به تازگی پژوهشگران دریافتند داروهای دیابت می توانند تاثیرات مفیدی بر درمان بیماری دیابت بگذارند. این فرآورده های دارویی باعث تحریک مغز علیه آلزایمر خواهد شد. محققان دانشگاه لنکستر پی به ارتباط درمان فراموشی با داروی مبتلایان به امراض قندی برده اند درادامه به گزارش این پژوهشگران دقت کنید.
محققان دانشگاه لنکستر دریافتند داروی گیرنده سهگانه آگونیست که در اصل برای درمان دیابت نوع 2 تولید شده، قادر است علایم فراموشی را از بین ببرد.
این داروی جدید دیابت از طریق فعال کردن گیرندههای فاکتور رشد GLP-1، GIP و Glucagon در مغز، دیابت را درمان میکند.
در این تحقیقات از موشهای آزمایشگاهی استفاده شد که دارای ژنهای جهشیافته عامل آلزایمر در انسان بودند. این موش ها پس از دریافت گیرنده سهگانه به گزارش ساینس دیلی،آگونیست بهبود چشمگیری را در عملکرد حافظه، کاهش التهاب مزمن، فشار اکسیداتیو و پلاکهای آمیلویید در مغز نشان دادند.
در تحقیقات پیشین مشخص شده است داروهای گیرنده واحد آگونیست که برای درمان دیابت تولید شدهاند، آثار محافظتی در سیستم عصبی مدلهای حیوانی دارند، اما این اولین بار است که اثر یک داروی گیرنده سهگانه مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است.
این تحقیقات مستندات دیگری را درباره ارتباط بیماری آلزایمر و دیابت فراهم کرده است. البته هر بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 لزوما دچار آلزایمر نمیشود، اما بر اساس تحقیقات اخیر یک رابطه سببیت بین نقص در عملکرد انسولین در بدن و تشکیل پلاک های آمیلویید در مغز وجود دارد.
با وجود این که برای استفاده عملی از نتایج این تحقیقات نیاز به انجام مطالعات بیشتری است، محققان معتقدند این تحقیقات زمینه را برای تولید نسل جدیدی از داروهای ضد آلزایمر فراهم کرده است.
ایرنا