امروزه عوامل بسیار زیادی وجود دارند که سلامت دندان های شما را تهدید می کنند و موجب آسیب رسیدن به دندان های شما می شوند. دندان ها نقش بسیار مهمی در عمل بلع و گوارش مکانیکی غذا ها دارند؛ همچنین دندان ها از جمله عوامل بسیار تاثیر گذار در زیبایی شما هستند. ایمپلنت از جمله روش های درمانی است که برای ترمیم دندان ها به کار می رود. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
از دیدگاه واژه شناسی اصطلاح Implant از دو جزء IM به معنای درون و plant به معنای کاشتن و کار گذاشتن تشكيل شده است. ایمپلنت ها ( implant ) پین های باریکی هستند که از تیتانیوم خالص سازگار با بافت هاي بدن ساخته شده و درون استخوان فک گذاشته می شود. در بعضي از مواقع يك يا چند دندان محدود از دست رفته است كه در اين موقع مي توان از ایمپلنت به عنوان ریشه دندان جهت نگهداری روکش هایی که جایگزین تاج دندان می شوند استفاده کرد که این روکش ها به طورثابت توسط سیمانهای دندانپزشکی به ایمپلنت چسبانده می شوند.
کاربرد و عملکرد ایمپلنت
ایمپلنت را به نوعی بازسازی و احیا کردن سلامت دندان ها می توان ذکر کرد در واقع با کاشت دندان، عمل جویدن، صحبت کردن و زیبایی دندان ها تامین می گردد و نیز عملکرد یا فانکشن دندان ها درست انجام می شود.
مناسب ترین افراد برای کاشت ایمپلنت
دکتر منیره تهرانی خاطر نشان کرد: اصولا استفاده از ایمپلنت را می توان مناسب ترین روش برای درمان و ترمیم دندان های از دست رفته دانست. در این نوع درمان می توان از یک عدد تا کل دندان ها را بازسازی کرد. استفاده از این روش مزایای بسیار زیادی نسبت به سایر روش های درمانی دارد که از جمله می توان به این موارد اشاره کرد: در مورد از دست دادن یک یا چند دندان دیگر نیازی به تراش دندانهای مجاور بعنوان پایه پروتز نیست. ایمپلنت داخل استخوان قرار می گیرد و روکش روی همان ایمپلنت بدون اتکاء به دندانهای مجاور قرار داده می شود. در مورد بیمارانی که دندانهای زیاد یا همه دندانها را از دست داده باشند با قرار دادن چند ایمپلنت در فک آنها و استفاده از آنها بعنوان پایه می توان پروتز متکی بر ایمپلنت جهت جایگزینی دندان های از دست رفته قرار داد. در مورد بیماران کاملأ بی دندان می توان با قرار دادن حداقل دو ایمپلنت در هر فک پروتزی متحرک ولی محکم و بدون لغزش و لقی در اختیار بیمار قرار داد. حتی در مورد بیماران بی دندان که در حال استفاده از پروتز متحرک هستند می توان با قرار دادن دو پایه ایمپلنت در فک آنها همان پروتز را با کمترین هزینه کاملأ محکم و باثبات کرد.
موارد استفاده از ایمپلنت های دندانی از زبان دکتر منیره تهرانی
۱- فاصله بین دندانهای جلو در اثر از دست رفتن یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.
۲- فاصله زیاد بین دندان ها در اثر از دست رفتن یک یا بیش از یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.
۳- زمانی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از دست رفته باشد و تنها یک سمت، دندان طبیعی باشد.
۴- زمانی که کلیه دندانهای یک یا هر دو فک از دست رفته باشد.
طول عمر ایمپلنت های دندانی
جنس ایمپلنت و کیفیت کاشت از جمله مهم ترین موارد در ماندگاری و دوام ایمپلنت است. متخصصین معتقدند که عمر ایمپلنت بیش از 30 سال است که می توان گفت این درمان نوعی درمان دائمی است، فقط می بایست تمامی موارد ایمنی رعایت شود و همین از یک پزشک متبهر برای درمان استفاده کنید.
عوارض کاشت ایمپلنت دندان
دکتر منیره تهرانی در ادامه افزود: پس از جراحی ایمپلنت بسته به مدت زمان کیفیت استخوان و واکنش های بافتی بیمار، مقداری درد و تورم در ناحیه جراحی ایمپلنت قابل پیش بینی است که در صورت لزوم جراح دندانپزشک قبل و بعد از عمل کاشت ایمپلنت با تجویز دارو آنرا به حداقل می رساند.
مراقبت های لازم
اصولا” ایمپلنت های دندانی باید از همان توجه و مراقبتی برخوردار گردند که در دندان های طبیعی انجام می گردد. اگر چه ایمپلنت مثل دندان دچار پوسیدگی نمی شود ولی میکروب های دهانی می توانند تحت شرایطی به لثه اطراف ایمپلنت آسیب برسانند و اگر اقدامی صورت نگیرد حتی باعث به خطر افتادن ایمپلنت شوند. پس توجه و مراقبتی شخصی بطور روزانه در کنار مراجعات زمانبندی شده به دکتر مربوطه جهت چکاپ ضرورت دارد .پس تا وقتی که تصمیم جدی به مسواک زدن ندارید، برای نصب ایمپلنت مراجعه نکنید.