درمان ملاسما در زنان و مردان

ملاسما نوعی عارضه پوستی رایج در میان بانوان باردار است که غالبا به صورت لکه های پوستی پدیدار می شود. پزشکان علت این لکه های پوستی را تغییرات هورمونی ناشی از حاملگی میدانند چون اکثر مبتلایان پس از وضع حمل بهبود پیدا میکنند. دکتر حمید رشنو  متخصص پوست و مو در این رابطه راهنمایی های ویژه ای ارائه داده اند که درادامه خواهید خواند.
یک متخصص پوست و مو گفت: ملاسما نوعی عارضه پوستی است که در زنان بیشتر از مردان است.

دکتر حمید رشنو اظهار کرد: ملاسما یکی از مشکلات شایع پوستی است که سبب ایجاد لکه‌هایی به رنگ قهوه‌ای یا خاکستری در صورت افراد می‌شود.

درمان ملاسما در زنان و مردان

وی ادامه داد: این لک (ملاسما) ممکن است بر روی گونه‌ها، پل بینی، پیشانی، چانه و بالای لب، نوک سینه و شکم نمایان شود و البته در قسمت‌هایی از بدن (مچ، ساعد دست و گردن) که بیشتر در معرض نور آفتاب است، دیده شود.

رشنو با بیان اینکه ملاسما در زنان شایع‌تر از مردان است، افزود: این عارضه در زنان باردار بسیار شایع بوده و به ماسک بارداری نیز معروف است.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری سبب ایجاد ملاسما شده که وقتی زنان وضع حمل می‌کنند یا مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری را متوقف کنند، ملاسما به خودی خود برطرف می‌شود، بیان کرد: این لکه‌های قهوه‌ای (ملاسما) در دوران بعد از زایمان به تدریج کمرنگ شده اما کاملا برطرف نمی‌شوند و حتی در برخی افراد تا آخر عمر باقی می‌مانند و یا سال‌های طولانی روی صورت وجود دارند.

وی با اشاره به اینکه ملاسما در میان مادران باردار زمانی ایجاد می‌شود که دچار تغییرات هورمونی می‌شوند، یعنی سلول‌های تولید کننده رنگ در پوست بدن (ملانوسیت‌ها) مقدار رنگ بیش از حد را تولید می‌کنند، تصریح کرد: افرادی که رنگ پوست‌شان تیره است، بیشتر در معرض ابتلا به ملاسما قرار می‌گیرند؛ چون ملانوسیت‌های فعال در پوست آنها بیشتر از افراد روشن پوست است.

درمان ملاسما در زنان و مردان

رشنو اضافه کرد: صورت این افراد نسبت به نور آفتاب حساس بوده و نباید در معرض نور قرار گیرند. همچنین این افراد نباید از قرص‌های هورمونی زنانه( LD ) استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از داروهای لکه‌بر در کاهش رنگ‌دانه‌ها موثر خواهد بود، گفت: البته تغییرات هورمونی، ملاسما را تشدید می‌کند.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه اشعه خورشید فرد را مستعد ملاسما می‌کند، افزود: همچنین اشعه ماوراء بنفش خورشید و حتی نور شدید لامپ می‌تواند سلول‌های تولید کننده رنگدانه یا ملانوسیت را در پوست تحریک کند.

رشنو با بیان اینکه ملاسما با هیچ بیماری داخلی یا اختلال عملکرد بدن مرتبط نیست، خاطرنشان کرد: باید در برابر حفاظت از اشعه نور خورشید از ضد آفتاب‌ها استفاده شود.

ایسنا