برخی علائم و نشانه ها در مردان خبر از ابتلای آن ها به بیماری دیابت میدهند. بهتر است با آن ها آشنایی پیدا کنید و در صورت مشاهده با پزشک خود مشورت کنید. از جمله این علائم هشداردهنده می توانیم به بروز لکه های تیره پوستی، اختلال نعوظ، تکرر ادرار، تشنگی و بسیاری موارد دیگر اشاره کنیم.
اینطور ثابت شده که از هر ۴ مرد آمریکایی، یک نفر دچار دیابت است. این در حالی است که نشانه های ابتلا به این بیماری در مردان می تواند کاملا متفاوت از زنان باشد.
در اینجا علائم هشداردهنده و البته متفاوت ابتلای مردان به دیابت بیشتر معرفی شده است که درادامه خواهید خواند.
لکه های تیره روی پوست: پوست شما پنجره ای است که سلامت اندام داخلی شما را نشان می دهد. بررسی ها نشان داده اند که بروز لکه های تیره روزی کشاله ران و یا پشت گردن و زیر بغل می تواند نشانه مقاومت به انسولین در مردان باشد. در صورت مشاهده این لکه ها، قند خون تان را به سرعت کنترل کنید.
بی حس شدن دست ها و پاها: آسیب عصبی یکی از عوارض پیشرفته ابتلا به دیابت نوع ۲ است؛ وضعیتی که به آن نوروپاتی دیابتی می گویند. بنا به اعلام انجمن دیابت آمریکا، سوزن سوزن شدن و یا بی حسی اندام در مردان می تواند نشانه ابتلا به نوروپاتی دیابتی باشد. بی حسی اغلب در نوک انگشتان اتفاق می افتد.
تشنگی بیش از حد: تشنگی زیاد می تواند با وضعیت های پزشکی مختلفی ارتباط داشته باشد. با این حال افزایش قند خون نیز باعث می شود کلیه های شما در تلاش برای فیلتر کردن قند اضافه با افزایش تولید ادرار باشند. همین است که شما هرچه آب می خورید، تشنگی تان برطرف نمی شود. نیاز بیش از حد به تخلیه ادرار به همراه تشنگی را جدی بگیرید و در مورد میزان گلوگز خون تان با پزشک فورا مشورت کنید.
کاهش بینایی: دیابت کنترل نشده می تواند به چشم آسیب برساند. طبق تحقیقات، قند خون بالا باعث به عروق خونی در شبکیه آسیب رسانده و خونریزی و ایجاد رتینوپاتی دیابتی را به همراه دارد. ایجاد لکه های شناور سیاه و سفید که نقطه دید را تحت تاثیر قرار می دهند، و منجر به تیره شدن بینایی می شوند، یکی از علائم ابتلای مردان به دیابت نوع ۲ است. اگر دیابت دارید، حداقل سالی یکبار باید تحت معاینات چشم پزشکی قرار بگیرید.
اشتهای خارج از کنترل: بیماران دیابتی گرسنگی مکرر و یا افزایش اشتها را تجربه می کنند، چون بدن سطح بالایی از انسولین را جهت پایین آوردن سطح قند خون تولید کند. حضور سطح بالایی از انسولین در بدن می تواند باعث افزایش گرسنگی گردد، به همین دلیل برخی از بیماران دیابتی شروع به خوردن غذای بیشتری می کنند. برخی مواقع، افزایش اشتها می تواند منجر به افزایش وزن بیماران گردد. با این حال، برای از افراد دیابتی می توانند به رغم خوردن غذای بیش از حد، باز هم دچار کاهش وزن شوند.
عفونت مکرر و کاهش بهبودی زخم: سطح بالای قند خون می تواند باعث کاهش سرعت بهبود زخم گردد. همراه با این موضوع، برخی از مردان دیابتی دچار عفونت های مکرر نیز می شوند. این دو نشانه به عنوان علائم هشدار دهنده ی سطح بالای قند خون در نظر گرفته می شود.
اختلال در نعوظ: دیابت و سطوح بالای قند خون می توانند به اعصاب و رگ های خونی آلت تناسلی مردان آسیب وارد کند که در نهایت منجر به اختلال نعوظ می گردد.
منبع:آوای سلامت