rwrw

اگر علاقه مند به تقویت حافظه، فکر و تمرکزو داشتن ذهن برتر هستید از خوردن باید از خوردن فرآورده‌های صنعتی، چیپس و پفک پرهیز کنید

رئیس انجمن تقویت حافظه ایران گفت: آزمایشات نشان داده فرآورده‌های صنعتی، چیپس و پفک نه تنها هیچ فایده‌ای برای انسان نداشته بلکه از آنها به عنوان انگل‌های مغزی نام می‌برند.

محمد سیدا شامگاه امروز در سمینار بزرگ «ذهن برتر، خلاق و کارآفرین» که در سالن همایش‌های مرکز علمی کاربردی فولادین ذوب آمل(فذا) برگزار شد، بیان داشت: انسان باید از توانمندی‌های بی‌پایان و فوق‌العاده مغز خود آگاهی داشته و به پتانسیل و قدرتش باور پیدا کند.

وی با اعلام راه‌های متعدد تقویت حافظه در انسان یادآور شد: ایجاد تنوع در زندگی باعث تمرکز حافظه می‌شود هرچند ما هم باید در زندگی خود تنوع ایجاد کنیم تا تاثیر خوبی بر روی مغز داشته و این اثر خوب باعث ترشح هورمون‌هایی برای تقویت حافظه شود.

سیدا با اعلام اینکه نباید برای ایجاد تنوع در زندگی شرط و شروط ایجاد کنیم و سخت‌گیری‌های دست و پا گیر ایجاد کنیم، تصریح کرد: باید به مغز خود اعتماد کنیم.

وی با اعلام اینکه محاسبات ذهنی مغز را وادار به حساب و کتاب می‌کند، اذعان داشت: با استفاده از تست سن مغز دریافتیم بسیاری از افراد با توجه به اینکه سن تقویمی‌شان بالا بوده ولی سن مغزشان پائین است و عکس این قضیه نیز مشاهده شده است.

مدیر مؤسسه فرهنگی ذهن برتر با تاکید اینکه مغز بدون تمرین دادن در سنین جوانی هم پیر می‌شود، متذکر شد: باید روش‌های مختلف را برای محاسبات در نظر بگیریم تا نیازی به کاغذ، قلم و ماشین حساب نداشته باشیم.

* تمرکز از تکنیک‌های مهم برای تقویت حافظه است

سیدا با ابراز اینکه بسیاری برای افراد پیش می‌آید که مطلبی را فراموش کرده و می‌گویند که آن مطلب نوک زبانم بود، گفت: باید اصلا چند لحظه به آن موضوع فکر نکنیم و جهت فکر را متمرکز به سمت موضوع دیگر کنیم تا بعد دقایقی به خاطرمان بیاید.

سیدا با اعلام اینکه فراموشی در شرایط عادی وجود ندارد، تصریح کرد: زیرا فراموشی کامل در سلامت مغز نداریم ولی ممکن است در مغزهایی که دچار ضربه و آسیب شدند مشاهده شود.

عضو انجمن تقویت حافظه آمریکا تمرکز فکر را یکی از تکنیک‌های جدی و مهم برای تقویت حافظه عنوان کرد و گفت: اگر تمام حواس‌مان بر کاری باشد که در حال انجام آن هستیم تمرکز کرده‌ایم.

وی ادامه داد: بسیار پیش آمده مثلا در کلاس درس پای صحبت‌های استاد نشستیم ولی حواس‌مان جای دیگر است که در این صورت فکر و تمرکزمان با موضوع نیست.

سیدا با بیان تکنیک‌هایی برای تقویت و ایجاد تمرکز یادآور شد: باید افکار اضافی را برای روی کاغذ بنویسیم، حساسیت به خرج ندهیم و بلافاصله کارمان را شروع کنیم البته نوشتن همیشه و در همه جا کاربرد ندارد مثلا در حین رانندگی و نماز نمی‌توان از آن بهره برد.

این عضو اتاق فکر سوئیس و از بنیانگذاران روش‌های نوین یادگیری و حافظه برتر در کشور اضافه کرد: در روش عملی برای تمرکز می‌توان صدای رادیو را کم کرد و بر روی آن تمرکز کرد و یا با بستن صدای تلویزیون لب‌خوانی کرد.

وی علاقه را شرط اساسی در یادگیری دانست و یکی از مهمترین راه‌های تقویت حافظه برشمرد.

سیدا ادامه داد: علاقه باعث ایجاد تمرکز شده و تمرکز هم باعث تقویت حافظه می‌شود.

وی با اعلام چگونگی ایجاد علاقه تصریح کرد: اگر به موضوعاتی از کتاب علاقمند نیستیم ابتدا به قسمت‌هایی بپردازیم که خودش‌مان می‌آید سپس انگیزه برای ایجاد مطالعه بقیه مطالب ایجاد می‌شود همچنین درصورت عدم علاقمندی می‌توانیم ایجاد تنوع کرده با ایجاد هدف اطلاعاتی به دست آوریم.

* خواب نیم‌روزی حافظه را تقویت می‌کند

رئیس انجمن تقویت حافظه ایران با اشاره به اینکه خواب نیم‌روزی هم باعث تقویت حافظه می‌شود، عنوان کرد: تحقیقات اثبات کرده که 6 تا 12 دقیقه خواب نیم‌روزی می‌تواند حافظه را تقویت کند هرچند علما و بزرگان دینی هم قیلوله و خواب کوتاه نیم‌روزی داشتند البته خواب درست و صحیح خیلی مهم بوده، یکی از راه‌های رسیدن به آرامش محسوب شده و می‌تواند از عوامل تقویت حافظه لحاظ شود.

سیدا با تاکید اینکه تغذیه صحیح و سالم نیز از عوامل تقویت حافظه است، گفت: آزمایشات نشان داده فرآورده‌های صنعتی، چیپس و پفک نه تنها هیچ فایده‌ای برای انسان نداشته بلکه از آنها به عنوان انگل‌های مغزی نام می‌برند.

این دانشمند ایران با اعلام اینکه میوه و سبزیجات تازه سرشار از ویتامین و انواع پروتئین و مواد مورد نیاز بدن هستند، گفت: فرزاندان‌تان را به جای مواد صنعتی مضر به میوه‌ها، خوراکی‌های خانگی و سبزیجات تشویق کنید.

وی موسیقی را هم از دیگر عوامل تقویت حافظه نام برد و خاطرنشان کرد: تاکید شده فرزندان‌تان قبل از ورود به دبستان حتما نواختن یکی از سازها را یاد بگیرند زیرا موسیقی باعث خلاقیت و ایجاد هماهنگی بین دو نیمکره مغز می‌شود.

سیدا اعلام کرد: یادآوری کارهای روزانه نیز یکی دیگر از عوامل است هرچند بیشتر افراد از یک نیمکره مغز بیشتر از نیمکره دیگر بهره می‌برند البته باید به گونه‌ای هماهنگی بین این دو نیمکره را ایجاد کنیم زیرا وقتی دو نیمکره مغز فعال شوند فرد نابغه می‌شود.