غربالگری سرطان سینه برای خانم های زیر 40 سال اصلا توصیه نمی شود. بعد از 40 سالگی هم باید به پزشک مراجعه کنند تا نظر آن ها را در مورد غربالگری بدانند و بعد از آن اقدام کنند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص غربالگری سرطان سینه را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.
منافع غربالگری سرطان سینه با افزایش سن در گروه کم خطر از نظر سرطان سینه افزایش می یابد بنابراین غربالگری برای خانم های زیر 40 سال اصلا توصیه نمیشود.در خانم های بالای 40 سال بعد از مشاوره ازنظر مزایا ومعایب غربالگری باید به صورت فردی تصمیم گیری میشود به گونه ای که در دهه 4 زندگی غربالگری ماموگرافی باید به تمام خانم ها پیشنهاد داده شود بعد از انجام مشاوره از نظر معایب و خطرات و منافع ماموگرافی به صورت فردی تصمیم اتخاذ گردد.
در بین سنین 50 تا 74 سال ماموگرافی قویأ باید توصیه گردد و در خانم های بالای 75 سال در صورتی که امید به زندگی بالای 10 سال داشته باشند ادامه غربالگری توصیه میگردد.غربالگری به صورت انجام ماموگرافی توصیه میگردد و فواصل ایده آل انجام ماموگرافی هر 2 سال یکبار میباشد و در فواصل ماموگرافی حتما باید معاینه و ویزیت توسط متخصص داشته باشند.
معاینه توسط پزشک به عنوان بخشی از غربالگری سرطان سینه تلقی نمیگردد ولی نقش مهمی در ارزیابی مشکلات سینه و ناراحتی های آن بعد از مراجعه بیمار دارد.معاینه سینه توسط بیمار (SBE) به هیچ وجه جای غربالگری روتین ماموگرافی را نمیگیرد ولی توصیه میگردد در صورت هرگونه شک در معاینه فردی به پزشک مراجعه کند.غربالگری در گروه پر خطر از نظر سرطان سینه قویأ توصیه به غربالگری ژنتیکی BRCA1_2 میگردد.
لازم به توضیح میباشد که گروه پر خطر از نظر سرطان سینه شامل :
1. سابقه تشخیص سرطان سینه در سن 50 سال یا کمتر
2. سرطان سینه در مرد
3. بهبودی اشکنازی
4. سابقه سرطان تخمدان_لوله های رحم در سن 60 یا کمتر
منبع: پزشک آنلاین