بهبود کیفیت خواب برای پیشگیری از مشکلات عصبی

خواب ناکافی و نامناسب باعث بروز مشکلات عصبی فراوان در بدنمان می شود. اگر می خواهید از بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون در امان بمانید بهتر است به بهبود کیفیت خواب خود بپردازید. به برخی از راهنمایی های موثر در این زمینه اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید.


بدخوابی تنها سبب کاهش تمرکز و احساس خواب آلودگی در روز نیست و نشان از بیماری‌های خطرناک مغزی دارد.

کارشناسان هشدار می‌دهند برخی مشکل‌ها در زمان خواب مانند حرف زدن، راi رفتن، دندان قروچه کردن، جویدن زبان به وسیله دندان‌ها و ناآرامی در زمان خواب همگی می‌تواند نشان دهنده خطر ابتلا به بیماری هایی، چون آلزایمر و پارکینسون باشد.

یکی دیگر از مشکل‌هایی که در برخی افراد رواج دارد، اختلال حرکت سریع چشم درخواب (RBD) است و در افرادی به وجود می‌آید که دچار التهاب در ناحیه دوپامین مغز هستند و احتمال زیادی دارد که در آینده به پارکینسون و دمانس سلول‌های مغزی مبتلا شوند.

بهبود کیفیت خواب برای پیشگیری از مشکلات عصبی
پژوهش‌ها نشان می‌دهند RBD، بر روی ۵ درصد از افراد اثر می‌گذارد و احتمال آسیب دیدن و مرگ سلول‌های مغزی تولید کننده دوپامین در آن‌ها وجود دارد.

آمار‌ها حاکی از این است که بین ۷ الی ۱۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به بیماری پارکینسون مبتلا هستند و تخمین زده می‌شود که مقدار مبتلایان در سال‌های آینده رشدی جهش وار داشته باشد.

جدیدترین یافته‌ها در زمینه ارتباط بین حالت‌های خواب و حرکت سریع چشم در زمان خواب با ایجاد التهاب مغزی به وسیله دانشمندان دانمارکی با تحقیق بر روی داوطلبان انجام شده است.

افراد مبتلا به RBD از مشکل خود آگاه نیستند و معمولاً توسط اعضای خانواده، همسر، بستگان و یا در زمان سفر و هنگام خواب مشکل آن‌ها شناسایی می‌شود. در زمان وقوع این اختلال عضله‌های بدن به وسیله مغز فلج می‌شوند و فرد پس از بیدار شدن معمولاً دچار درد‌های عضلانی می‌شود.

برای درمان اختلال RBD، تاکنون درمان قطعی یافت نشده است، اما کارشناسان به افراد مبتلا به این مشکل توصیه می‌کنند استرس و نگرانی‌های روزمره را در خود کنترل کنند، مصرف برخی دارو‌ها تحت نظارت پزشک متخصص برای تنظیم ساعت خواب و کاهش اضطراب نیز می‌تواند موثر باشد.

بهبود کیفیت خواب برای پیشگیری از مشکلات عصبی

کارشناسان با بررسی بیماران مبتلا به پارکینسون دریافتند در بیشتر مبتلایان از سال‌ها قبل، علامت RBD در زمان خواب وجود داشته است، گروهی از محققان اعتقاد دارند RBD در اثر شکسته شدن پروتئین درسلول‌های مغزی رخ می‌دهد و به تدریج سبب نابودی و عملکرد اشتباه مغز می‌شود.

کارشناسان امیدوار هستند با استفاده از نتیجه‌های به دست آمده بتوانند در آینده راهکار‌های درمانی جدیدی برای کمک به مبتلایان و پیشگیری از ابتلا به این بیماری با کنترل علائم در زمان خواب پیدا کنند.

نتیجه این پژوهش‌ها در نشریه لنست علوم اعصاب (The Lancet Neurology) منتشر شده است.

منبع:آفتاب نیوز