با پیشرفت علم دندانپزشکی و به وجود آمدن روش ایمپلنت امروزه دیگر بی دندانی یک مشکل جدی محسوب نمی شود و با ایمپلنت می شود این مشکل را برطرف نمود. از دست دادن دندان ها برای خیلی از افراد یک مشکل سخت و آزار دهنده است اما دلایل بسیاری برای رو برو شدن با بی دندانی وجود دارد.
مشکلی که تا چندی پیش راهی جز استفاده از دتدان های مصنوعی نداشت. این دندان ها به دلیل شکل ظاهری و مشکلات دیگری که داشت، رضایت مریض را جلب نمی کرد.
ایمپلنتولوژی حاصل آخرین تحقیقات و تکنولوژی های روز دنیا است. قرار دادن ایمپلنت دندان در فک، درمانی نه چندان سخت است که عارضه ای در بر ندارد. ایمپلنت دندانی همان نقش دندان های اصلی را تا پایان عمر برای بیمار ایفا می کند. از بین روش های مختلف جایگزینی ریشه دندان، ایمپلنت دندان جایگزینی کامل محسوب میشوند، چراکه هم ریشه و هم تاج دندان را شامل می شوند.
چرا هزینه ایمپلنت دندانی گران است؟
علت گرانی قیمت ایمپلنت دندان به نسبت سایر درمان های سنتی دندانپزشکی، هزینه فیکسچر (بخش کاشتنی انواع ايمپلنت دنداني) و قطعات پروتزی (اباتمنت اصلی و بعضا موقت، آنالوگ، پیچ اباتمنت) و… که به هزینه لابراتواری چند برابری پروتز (روکش ایمپلنت) نسبت به روکش دندانهای عادی اضافه می شود، می باشد.
انواع ایمپلنت چه تفاوت هایی با هم دارند؟
انواع ایمپلنت و تنوع بالای آنها و تاثیر بزرگ آنها برروی قیمت کاشت دندان یکی از عوامل سردرگم کردن مراجعین شده است. علاوه بر انتخاب نوع ایمپلنت توسط بیمار بر اساس کشور سازنده و قیمت، هنگام انتخاب فاکتور های زیر در نظر گرفته می شود.
چه کساني مي توانند دندان بکارند؟
افرادی که یکی از دندان ها یا تمام دندان هایشان از بین رفته است و یا به نوعی کملا بی دندان می باشند می توانند برای حل این مشکل خود از کاشت دندان استفاده نمایند. نکته قابل توجه این است که ایمپلنت می تواند به عنوان تکیه گاه برای دندان های از بین رفته عمل نماید.
پس نيازی به تراش دندان های مجاور (روش سنتي بريج) وجود ندارد و در مورد افراد کاملابي دندان سبب افزايش گير و ثبات دندان مصنوعي و راحتي در جويدن و صحبت کردن فرد مي شود. فراموش نکنيد که فرد مناسب اين کار کسي است که سلامت دهاني و سلامت عمومي مطلوبي داشته باشد. بر اين اساس، وجود بافت هاي لثه اي سالم و عاري از عفونت، کميت و کيفيت استخوان قابل قبول و بهداشت دهاني خوب براي موفقيت و ماندگاري ايمپلنت ضروري است. در صورت رعايت اصول استاندارد برای جايگذاری ايمپلنت و رعايت درمان هاي نگهدارنده، مدت زمان ماندگاري ايمپلنت محدوديتي ندارد.
چه کساني نمي توانند دندان بکارند؟
افراد در حال رشد، کساني که سابقه سکته قلبی در شش ماه گذشته را دارند يا افرادي که عفونت حاد کنترل نشده دارند، همچنين معتادان به الکل و مخدرها از انجام ايمپلنت بر حذر مي شوند. البته بيماري متابوليک استخوان، نقص سيستم ايمني و اختلالات رواني شديد نيز براي انجام کاشت دندان محدوديت به وجود مي آورد.
از تخصص دندانپزشک تان مطمئن شويد
درمان ايمپلنت يک درمان تيمي است که از سوي متخصصان جراحي يعني جراح لثه يا فک و صورت و متخصص پروتز انجام مي شود. دندانپزشکان عمومي نيز با گذراندن دوره هاي خاص مي توانند موارد ساده و غيرپيچيده را انجام دهند. بيمار بايد از تخصص و مهارت دندانپزشک خود آگاهي داشته باشد. متاسفانه هم اکنون بعضي از دندانپزشکان غيرمتخصص و غيرمتعهد با گذراندن دوره هاي کوتاه مدت تئوري و عملي و دريافت مدرک غير معتبر به درمان بيماران متقاضي ايمپلنت اقدام مي کنند که به عوارض و مشکلات جبران ناپذيري برای بيمار منجر می شود.
جراحی ايمپلنت محدودتان نمی کند
روز عمل جراحي ايمپلنت، استراحت و اجتناب از فعاليت هاي سنگين ضروري است، اما مرخصي روز بعد از عمل بستگي به تعداد ايمپلنت، وسعت جراحي يا احتمال وجود پيوند سينوس يا پيوند استخوان دارد، جراحي ايمپلنت در بيشتر موارد، براي تداوم فعاليت شخص محدودکننده نيست.
اگر ايمپلنت انجام نشود
دکتر ادیب خاطر نشان کرد: خالی بودن جای دندان سبب حرکت دندان های مجاور و مقابل به سمت ناحيه بی دندانی می شود که سبب به هم خوردن رديف دندان ها، ايجاد گير غذايی، بروز بيماری لثه و اختلال در جويدن و زيبايي مي شود.
چه مدت پس از جراحی ایمپلنت می توان دندان دار شد؟
ایمپلنت بعد از کاشته شدن در فک حدود ٣-۶ ماه زمان لازم براى رشد و ترمیم استخوان اطراف کاشت دندان است. جوش خوردن استخوان به ایمپلنت اصطلاحا” استئواینتگریشن نامیده می شود. زمان استئواینتگریشن به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله:
– ایمپلنت در کدام فک کاشته شده است، فک بالا یا فک پایین
– در ناحیه جلو فک(قدام) یا عقب (خلف)
– آیا همزمان با کشیدن دندان ایمپلنت کاشته شده یا حدافل بین این دو، فاصله زمانی دو، سه ماهه بوده
آیا جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان انجام شده است یا نه؟
فقط در مواردی که وضعیت استخوان بسیار بد است ابتدا جراحی های بازسازی صورت می گیرد و پس از گذشت دوره زمانی 6 ماهه جراحی کاشت دندان انجام می شود. در بیشتر مواقع جراحی بازسازی با کاشت ایمپلنت انجام می شود و تنها زمان استئواینتگریشن زیاد تر از حالت معمولی می باشد.