یکی از علائم بروز عفونت های مجاری ادرار و سرطان مثانه تغییر رنگ ادرار می باشد. به همین دلیل افراد در صورت مشاهده خون در ادرار و تغییر رنگ ناگهانی ادرار حتما باید به پزشک مراجعه نمایند. دکتر سهیلا امینی مقدم، عضو هیات علمی دانشگاه علوم دکتری ایران گفته بود: سوزش ادرار در خانم ها یکی از مشکلات ادراری شایع هست که این بیماری یک تنه بیماری خاصی شمرده نمی توان لکن توان دارد نشانه ای از یک بیماری خاص دیگر باشد. بیشتر اشخاصی که درگیر سوزش ادرار می گردند، در طریق دستگاه ادراری که توان دارد کلیه ها، حالب (لوله ای که کلیه را به مثانه متصل می کند) و یا مجاری ادراری باشد التهاب یا عفونتی نیز رخ داده باشد. اما بر بر اساس مرسوم مجاری ادراری هست که درگیر التهاب و عفونت شده و فرد را دچار سوزش ادرار می کند.
وی در ادامه اضافه کرد: در خانم ها به سبب کوتاه بودن طول مجاری ادراری و آناتومی طبیعی خانم ها عفونت های ادراری در خانم ها زیادتر رویت می گردد به خصوص خانم هایی که باردار نیز می گردند به سبب تحولات هورمونی بوجود آمده خطر عفونت های ادراری افزایش پیدا می کند. در صورتی که سوزش ادرار همراه با درد زیر شکم و تکرر ادرار همراه بود بر بر اساس مرسوم نشان دهنده التهاب مثانه هست.
این سرطان شناس متذکر گردید: عفونت های دستگاه تناسلی، عفونت های واژن و دهانه رحم توان دارد با سوزش ادرارهمراه باشد.
امینی مقدم هشدار داد: رویت خون در ادرار، علامت زیاد جدی هست و توان دارد یکی از نشانه ها سرطان مثانه باشد. در مورد دیگر نشانه ها سرطان مثانه میتوان به سوزش ادرار نیز اشاره نمود اما شایع ترین نشانه آن دگرگونی در رنگ ادرار هست. البته ناگفته نماند سنگ های ادراری نیز توان دارد موجب دگرگونی رنگ ادرار و علاوه بر این سوزش ادرار گردند. به طور کل، سوزش ادرار توان دارد علامتی از بیماری های متفاوت دستگاه گوارش و تناسلی نیز باشد.
به گفته وی، اگر عفونت به بخش بالای دستگاه ادراری برسد، به عبارتی عفونت به کلیه ها سرایت پیدا نماید و نشانه های چون تب و لرز، بی حالی، درد در پهلوها و سوزش ادرار در مریض رویت گردد، فرد سریعا لازم هست به متخصص مراجعه کند چرا که فرد مشکوک به عفونت کلیه هست .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم دکتری ایران در مورد ارزش رنگ ادرار عنوان کرد: ادرار لازم هست رنگی روشن داشته و دفعات دفع ادرار در خانم ها نباید زیاد باشد. قرمزی در ادرار متاثر از سنگ و سرطان مثانه یا سرطان دستگاه فوقانی ادراری هست. چرک داشتن در ادرار و تیره یا زرد بودن بی از اندازه رنگ ادرار متاثر از بعضی از عفونت ها مثل سِل و…
منبع/راهنمای تور