راهنمایی های خانگی برای ترک سیگار

سیگارکشیدن می تواند عوارض جبران ناپذیری برای سلامتی مان دربرداشته باشد اگر می خواهید اعتیاد به سیگار را در بدنتان از بین ببرید می توانید از روش های مفید و تاثیرگذار در رفع سیگار کمک بگیرید. در ادامه راهنمایی های مفیدی در این زمینه دراختیارتان قرار خواهیم داد با ما همراه باشید.


بهترین روش ترک سیگار چیست؟ با توجه به مضرات سیگار راههای ترک سیگار بدون استفاده از دارو و با داشتن کمترین عوارض ترک سیگار چه راههایی هستند؟

سیگار کشیدن عادت مضری است که سلامتی را به خطر می‌اندازد. در واقع اعتیاد به سیگار، یکی از دلایل قابل پیشگیری مرگ و میر در ایالات متحد است. بنا به نظر انجمن ریه آمریکا، سیگارکشیدن عامل یک سوم مرگ‌های مربوط به سرطان و یک چهارم حملات قلبی در ایالات متحد است. ترک سیگار پیش از آنکه بخواهد با دارو و دیگر مواد مرتبط همراه باشد نیازمند آمادگی ذهنی و روحی فرد معتاد به سیگار است که می تواند بدون دارو ترک سیگار صورت پذیرد. اگر فرد بتواند رفتار و ذهنیت خود را با عمل کردن به موارد مشخصی آماده کند بسیار سریع می تواند ترک سیگار خود را پیش ببرد. پس می توان آمادگی روحی را بهترین روش ترک سیگار نامبرد. البته استفاده از گیاهان دارویی متناسب با غلبه بر سیگار نیز می تواند سودمند باشد. موارد زیر می توانند شما را از لحاظ روحی و روانی برای ترک سیگار آماده و به شما در حین ترک آن کمک کنند.

فهرستی از علایق خود به سیگار تعیین کنید

سعی کنید به طور صادقانه علایق خود به سیگار را فهرست کنید.

چرا ترک سیگار برای شما سخت است؟

تمامی دلایلی که باعث می شود شما در ترک سیگار با مشکل مواجه شوید را یادداشت کنید

تعیین زمان برای شروع ترک سیگار

برای شروع ترک سیگار خود حتما زمانی را مقرر تا با رسیدن به آن شروع به ترک کنید

راهنمایی های خانگی برای ترک سیگار

خریدن بسته ای سیگار ممنوع

به جای آن، هر دفعه فقط یک بسته بخرید و فقط دو یا سه نخ سیگار همراه خود داشته باشید. نهایتا متوجه می‌شوید، در زمانی که می خواهید سیگار بکشید در دسترس ندارید و به مروری زمان تاثیر آن را خواهید فهمید.

در چه مواقعی سیگار کشیدن برای شما خوشایند است؟

دانستن زمان هایی که شما میل و هوس به کشیدن سیگار دارید و تهیه فهرستی از این زمان ها تثیر بسزایی در ترک سیگار شما خواهد گذاشت.

چه کارهایی را می توان به جای سیگار کشیدن انجام داد؟

قدم زدن، نوشیدن یک لیوان آب، بوسیدن فرزندان، بازی کردن، جویدن آدامس، شستن صورت، مسواک زدن، چرت زدن، نوشیدن چای یا قهوه، کشیدن نفس‌های عمیق از جمله کارهایی است که می توان در هنگام هوس به سیگار کشیدن انجام داد. لیستی از این کارها برای خود تهیه کرده و در زمان های علاقه مندی به سیگار کشیدن آن ها را انجام دهید.

دور ریختن متعلقات مرتبط با سیگار

هر آنچه که مربوط به سیگار مانند کبریت، فندک، زیرسیگاری و حتی فندک اوتومبیل خود را دور بریزید.

هزینه ای را که همیشه صرف خرید سیگار میکردید را در قلکی بریزید.
پس از مدتی متوجه می شوید که چه هزینه گزافی را صرف بیمار کردن خود می کردید. حال می توانید با این مبالغ به تفریح و لذت بردن از زندگی خود بپردازید

تا دو ماه پس از ترک سیگار از قهوه‌‌ی بدون کافئین استفاده کنید.
مصرف بیش اندازه کافئین باعث عصبی شدن شما در حین ترک سیگار می شود

راهنمایی های خانگی برای ترک سیگار

همیشه مقداری از مواد غذایی یا تنقلات به همراه خود داشته باشید

به جای مصرف سیگار و چنانچه نگران اضافه وزن خود هستید، تخمه‌ی آفتابگردان، آب‌نبات بدون قند یا آدامس، هویج، کرفس میل کنید. همچنین می‌توانید عادت سیگار خود را با عادت‌های سالم مانند خوردن آجیل جایگزین کنید، البته بهتر است از آجیل‌های پوست‌دار استفاده کنید تا دست و دهانتان همزمان مشغول باشد، که همان حس فیزیکی و دهانی که از سیگار دریافت می‌نمودید را برایتان تداعی کند.

نوشیدن چای گیاهی در زمان هایی که در گذشته سیگار می کشیدید معجزه می کند.
فرایند آماده‌سازی چای و نوشیدن آن به آرامی تا خنک شود، استرس را کاهش داده و موجب می‌شود تا میل به مصرف نیکوتین فروکش کند. یا هر گاه هوس سیگار نمودید از خلال دندان با طعم دارچین استفاده کنید.

در زمان های استراحت بازی کنید

در زمان های استراحت که معمولا سیگار می کشیدید می توانید از بازی های کامپیوتری انجام داده یا قدم بزنید ومیوه بخورید. همان زمان را سپری کرده‌اید اما بیشتر لذت‌برده‌اید

خود را در حال بازی تنیس تصور کنید یا در صورت امکان تنیس بازی کنید

محققان بریتانیایی دریافتند چنانچه به افرادی که داوطلبانه اقدام به ترک سیگار نمودند، گفته شود خود را در حال بازی تنیس تصور نمائید، انگیزه‌ی بیشتری برای ترک و اجتناب از سیگار در آنها پدید آمده است.

در منزل یا محل کار منطقه ای سیگار ممنوع برای خود ترسیم کنید

اجازه ندهید هیچکس در منزل، ماشین یا حتی کنار شما در رستوران از تنباکو استفاده کند. اگر می توانید تابلوی سیگار ممنوع تهیه کنید و در مقابل درب منزل و یا ماشین خود نصب نمائید تا در هر لحظه به خو یاداوری کرده باشید.

فهرستی از تاثیرات سیگار بر اعضا و جوارح خود تهیه کنید و روی دیوار نصب کنید.مشاهده این فهرست می تواند هر دفعه تلنگری بر شما باشد تا به طرف این مواد مضر کشیده نشوید.

افزایش احتمال خطر ابتلا به سرطان ریه، مثانه، پانکراس، دهان، مری و انواع دیگر سرطان از جمله سرطان خون.
افزایش احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و فشار خون.
افزایش احتمال ابتلا به دیابت.
کاهش سطح فولیت (از انواع ویتامین B)، کمبود آن موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، افسردگی و بیماری آلزایمر.
تاثیر منفی بر قوه‌ی تعقل و حافظه.
عامل شکنندگی استخوان
احتمال افزایش ناتوانی جنسی
مشکلات باروری
تاثیر مخرب بر حس چشایی و بویایی
افزایش احتمال افسردگی در جوانان

چنانچه در دوران بارداری سیگار مصرف شود، احتمال تولد کودکانی که در آینده مبتلا به چاقی مفرط و دیابت شوند، افزایش می‌یابد. همچنین احتمال تشکیل ناقص این کودکان در افراد سیگاری به شدت افزایش می یابد.

عادات رفتاری خود را تغییر دهید

می توانید با مختصر تغییراتی در عادات رفتاری خود به مبارزه با سیگار بروید. هنگام صبحانه روی صندلی دیگری بنشینید یا از مسیری دیگری به محل کار خود بروید. چنانچه پس از اتمام کار نوشیدنی و سیگار مصرف می‌نمودید، به سراغ نوشیدنی هم نروید و به جای آن قدم بزنید. چنانچه صرف قهوه‌ی روزانه با سیگار همراه بود، به جای قهوه چای بنوشید.

راهنمایی های خانگی برای ترک سیگار

از احساسات خود با دوستان وخانواده خود بیشتر صحبت کنید

احساسات خود را بروز دهید. عدم کشیدن سیگار باعث عصبی شدن و بی حوصلگی شما می گردد پس این احساسات را برای دیگران بیان کنید. به جای اینکه با سیگار کسل شدن خود را رفع کنید به فعالیت های انرژی زا بپردازید.

طب سوزنی نیز می تواند تاثیرگذار باشد.

محققان بر این باورند که طب سوزنی در اطراف گوش می تواند در ترک سیگار موثر باشد. خودتان نیز می‌توانید این کار را در منزل با مهره انجام دهید، فقط کافیست با مهره‌ها به نقاط مخصوص طب سوزنی ضربات آهسته‌ایی بزنید و هر گاه تمایل شما به مصرف سیگار شدید شد، آن نقاط را فشار دهید.

بر عهد و پیمان خود پایدار باشید.

شکست را نپذیرید. چنانچه عهد خود را شکستید ناامید نشوید و به ترک سیگار مجددا بپردازید. برخی از افراد پیش از موفقیت بیش از هفت یا هشت‌بار سیگار را ترک نموده بودند.