سردشدن دست ها در روزهای سرد از سال امری طبیعی است ولی برخی افراد دائما دستانی سرد و انگشتانی یخ زده دارند. می خواهیم به بررسی علل بروز این مشکل بپردازیم . برخی امراض جسمی در این زمینه تاثیرگذار هستند همچنین کاهش و کمبود برخی املاح معدنی در بدن نیز موجب سردی انگشتان خواهد شد.
سرد شدن انگشتان دست ها و پاها در زمستان طبیعی است، اما برخی همیشه دست و پای سردی دارند و این موضوع ربطی به فصل و سرمای هوا ندارد و با پوشیدن دستکش و جوراب ضخیم هم سردی از بین نمی رود.
به نقل ازactivebeat، متخصصان می گویند عوامل مختلفی مثل کم کاری تیروئید، کم خونی، فشار خون پایین، کشیدن سیگار و… به کند شدن جریان خون و احساس سردی و حتی سوزش در نواحی دست و پا منجر خواهد شد:
کم خونی: کم خونی یکی از دلایل بالقوه سردی انگشتان است. کم خونی زمانی اتفاق می افتد که بدن قادر به تولید گلبول های قرمز کافی نیست و یا زمانی که تولید هموگلوبین خون کمتر از حد نرمال است. این وضعیت می تواند منجر به کاهش اکسیژن در خون و سردی اندام ها شود. کم خونی به دلایلی از قبیل کمبود آهن، مشکلات گوارشی، خونریزی داخلی و … رخ می دهد. در بسیاری از موارد، کم خونی می تواند با مصرف یک مکمل ساده آهن درمان شود اما در موارد جدی تر ممکن است نیاز به دریافت درمان های دیگر از سوی پزشک وجود داشته باشد.
سندرم رینود: افراد مبتلا به این سندرم اغلب سردی انگشتان دست را احساس می کنند. افراد مبتلا به این بیماری دارای رگ های خونی غیرعادی در دست ها هستند و شدت بروز نشانه های رینود به میزان تنگ شدن عروق بستگی دارد. وقتی این تنگی به طور متناوب و طولانی اتفاق بیفتد، علائم هم به شکل شدیدتری دیده می شوند، اما به هر حال سه علامت حتما در یک حمله رینود دیده می شود: سرد شدن انگشتان دست و پا، تغییر رنگ و بروز رنگ پریدگی انگشتان، احساس خواب رفتن و سوزن سوزن شدن عضو پس از قرار گرفتن مجدد در محیط گرم.
لوپوس: لوپوس تا حدود زیادی مرموز است و تحت شرایطی بروز می کند که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های خود حمله می کند.
مشکلات سیستم گردش خون: محدود شدن جریان خون به هر بخشی از بدن به ویژه اندام هایی مانند انگشتان پا و یا دست، منجر به احساس سرد شدن آنها می شود. مشکلات گردش خون حاکی از شروع عوارض قلبی بوده و بیشتر در مردان بالای ۵۰ سال شایع است.
سیگار کشیدن: اگر هنوز دلایل ترک سیگار برای تان کافی نیست، باید بدانید که نیکوتین موجود در سیگار منجر به انقباض سلول های خونی می شود و می تواند باعث ایجاد پلاک در عروق خونی گردد. این روند کاهش جریان خون به اندام های پایانی مانند انگشتان را بیشتر می کند.
کمبود ویتامین ب ۱۲: فقر ویتامین ب ۱۲ در رژیم غذایی منجر به احساس سرمای بیش از حد در انگشتان می شود. اما چرا؟ مصرف ناکافی ویتامین ب ۱۲ منجر به کاهش تولید سلول های قرمز می شود. اگر شما گیاه خوار هستید ممکن است سردشدن انگشتان ناشی از فقر ویتامین ب ۱۲ را بیشتر حس کنید. با مصرف مکمل های ویتامین ب ۱۲ این مشکل برطرف می شود.
مصرف داروها: داروهای شما می تواند انگشتان شما را سرد کند. داروهای بسیاری وجود دارد که میتواند سلول های خونی به ویژه عروق خونی را منقبض کند. برخی از این داروها شامل بتا بلاکرها (تجویز شده برای تنظیم فشار خون)، برخی داروهای سرطان، داروهای میگرن و ضد احتقان های بدون نسخه هستند. با پزشک یا داروساز برای دانستن اینکه آیا هریک از این داروهایی که مصرف می کنید می تواند موجب علائم شود صحبت کنید.
کم کاری تیروئید: اگر انگشتان تان در یک روز گرم سرد است، ممکن است این وضعیت به فعالیت غده تیروئید بستگی داشته باشد و نه درجه حرارت بدن یا عملکرد سیستم گردش خون شما. غده تیروئید نقش مهمی در کمک به تنظیم دمای بدن دارد. در اصل تیروئید ترموستات بدن ماست. مشکلات تیروئید همچنین می تواند منجر به احساس خستگی، یبوست، نوسانات وزن و … بخصوص در افراد بالای ۵۰ سال شود.
آوای سلامت