مراقبت های لازم پس از کاشت ایمپلنت دندان از زبان دکتر منیره تهرانی

مراقبت های لازم پس از کاشت ایمپلنت دندان از زبان دکتر منیره تهرانی

استفاده از ایمپلنت از جمله روش های درمان برای ترمیم آسیب دیدگی های دندان است. به علت مصنوعی بودن این روش برای داشتن ماندگاری بیشتر و عدم آسیب رسیدن به آنها لازم است تا مراقبت هایی برای محافظت از آنها صورت بپذیرد. در ادامه قصد داریم تا شما را با مهم ترین نکات برای مراقبت از ایمپلنت های دندانی آشنا کنیم. با دکتر سلام همراه باشید.

پس از جراحی ایمپلنت، بیماران باید مراقبت های خاصی از مناطق اطراف ایمپلنت جدید خود داشته باشند. در ماه های اول ایمپلنت دندان هنوز در حال متصل شدن به استخوان و بافت فک است، بنابراین بیمار باید مراقبت های بیشتری در طول دوره اولیه داشته باشد. مهمتر از همه، در روزهای اول پس از جراحی زخم را دستکاری نکنید. از شستشو، تف کردن و دست زدن به دهان در ۲۴ ساعت اول بعد از عمل جراحی جلوگیری کنید تا از آلوده ساختن یا تحریک محل جراحی پیشگیری کنید.

استراحت

استراحت را می توان از جمله مهم ترین اعمال پس از هر نوع درمان دانست. متخصصین توصیه می کنند فرد تحت درمان پس از انجام ایمپلنت باقی روز را به استراحت پرداخته و به حالت دراز کش، سر خود را کمی بالا تر از بدن خود قرار دهد. پس از انجام ایمپلنت ممکن است سرگیجه به سراغ فرد بیاید از این رو به آرامی از یک وضعیت به وضعیت دیگر حرکت کنید، برای مثال اگر در حالت خوابیده هستید و می خواهید بلند شوید ابتدا به آرامی چند لحظه در جای خود بنشینید و سپس به آرامی بایستید. بیمار باید بعد از عمل جراحی ایمپلنت استراحت کرده و فعالیت بدنی خود را محدود کند، درست مانند هنگامیکه به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شده است. از انجام تمرینات ورزشی شدید تا ۴۸ ساعت پس از جراحی ایمپلنت دندانی بپرهیزد. برای بهبود سریع محل جراحی بهترین کار استراحت است.

آنتی بیوتیک

به عنوان گام اول در مراقبت های بعد از ایمپلنت دندانی، بیمار باید تمام آنتی بیوتیک های تجویز شده را برای جلوگیری از عفونت در محل جراحی مصرف کند. پس از بیست و چهار ساعت، بیمار باید استفاده از دهانشویه تجویز شده توسط پزشک را دو بار در روز در کنار شستشو با آب نمک گرم ۴-۵ بار در روز آغاز کند (ترجیحا بعد از هر وعده غذا/میان وعده).

مراقبت های لازم پس از کاشت ایمپلنت دندان از زبان دکتر منیره تهرانی

خونریزی

وجود خون در بزاق دهان بیمار در طول ۲۴ ساعت اول بعد از عمل جراحی طبیعی است. به عنوان یکی دیگر از مراقبت های بعد از ایمپلنت دندانی و برای کمک به کنترل و کاهش جریان خون، توصیه می شود که یک نکه گاز را روی دندان قرار دهید و به آرامی گاز بزنید. این کار را هر زمان که لازم است یا تا موقع کاهش خونریزی ادامه دهید.

غذا خوردن

دکتر منیره تهرانی خاطر نشان کرد: بعد از جراحی ایمپلنت بیمار باید از خوردن هر نوع ماده ی غذایی تا زمانی که اثر بی حسی موضعی از بین نرفته است، اجتناب کند. بعد از برطرف شدن بی حسی از مواد غذایی سرد مانند بستنی استفاده نماید اما در طول ۲۴ ساعت اول بعد از عمل جراحی، بیمار باید از نوشیدن مایعات و مواد غذایی گرم اجتناب کند. مواد غذایی داغ باعث افزایش خونریزی می شوند. حداقل تا ۳ ساعت پس از عمل از خوردن غذاهای سفت و شستشوی دهان با مایعات گرم اجتناب کنید، حتی المقدور دهان بسته بماند. پس از گذشت چند ساعت از جراحی از غذاهای نرم اما سرد مانند ماست، پوره ی سیب زمینی و سوپ استفاده کند اما سعی نماید با طرفی غذا را بجود که جراحی نشده است این رژیم را حداقل بمدت ۱ هفته ادامه دهد. از خوردن غذاهای پرادویه، بسیار داغ، بسیار سرد و غذاهای اسیدی مانند پرتقال و گوجه فرنگی اجتناب کند. همچنین از خوردن غذاهای جویدنی یا تیز اجتناب کند. برای تسریع روند بهبودی حفظ یک رژیم غذایی متعادل از اهمیت زیادی برخوردار است.

مقابله با درد

درد دندان از جمله شدید ترین انواع درد ها به شمار می آید؛ پزشک معالج برای انجام این عمل دهان شما را بی حس می کند. پس از گذشت مدتی این بی حسی از بین خواهد رفت و درد دندان آغاز خواهد شد؛ در این زمان لازم است تا برای کاهش درد از مسکن های بدون نسخه استفاده کنید. تهیه این دارو ها به سادگی از داروخانه ها میسر می شود.

جدول مراقبت های لازم در 3 روز اول

بدن هر فرد متفاوت هستند، بنابراین به بدن خود برای بهبودی فرصت دهید. به صورت کلی بهبودی بعد از ایمپلنت فازهای زیر را طی می کند:

مراقبت های لازم پس از کاشت ایمپلنت دندان از زبان دکتر منیره تهرانی

روز ۱-۲

دکتر منیره تهرانی افزود: روز عمل جراحی و روز بعد از آن ناراحت کننده ترین زمان است. معمولا صورت مقداری تورم دارد. از حرکاتی که باعث کشیده شدن بافت می شوند، مانند باز کردن زیاد دهان و لبخند زدن، خودداری کنید. از فشار دادن زیاد لثه به دلیل افزایش احتمال خونریزی نیز خودداری کنید.

روز ۳

در روز سوم هر چند هنوز مقداری ورم دارید، اما باید راحت تر باشید. معمولا می توانید رژیم غذایی سفت تری را شروع کنید. سعی کنید با طرف مقابل محل جراحی جویدن را شروع کنید. با رعایت بهداشت، درد و ناراحتی به تدریج کمتر می شود. تورم صورت، کبودی و خونریزی نیز کمتر خواهد شد. در صورتی که هنوز هم درد دارید، به مصرف مسکن ادامه دهید. بهبودی به فاز درمان، دریافت تاج یا مرحله اتصال ایمپلنت به استخوان فک، نیز بستگی دارد. بهبودی در هر فرد بسته به بدن وی و برنامه درمان متفاوت است. برنامه معاینات خود را پیگیری کنید و در صورتی که درد و ناراحتی بیش از سه روز ادامه یافت با دندات پزشک تماس بگیرید.

عوارض

دکتر منیره تهرانی در این باره گفت: عوارض اولیه پس از جراحی نصب ایمپلنت مانند سایر جراحی‌ هاست که شامل درد، تورم و احساس سوزش در محل جراحی می‌شود، اما در صورت توجه‌ نکردن ساختار فک و محل قرار گیری سینوس‌ ها‌ از سوی دندانپزشک، ایمپلنت ممکن است وارد فضای سینوس شود که علاوه بر درد و تورم منجر به سینوزیت حاد نیز می‌شود.

این استاد جراحی فک و صورت تصریح می‌کند: ایمپلنت در فک پایین نیز در محل جراحی ممکن است به عصب این ناحیه صدمه بزند که علائم آن به صورت بی‌حسی لب پایین و چانه و حتی گاهی درد‌ های غیرعادی تظاهر پیدا می‌کند. در مواردی، اگر صدمه شدید باشد عارضه بی‌حسی غیر قابل بازگشت و نیازمند جراحی‌های میکروسکوپیک برای پیوند عصب خواهد بود.