واریس

واریس یک بیماری است که در آن سیاهرگ ها دچار تورم می شوند. این مشکل بیشتر در ساق پاها به وجود می آید و باعث ایجاد درد مبهم، سوزش و فشار می شود. در این مقاله علائم واریس و راه های جلوگیری از ابتلا به واریس را آماده کرده ایم. پیشنهاد می کنیم که این مقاله را از دست ندهید و حتما آن را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

واریس یک بیماری است که طی آن دیواره وریدها( سیاهرگ‌ها) دچار تورم و برآمدگی پیاز مانند می‌شوند. این مشکل بیشتر در ساق پاها و پایین‌تر دیده می‌شود.

علائم واریس:

وریدهای تار عنکبوتی بیشتر به لحاظ زیبایی ناراحت‌کننده هستند، حال آن که وریدهای واریسی علاوه بر ظاهر طناب مانند مشکلات متعدد دیگری نیز به همراه دارند.

در صورتی که مبتلا به ورید واریسی هستید پس از ایستادن یا نشستن طولانی در ساق پاهایتان احساس درد مبهم، سنگینی، سوزش، فشار و یا ضعف خواهید کرد. معمولاً بالا نگاه داشتن ساق‌های پا به بهبود این مشکل کمک می‌کند.

ممکن است شب‌ها گرفتگی دردناک عضلات پشت پا را تجربه کنید. پاها و مچ پاهایتان ورم می‌کند و ممکن است پوست اطراف ناحیه واریس دچار خشکی و خارش شده و یا بر روی آن بثوراتی پیدا شود و یا رنگ آن به قهوه‌ای یا آبی تغییر کند.

وریدهای واریسی بزرگ‌تر لزوماً علائم شدیدتری ندارند. در واقع بسیاری از مردم مدت‌ها قبل از بروز تغییرات قابل رؤیت در وریدهایشان، سایر علائم را تجربه می‌کنند.

راه‌های جلوگیری از ابتلا به واریس

به طور منظم ورزش کنید. تناسب وزن و فعالیت بهترین راه برای قوی نگهداشتن عضلات پا و به حرکت درآمدن خون در بدن است.

وزنتان را کنترل کنید و از چاقی بپرهیزید. از غذاهای کم‌چرب، کم‌نمک و کم‌شیرین استفاده کنید وآب زیاد بنوشید.

اگر کارتان طوری است که باید در طول روز سرپا بایستید، هر از گاهی پاهای خود را به حالت کشش درآورده و نرمش دهید تا جریان خون زیاد شود و فشار وریدی کاهش یابد.

از مصرف دخانیات خودداری کنید. تحقیقات نشان داده است سیگار باعث افزایش فشار خون و بدتر شدن واریس می‌شود.

تغذیه و واریس

از علل به وجود آورنده واریس، فشارهای درون لوله گوارشی مثلاً به دلیل ابتلا به یبوست است. برطرف کردن یبوست گام نخست در بهبود این بیماری است.

یبوست فشار وارده بر سیاهرگ‌های ساق پا را افزایش می‌دهد و منجر به تشکیل واریس می‌شود. رژیم غذایی غنی از فیبر سبب کاهش یبوست و پیشگیری از بروز واریس می‌شود.

برای پیشگیری از یبوست، مصرف غلات سبوس‌دار، نان سبوس‌دار، ماکارونی و برنج توصیه می‌شود. این نکته حائز اهمیت است که افزایش دیافت فیبر در رژیم غذایی باید همراه با افزایش دریافت آب، حداقل به میزان 6 لیوان در روز باشد.

سبزیجات دارای برگ سبز و انواع کلم به وسیله تأمین فیبر نامحلول به ویژه در طول دوران بارداری اهمیت دارد. مرکبات به ویژه پرتقال و گریپ‌فروت همچنین شاتوت، توت‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و انواع سبزیجات دارای برگ سبز تأمین کننده ویتامین C هستند. فقدان ویتامین C در رژیم غذایی منجر به پارگی وریدهای کوچک و بدتر شدن واریس وریدها می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس