان دفتر امنیت غذایی [اتحادیه] اروپا، نتوانسته بود ارتباط مستقیمی میان چنین مواد غذایی با بیماریها نشان دهد، یک تحقیق در ایالات متحده آمریکا حاکی از آن بود که ارتباط مستقیمی میان یک رژیم غذایی سرشار از فسفر با بیماریهای قلبی وجود دارد.
با این حال طرفداران این غذای گرم و چرب معتقدند که میزان فسفات موجود در دونر کبابی که یک شهروند اروپایی به طور متوسط در سال میخورد، با میزان همین ماده در یک و نیم لیتر کوکاکولا برابری میکند و اگر قرار بر ممنوعیت است، باید از استفاده از فسفات در این نوشیدنی عالمگیر جلوگیری کرد.
نمایندگان پارلمان اروپا، ۱۱ دسامبر درباره ممنوعیت استفاده از فسفات در گوشتهای یخزده، تصمیمگیری خواهند کرد
یورونیوز