جعفری یکی از سبزیجاتی است که بسیار مغذی است و فواید سلامتی شگفت انگیزی دارد که برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد،در این مقاله شما را فواید سلامتی جعفری بیشتر آشنا می کنیم.
جعفری یکی از سبزیجاتی هست که زیاد نادیده گرفته شده هست. اما اگر خواص جعفری را بدانید، مثل دیگر سبزیجات آغاز به ستایش آن میکنید. به همین سبب، در اینجا در مورد خواص جعفری و اینکه چه طور زندگی شما را خوب تر میکند برای شما می نویسیم.
جعفری چیست؟
جعفری یک گیاه گلدار و محلی منطقه مدیترانه هست و بعنوان ادویه، گیاه و سبزیجات کاشت میشود. جعفری، طبق مرسوم رنگ سبز روشن دارد و در آب و هوای میانه رو بصورت دوساله و در منطقه های گرمسیری و نیمه گرمسیری بصورت یک ساله هست.
فواید جعفری برای سلامتی
جعفری یک گیاه گل دار بومی منطقه مدیترانه به طور گسترده به عنوان ادویه، گیاه و سبزی کشت می شود. جعفری به طور گسترده در غذاهای اروپای شرقی، اروپایی و آمریکایی به کار می رود. این گیاه به رنگ سبز روشن است و یک گیاه دو ساله در مناطق معتدل و یک گیاه سالانه در مناطق استوایی و نیمه استوایی است.
جعفری به عنوان یک گیاه محبوب در آشپزخانه آمریکایی ها، اروپایی ها و خاورمیانه جایگاه ویژه ای دارد و در غذاها و سالادهای زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. به طور معمول جعفری برای افزودن طعم و عطر بیشتر به سوپ ها، سالادها و دستورالعمل های تهیه ماهی ها نیز استفاده می شود.
جعفری جدا از کاربردهای زیاد در آشپزی بسیار مغذی است و تحقیقات نشان می دهند فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارد. به گزارش هلث لاین، این مقاله جعفری و خواص آن برای سلامتی را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد.
آیا جعفری برای شما خوب هست؟
این تمام مساله هست. ویتامین K موجود در جعفری، آن چیزی هست که شما را تحت تاثیر قرار میدهد. جعفری، ۵۷۴ ٪ درصد ارزش مجاز هر روز این ماده مغذی را دارد و ویتامین C. موجود در آن اکثر از سه برابر پرتقال هست. جعفری سرشار از مواد مغذی ضروری دیگر مثل ویتامین A، آهن، مس و فولات نیز هست. آهن موجود در جعفری، دو برابر اسفناج هست.
این مقایسهها به شما نشان میدهد که جعفری چه خوراکی شگفتانگیزی هست.
بله، جعفری در بر دارنده ترکیب منحصربه فردی از روغنهای فرار و ترکیبات دیگر هست که زندگی شما را آسانتر میکند. مثل اوژنول که برای جلوگیری از بیماریهای لثه، مثل یک بیحسکننده و ضد عفونیکننده عمل میکند. خواص زیاد دیگری نیز وجود دارد که آنها را در این مطلب پوشش دادهایم.
جعفری خیلی برای شما خوب هست و در انواع متفاوت یافت میشود.
انواع متفاوت جعفری
سه نوع جعفری وجود دارد:
جعفری با برگ مجعد: که جعفری معمولی گفته میشود، این نوع جعفری طبق مرسوم بعنوان تزئین در سوپها، خورشها و دیگر غذاها به کار میرود.
جعفری با برگهای پهن: که جعفری ایتالیایی نیز گفته میشود و عطر آن از جعفری با برگهای مجعد زیادتر هست. این نوع نیز در خورشها و سوپها و حتی سالادها و سسها کاربرد دارد.
هامبورگ: جعفری آلمانی یا ریشه شلغم مثل نیز گفته میشود که کمتر معروف هست. این نوع جعفری به سبب برگهایش کاربرد دارد، اما ریشه شلغم مثل آن نیز بصورت کبابی یا سرخ شده یا خرد شده برای سوپها و خورشها استفاده میشود.
جعفری سرشار از مواد مغذی
2 قاشق غذاخوری معادل 8 گرم) جعفری حاوی:
- کالری: 2
- ویتامین A: 12 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
- ویتامین C: 16 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
- ویتامین K: 154 درصد مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
جعفری کالری کمی دارد، اما در عین حال سرشار از مواد مغذی مهمی مانند ویتامین هایA ، K و C است. ویتامین A به عنوان یک ماده مغذی ضروری نقشی اساسی در ایمنی و سلامت چشم دارد. بعلاوه، جعفری برای سلامت پوست گزینه مهمی محسوب می شود و برخی مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه را بهبود می بخشد.
جعفری به عنوان منبع خوبی از ویتامین K ماده مغذی پشتیبانی کننده سلامت استخوان و قلب است. در واقع، فقط دو قاشق غذاخوری معادل 8 گرم جعفری ویتامین K بیشتری از نیاز روزانه شما را تامین می کند.
ویتامین K جدا از نقش آن در سلامت استخوان و قلب برای لخته شدن خون نیز گزینه ضروری است که می تواند به جلوگیری از خونریزی بیش از حد کمک کند. علاوه بر این، جعفری مملو از ویتامین C است ماده مغذی که سلامت قلب را بهبود می بخشد و برای سیستم ایمنی بدن گزینه حیاتی به شمار می آید.
ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی از سلول های شما در برابر آسیب های ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند. علاوه بر این، جعفری منبع خوبی از مواد مغذی مانند منیزیم، پتاسیم، فولات، آهن و کلسیم است.
ارزش تغذیهای جعفری
اصل
ارزش تغذیهای
درصد RDA
انرژی ۳۶ کیلوکالری ۱.۵ ٪
۵ ٪کربوهیدرات ۶.۳۳ گرم ۵ ٪
۳۳ گرم ۵ ٪پروتئین ۲.۹۷ گرم ۵ ٪
۹۷ گرم ۵ ٪چربی کل ۰.۸ گرم ۳ ٪
کلسترول ۰ میلیگرم ۰ ٪
۸ گرم ۳ ٪فیبر رژیمی ۳.۳ ۳ گرم ۸.۵ ٪
ویتامینها
فولات ۱۵۲ میکروگرم ۳۸ ٪
۵ ٪نیاسین ۱.۳۱۳ میلیگرم ۸ ٪
۳۱۳ میلیگرم ۸ ٪اسید پانتاتونیک ۰.۴۰۰ میلیگرم ۸ ٪
۴۰۰ میلیگرم ۸ ٪پیریدوکسین ۰.۰۹۰ میلیگرم ۷ ٪
۰۹۰ میلیگرم ۷ ٪ریبوفلاوین ۰.۰۹۸ ۰۹۸ میلیگرم ۷.۵ ٪
۵ ٪تیامین ۰.۰۸۶ میلیگرم ۷ ٪
۰۸۶ میلیگرم ۷ ٪ویتامین A. ۸۴۲۴ واحد بینالمللی ۲۸۱ ٪
۸۴۲۴ واحد بینالمللی ۲۸۱ ٪ویتامین C. ۱۳۳ میلیگرم ۲۲۰ ٪
۱۳۳ میلیگرم ۲۲۰ ٪ویتامین E. ۰.۷۵ میلیگرم ۵ ٪
۰. ۱۶۴۰ میکروگرم ۵۷۴ ٪
الکترولیتها
سدیم ۵۶ میلیگرم ۴ ٪
پتاسیم ۵۵۴ میلیگرم ۱۲ ٪
مواد معدنی
کلسیم ۱۳۸ میلیگرم ۱۴ ٪
۷۵ میلیگرم ۵ ٪ویتامین K.۱۴۹ ۱۶۴۰ میکروگرم ۵۷۴ ٪مس ۰.۵ ٪
۱۴۹ میلیگرم ۱۶.۲۰ ۵ ٪آهن ۶.۵ ٪
۲۰ میلیگرم ۷۷.۵ ٪
۵ ٪منیزیم ۵۰ میلی گرم ۱۲.۱۶۰ میلیگرم ۷ ٪
فسفر ۵ میلیگرم ۸ ٪
۵ ٪منگنز ۰.۰۷ میلیگرم ۱۰ ٪
فیتونوترینتها
بتاکاروتن ۵۰۵۴ میکروگرم –
بتا کریپتوزانتین ۰ میکروگرم –
لوتئین-زئازاننتین ۵۵۶۱ میکروگرم –
۱۶۰ میلیگرم ۷ ٪روی ۱.
خواص جعفری برای سلامتی
۱. با سرطان مقابله میکند
۰۷ میلیگرم ۱۰ ٪اجازه دهید درباره چیزی که جعفری به آن معروف هست گفت وگو کنیم- خواص آن. ۱. با سرطان مقابله میکندگروهی از دانشمندان از موسسه فیزیک و فناوری مسکو گزارش دادند که ترکیبات موجود در جعفری میتوانند به مقابله با سرطان مساعدت کنند.
جعفری، ترکیبی به اسم کارنوزول دارد که از سرطان جلوگیری میکند. این ترکیب با معالجه سرطانهای سینه، پوست، روده بزرگ و پروستات رابطه دارد.
جعفری دارای فلاونوئید هست، ترکیبی که میتواند از تکثیر سلول سرطان جلوگیری کند. ترکیب دیگری که به وفور در جعفری یافت میشود، لیتولئین – عامل جلوگیری از سرطان- هست.
این ماده، با زیادتر ویژگیهای سلولهای سرطان تداخل داشته و به نابود شدن آنها مساعدت میکند. علاوه بر این از متابولیسم عوامل سرطانزا که موجب ایجاد عوامل جهش فعال در کروموزومهای کبد میشوند، جلوگیری میکند.
در پژوهش ها آزمایشگاهی مشخص شد که یک ترکیب دیگر موجود در جعفری، به اسم اپی ژنین، اکثر از ۸۶ ٪ سلولهای سرطانی ریه را میکشد.
۲: با التهاب مقابله میکند
توجه به این نکته ارزش دارد که پختن جعفری میتواند مفیدترین مواد مغذی موجود در آنرا بکشد.
بنابراین، هر روز یک قاشق چایخوری جعفری خام بخورید. اپی ژنین موجود در جعفری، خواص ضد التهابی دارد؛ و فلاونوئیدهای موجود در جعفری، بعضی از خوب ترین مواد طبیعی برای مقابله با التهاب می باشند. جعفری برای معالجه التهاب کلیهها و مثانه که محتمل هست به ایجاد سنگ منتج گردد به کار میرود.
سطح بالای ویتامین C. در مقابله با التهاب نقش دارد. جعفری دارای کوئرستین نیز هست، آنتی اکسیدانی که با التهاب مقابله میکند.
مهمتر اینکه، سلولهایی که هیستامین (ترکیبی که در تصویر العمل به جراحت آزاد میشود) آزاد میکنند را تثبیت میکنند و این کار را با متوقف کردن التهاب انجام میدهند.
۳. سامانه امنیت را تقویت میکند
کوئرستین میتواند وضعیتی ب. اسم پروستاتیت یا التهاب پروستات را معالجه کند. ۳.
سامانه امنیت را تقویت میکندمیزان زیاد ویتامین C.
۴: از قلب محافظت میکند
موجود در جعفری، آنرا به غذایی برای تقویت سامانه امنیت مبدل میکند. روغنهای معطر میتوانند واکنشهای امنیت که زیاد تحریک شدهاند را سرکوب کنند. این خواص تقویتکننده سامانه امنیت به معالجه فوری زخمها نیز مساعدت میکند. جعفری میتواند یک افزودنی کم نمک خوب برای ترکیبات طعم دهنده باشد مخصوصا اگر از آنها برای غذای دریایی استفاده میکنید.
۵. تندرستی استخوان را افزایش میدهد
نمک کم به معنای تندرستی قلب هست. میتوانید جعفری را با آویشن و پودر سیر ترکیب کرده و یک طعم دهنده سالم درست کنید. پژوهش ها نشان میدهد که میتوان از جعفری برای معالجه پرفشاری عروق و بنابراین بیماریهای قلبی استفاده نمود. ۵.
تندرستی استخوان را افزایش میدهدجعفری دارای قدر زیادی ویتامین K. هست که برای محافظت تراکم استخوانی و جلوگیری از شکستگی ضروری هست.
این ماده معدنی همراه با کلسیم، منیزیم، ویتامین D. و فسفر- دیگر مواد مغذی ارزشمند برای تندرستی استخوان- عمل میکند.
جعفری از بازجذب استخوان (فرآیندی که طی آن سلولهای استخوانی، بافت استخوان را میشکنند و مواد معدنی آزاد میکنند که موجب وارد شدن کلسیم از بافت استخوان به درون خون میشود) جلوگیری میکند که تاثیرات مفیدی بر ساختار اسکلتی فرد دارد.
۶: به معالجه کم خونی مساعدت میکند
گرچه بازجذب استخوان ضروری هست، اما میزان زیاد آن میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.
ساخت و محافظت استخوانها به ابزار دو نوع استئوبلاست (که استخوانها را میسازد) و استئوکلاست (که موجب جذب استخوان میشود) انجام میشود. عدم تعادل میان این دو نوع سلول موجب اختلالات متابولیک مثل پوکی استخوان و استخوان مرمری میشود.
اپی ژنین موجود در جعفری میتواند از این اختلالات جلوگیری کند.
جعفری سرشار از آهن هست و همین، نقش آن در معالجه کم خونی را توضیح میدهد. تزئین غذا با جعفری، راه آسانی برای افزایش دریافت آهن هست. یکی از آسانترین راهها برای دریافت آهن، آغاز کردن روز با اسموتی جعفری هست. پژوهش ها نشان میدهند که برگهای جعفری خواص ضد کم خونی دارند.
۷. خواص ضد باکتری از خود نشان میدهد
ویتامین C. کافی به جذب آهن مساعدت میکند.
جعفری، سرشار از ویتامین C. هست که جذب آهن را افزایش داده و بنابراین به معالجه کم خونی مساعدت میکند.
۸: تندرستی غدد را محافظت میکند
۷. خواص ضد باکتری از خود نشان میدهدبا استناد به یک مطالعه مصری، جعفری، خواص ضد باکتری از خود نشان میدهد مخصوصا در مقابل باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. حتی روغنهای معطر از جعفری ارگانیک میتوانند خواص ضد باکتری (و آنتی اکسیدانی) دارا باشند.
جعفری در مقابله با باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت موثر هست. جعفری یک عامل ضد باکتری بالقوه هست و با استناد به پژوهش ها میتواند برای اغراض دارویی به کار رود. جعفری در تندرستی غدد نیز نقش دارد.
۹. رگهای خونی را جوانسازی میکند
پژوهش ها نشان میدهند که جعفری، قدرت کاهش تورم و بزرگ شدن غدد را دارد. میتواند سموم آبی و ماده مخاطی زیاد را نیز دفع کند. این گیاه میتواند غدد فوق کلیوی را نیز تسکین دهد.
۱۰: اسهال را معالجه میکند
با استناد به یک مطالعه مصری دیگر، ریشه جعفری دارای کلسیم، آهن و ویتامینهای B. کمپلکس نیز هست که غدد پاراتیروئید را تقویت میکنند.
۱۱. به گوارش مساعدت میکند
رگهای خونی را جوانسازی میکندمطالعات نشان میدهند که آب جعفری میتواند عروق خونی بویژه عروق و مویرگها را آرام کند. به هر حال، تحقیقات اندکی در این باره انجام شده هست. برای اطلاعات زیادتر، با پزشک خود مشورت کنید.
برگها، دانهها و حتی ریشه جعفری بعنوان کاهش دهندههای قوی اسهال شناخته میشوند. بعضی پژوهش ها نشان میدهند که نوشیدن جعفری بعنوان چای میتواند برای معالجه اسهال، خوب تر عمل کند. چای، هضم چربیها و پروتئینها را بهبود بخشیده و جذب رودهای را نیز افزایش میدهد.
۱۲: سطح کلسترول را تنظیم میکند
۱۱. به گوارش مساعدت میکندجعفری برای معالجه سوء هاضمه و دیگر شرایط مربوط مثل نفخ و کولیک نیز به کار میرود. ویژگیهای آسان سازی فرآیند هضم در جعفری را میتوان به فیبر آن وابسته کرد.
۱۳. تندرستی گوش را افزایش میدهد
فیبر مساعدت میکند که غذا به نرمی از دستگاه گوارش گذر کند. جعفری به مساعدت به گردش خون نیز شناخته میشود. خواص مسهل و ادرارآور این گیاه به گوارش مساعدت میکنند. آپیول، روغن گرفته شده از دانه جعفری نیز به گوارش مساعدت میکند.
۱۴. ورم را معالجه میکند
یکی از دلایل موثر بودن جعفری در تنظیم سطح کلسترول خون، فیبر آن هست. پژوهش ها نشان میدهند که آب جعفری، خواص هایپوکلسترولمیک دارد که میتوان آنرا به فلاونوئیدهای موجود درآن وابسته کرد.
فلاونوئید، بیوسنتز کلسترول را کاهش داده و بنابراین به کاهش کلسترول خون مساعدت میکند.
۱۵: چون جعفری به صورت طبیعی مخاط را در بدن حرکت میدهد، میتواند به خارج شدن مایع از گوش مساعدت کند.
نوشیدن آب جعفری خام میتواند تاثیرات مفیدی داشته باشد. اما پیش از آن با پزشک مشورت کنید، زیرا آب جعفری موجب ناراحتی معده در بعضی اشخاص میشود.
ورم را معالجه میکندجعفری به سبب ادرارآور بودن، آب مازاد را از بدن دفع میکند.
۱۶. تندرستی کبد را افزایش میدهد
علاوه بر این، نمک مازاد که موجب تورم میشود را نیز از بدن خارج میکند. یک مطالعه ایرانی نشان میدهد که جعفری میتواند به معالجه اختلالات کلیوی متاثر از تورم شدید نیز مساعدت کند.
ارزشمند هست که در مورد احتباس مایعات با پزشک مشورت کنید، زیرا محتمل هست به دلایل مختلفی ایجاد گردد.
۱۷: مشکلات قاعدگی را معالجه میکند
جعفری میتواند به جذب سدیم و آب مساعدت کند، اما پیش از استفاده هر گونه مکمل، احتیاط کنید. ۱۵: تندرستی کلیه را افزایش میدهد. چون جعفری، ادرارآور هست و به دفع مایعات از بدن مساعدت میکند، میتواند تاثیر مثبتی بر کلیهها بگذارد –، زیرا میتواند مواد مازاد را از کلیه دفع کند.
۱۸. شب کوری را معالجه میکند
دو ماده موجود در روغن جعفری را میتواند مسئول خواص ادرارآور جعفری دانست- آپیول و میریستیسین. جعفری میتواند به رهایی از سنگ کلیه و صفرا مساعدت کند.
اما به یاد دارا باشید که استفاده اکثر از اندازه از روغن جعفری میتواند به کلیهها آسیب برساند. ۱۶. تندرستی کبد را افزایش میدهدجعفری میتواند در محافظت از کبد عالی عمل کند، مخصوصا در اشخاص دیابتی.
۱۹. تندرستی دهان را افزایش میدهد
در یک مطلعه ترکی، موشهای دیابتی که با جعفری معالجه شدند، گلوکز خون پایینتر و افزایش تندرستی کبد را نمایش دادند. طبق یک گزارش تغذیهای دیگر، جعفری به باز شدن انسداد در کبد و طحال نیز مساعدت میکند.
دو روغن فرار موجود در جعفری- آپیول و میریستیسین- مسئول اثرها قاعدهآور آن می باشند. گرچه هیچ مدرک قوی وجود ندارد که نشان دهد که جعفری میتواند قاعدگی را تحریک کند، اما یک مطالعه از یک داروی روسی نشان میدهد که آب جعفری تا ۸۵ ٪ میتواند موجب زایمان گردد.
۲۰. برای دوران بارداری خوب هست
به هر حال، گیاه شناسان و پزشکان داروسازی جایگزین از جعفری برای معالجه مشکلات قاعدگی استفاده میکنند. ۱۸.
شب کوری را معالجه میکندشب کوری به سبب کم بودن ویتامین A. به وجود میآید و جعفری سرشار از این ویتامین هست و میتواند به معالجه این مشکل مساعدت کند.
با استناد به مرکز درمانی دانشگاه راچستر، رتینول، که متابولیت ویتامین A. هست، برای ساخت رودوپسین، با اپسین ترکیب میشود.
۲۱. اپسین، یک رنگدانه در شبکیه و رودوپسین یک ماده شیمیایی تاثرگذار در دید شب هست.
۱۹. تندرستی دهان را افزایش میدهداگرچه به تحقیقات بیشتری احتیاج هست، اما پژوهش ها نشان دادهاند که جعفری میتواند از مسیر فرآیندی به اسم بوزدایی آنزیمی به کاهش بوی بد دهان مساعدت کند. گروهی دیگر از مالعات نشان میدهند که محتمل هست جعفری معالجه موقتی برای بوی بد دهان باشد، اما عازم دائمی نیست. جالبتر اینکه بوی بد دهان به سبب بعضی از اختلالات رودهای به وجود میآید.
بعضی از آنها دربردارنده بیماریهایی مثل مریضی معدی و رودهای و اختلالات دستگاه تنفسی فوقانی و متابولیسم میکروبی زبان باشند و محتمل هست جعفری به معالجه بعضی از این مشکلات مساعدت کرده و بوی بد دهان را را نیز بهبود بخشد. ۲۰.
برای دوران بارداری خوب استجعفری، مرجع خوبی از آهن هست، مادهای معدنی که برای بارداری زیاد ارزشمند هست.
۲۲: معالجه زخم را افزایش میدهد
این گیاه به بارداری آسان نیز مساعدت میکند. خواص جعفری برای پوست خیلی مشخص نشدها و دست کم گرفته شدهاند. خواص این گیاه برای پوست را میتوان به خواص آنتی اکسیدانی و مقادیر زیاد ویتامین C.
۲۳. دایرههای تیره دور چشم را از بین میبرد
جعفری، به معالجه زخمها مساعدت میکند، خواص ضد پیری دارد و به جلوگیری از آکنه و جوش مساعدت میکند. ۲۱. چین و چروک، خطوط و جای زخمها را کاهش میدهد.
چون ویتامین C. به صورت طبیعی در بدن وجود ندارد، ما لازم هست آنرا از مسیر خوردن غذا تهیه کنیم. ویتامین C. بالای موجود در جعفری، پوست را تغذیه کرده و خطوط، چین و چروک و جای زخمها را کاهش میدهد.
استفاده جعفری، تولید کلاژن را در پوست تحریک کرده و تولید و ترمیم سلول را افزایش میدهد.
۲۴. از پوست، محافظت ضد باکتری و ضد قارچی میکند
این، به رشد سریعتر پوست منتج شده که موجب ایجاد پوستی بدون جوش، صاف و نرم میشود و از همه مهمتر اینکه موجب نابود شدن چین و چروک و خطوط میشود.
جعفری دربردارنده مقادیر زیادی آنتی اکسیدان هست که در مقابل رادیکالهای آزاد از پوست محافظت کرده و نشانه ها پیری مثل خطوط و چین و چروک را به تعویق میاندازد. جعفری در بر دارنده بتاکاروتن هست که برای محافظت و ترمیم پوست به ویتامین A.
مبدل میشود. بنابراین، خوردن جعفری، خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده که چین و چروک را به تعویق میاندازد و فرآیند معالجه زخم را تسریع میبخشد.
۲۵. پوستی صاف و درخشان به شما هدیه میکند
دایرههای تیره دور چشم را از بین میبردجعفری در از بین بردن دایرههای تیره دور چشم نقش زیادی دارد. جعفری، در بر دارنده قدر زیادی ویتامین C، کلروفیل و ویتامین K. هست که پوست دور چشم را روشن کرده و پف زیر چشمها را کاهش میدهد.
استفاده از جعفری برای این معالجه زیاد آسان هست.
منحصرا قدری جعفری را فشار دهید تا آب آنرا بگیرید. آنرا با یک قاشق چایخوری ماست ترکیب کرده و بر قسمتهای دور چشم بگذارید. میتوانید پنبه را در آب جعفری خیسانده و آنرا ه. مدت ۱۰ دقیقه زیر چشمها بگذارید. برای کاهش دایرههای تیره، این کار را دو بار در هفته انجام دهید.
۲۴. از پوست، محافظت ضد باکتری و ضد قارچی میکندروغنهای فرار موجود در جعفری، بویژه اوژنول، اثر ضد باکتری و ضد قارچی دارند که برای معالجه آکنه، جوش و عفونت پوست و منافذ مفیدند. روغن جعفری در بازار موجود هست.
بیشتر بخوانید:قرص گیاهی ویتاگنوس و فواید آن
۲۶. تندرستی کلی پوست را افزایش میدهد
هیچ گاه روغن جعفری را مستقیما روی پوست قرار ندهید، زیرا میتواند پوست را بسوزاند. آنرا با یک روغن حامل مثل روغن زیتون یا بادام رقیق کنید، پس از ان روی صورت بگذارید. اذن دهید ۳۰ دقیقه بماند، پس از ان بشویید.
۲۷. از آکنه و جوش جلوگیری میکند
پوستی صاف و درخشان به شما هدیه میکندمصرف زیاد جعفری به تعدیل ترشح چربی در پوست چرب مساعدت میکند. علاوه بر این، به باز شدن منافذ که محتمل هست موجب آکنه شود نیز مساعدت میکند.
روی موجود در جعفری، التهاب پوست را مهار نموده و بازسازی پوست را افزایش میدهد. علاوه بر این، قرمزی را کاهش داده و آکنه را از بین میبرد.
میتوانید برای داشتن پوستی درخشان، تونر جعفری نیز درست کنید. برگهای جعفری را با چنگال فشار دهید تا آب آنرا بگیرید.
۲۸: میتواند بعنوان یک معالجه خانگی برای صورت به کار رود
آب مقطرجوش را به آن اضافه کرده و بگذارید سرد گردد.
اکنون، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، سه قطره روغن درخت چای و سه قطره روغن معطر رزماری را به آن اضافه کنید. میتوانید آنرا در یخچال نیز قرار دهید. در زمان لازم، یک توپ پنبهای را در تونر قرار داده و آنرا با حرکات دورانی بر صورت بگذارید.
این تونر، استعداد پاک کنندگی بالایی دارد. به متعادل شدن سطح pH پوست مساعدت کرده و باکتری عامل آکنه را میکشد.
۲۹. از لکههای تیره و دگرگونی رنگ پوست جلوگیری میکند
تندرستی کلی پوست را افزایش میدهدجعفری، در بر دارنده مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، منگنز، مس و روی هست که برای محافظت تندرستی پوست ضروری هست. عصاره برگهای جعفری را گرفته و آنرا با ۲۰۰ میلیلیتر آب ترکیب کنید. این دمنوش را هر روز بنوشید تا پوستی سالم دارا باشید.
۲۷. از آکنه و جوش جلوگیری میکندافراد دارای پوست مختلط یا پوست چرب میتوانند برای جلوگیری از آکنه و جوش، این تونر را تهیه کنند. قدری جعفری را در کاسهای گذاشته و با استفاده از قاشق یا چنگال آنرا له کنید.
۳۰. مثل یک پاککننده موثر عمل میکند
دو قاشق چایخوری عسل را به این ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید تا عسل به رنگ سبز درآید. آنرا بر صورت گذاشته و بعد از ۱۰ دقیقه بشویید. پس از ان از مرطوبکننده استفاده کنید. عسل و جعفری، خواص ضد باکتری دارند که جوشها را معالجه کرده و پوست را صاف و تغذیه میکنند. برای درست کردن آن، به جای جعفری خشک از جعفری جدید استفاده کنید.
میتوانید از جعفری خشک بعنوان یک معالجه صورت استفاده کنید.
۳۱. پوست تحریک شده را آرام میکند
یک قاشق سرپر برگ جعفری خشک را به ۲۰۰ میلیلیتر آب اضافه کنید. دست کم ۲۰ دقیقه آنرا بجوشانید. از روی شعله برداشته و اذن دهید ترکیب در دمای اتاق سرد گردد.
میتوانید یک یا دو بار در روز از این آب برای شستن صورت استفاده کنید.
خواص جعفری برای مو
۳۲: ریزش مو را کنترل میکند
برای بهرهمندی از حداکثر خواص آن، این شوینده را هر روز تهیه کنید. ۲۹. از لکههای تیره و دگرگونی رنگ پوست جلوگیری میکندجعفری در کاهش لکههای تیره و دگرگونی رنگ پوست مفید هست.
یک بسته صورت متشکل از جعفری، عسل و آبلیمو میتواند لکههای تیره را برطرف کرده و دگرگونی رنگ پوست را معالجه کند. یک دسته متوسط از برگهای جعفری را در آب گرم بخیسانید. آنها را خرد کرده و با هاون له کنید.
۳۳. به محافظت رنگ طبیعی مو مساعدت میکند
یک قاشق چایخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری عسل خام را به آن اضافه کرده و خوب له کنید. پوست خود را با یک پاککننده ملایم پاک کرده و پس از ان آنرا بر پوست، بویژه جوشهای سر سیاه بگذارید.
۳۴: رشد مو را افزایش میدهد
اذن دهید ۲۰ دقیقه بماند و پس از ان آب بکشید.
این بسته صورت، پوست را شاداب و جدید میکند. ۳۰. مثل یک پاککننده موثر عمل میکندمقدای برگ جعفری را با ماست در غذا ساز بریزید.
۳۵. به معالجه شوره سر مساعدت میکند
اذن دهید تا به نحو یک خمیر نرم درآید.
یک قاشق چایخوری جو دو سر و چند قطره روغن درخت چای را به آن اضافه کنید. اما جعفری خوب را چه طور لازم هست قبول کرد؟ نحوه نگهداری آن چه طور هست؟
جعفری قند خون را بهبود می بخشد
جدا از دیابت افزایش سطح قند خون می تواند به دلیل رژیم غذایی ناسالم یا کمبود ورزش نیز رخ دهد. افزایش سطح قند خون می تواند خطر بروز برخی مشکلات پیرامون سلامتی مانند مقاومت به انسولین، دیابت، بیماری قلبی و سندرم متابولیک را افزایش دهد در واقع مجموعه ای از علائم شامل کلسترول بالا و قند خون بالا.
مطالعات در فاز حیوانی نشان می دهد آنتی اکسیدان های موجود در جعفری به طور موثری سطح بالای قند خون را کاهش می دهند. به عنوان مثال، یک مطالعه روی موش های مبتلا به دیابت نوع 1 نشان داد گروهی که به آنها عصاره جعفری داده شده در مقایسه با گروه کنترل کاهش بیشتری در سطح قند خون و بهبود عملکرد پانکراس را تجربه کرده اند.
همراه با داشتن یک رژیم غذایی متعادل و انجام ورزش افزودن جعفری به برنامه غذایی به حمایت از سطح قند خون سالم کمک می کند. البته برای درک بهتر اثرات جعفری بر سطح قند خون مطالعات در فاز انسانی نیز لازم است.
ارتباط جعفری و درمان کم خونی
آهن سرشار در جعفری نقش مهمی در درمان کم خونی ایفا می کند. افزودن عطر و طعم با جعفری یک راه ساده برای افزایش مصرف آهن است. مطالعات نشان می دهد برگ جعفری خاصیت مقابله با کم خونی را دارد و سطح مناسب ویتامین C از جذب آهن پشتیبانی می کند. ویتامین C موجود در جعفری جذب بهتر آهن را بهبود می بخشد که این امر به نوبه خود به درمان کم خونی کمک می کند.
تاثیر جعفری بر سلامت قلب
بیماری های قلبی مانند حملات قلبی و مغزی در زمره علت های اصلی مرگ و میر افراد در سراسر جهان است. رژیم غذایی ناسالم، عدم ورزش، سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل همگی می توانند در بروز بیماری قلبی نقش داشته باشند.
جعفری حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی از جمله آنتی اکسیدان های کاروتنوئید است که مشخص شده با کاهش عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی برای سلامت قلب مفید هستند.
به عنوان مثال، رژیم های غذایی سرشار از کاروتنوئید برای بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی مانند التهاب مزمن، افزایش فشار خون و سطح کلسترول LDL موثر نشان داده شده است.
علاوه بر این، مطالعات در مقیاس بزرگ نشان می دهد رژیم های غذایی حاوی کاروتنوئید خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند بیماری عروق کرونر را کاهش می دهد. یک مطالعه 12 ساله روی 73 هزار و 286 پرستار نشان داد رابطه ای معکوس بین کاروتنوئیدهای رژیم غذایی و بروز بیماری عروق کرونر وجود دارد.
یک مطالعه بزرگ دیگر روی 13 هزار و 293 نفر که تا 18 سال تحت کنترل قرار داشتند نیز نشان داد افرادی که سطح کاروتنوئید در خون آنها بالاتر است در مقایسه با کسانی که سطح کاروتنوئید پایین تری دارند میزان مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی در آنها پایین تر است، همچنین ویتامین C موجود در جعفری به عنوان آنتی اکسیدان قوی برای سلامت قلب گزینه مفیدی محسوب می شود.
یک مطالعه روی 13 هزار و 421 نفر نیز نشان داد افرادی که بیشترین میزان دریافت ویتامین C را دارند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند خطر بیماری قلبی در آنها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
جعفری به سلامت کلیه کمک می کند
کلیه ها به عنوان یکی از ارگان های مهم بدن به طور مداوم خون را فیلتر می کنند، مواد زائد و آب اضافی را نیز از طریق ادرار دفع می کنند. برخی اوقات هنگام غلیظ و تیره رنگ شدن ادرار با ایجاد رسوبات معدنی بیماری دردناکی به نام سنگ کلیه ایجاد می شود.
نتایج یک مطالعه روی موش های دارای سنگ کلیه نشان داد گروهی که با جعفری تحت درمان قرار گرفتند میزان دفع کلسیم و پروتئین در ادرار آنها کاهش یافت، همچنین pH ادرار در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت، همچنین جعفری به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین C دارای خاصیت ضدالتهابی است.
علاوه بر این، جعفری با کاهش فشار خون بالا به عنوان یک عامل خطر عمده برای ابتلا به بیماری کلیه به سلامت کلیه ها کمک می کند.
جعفری سرشار از نیترات است که به اتساع رگ های خونی کمک می کند و باعث بهبود جریان خون و کاهش فشار خون می شود. تحقیقات نشان می دهد مواد غذایی غنی از نیترات مانند جعفری می توانند به حفظ سطح فشار خون سالم کمک کنند.
خواص ضد التهابی جعفری همراه با توانایی آن در تنظیم pH ادرار و کاهش فشار خون می تواند به سلامت کلیه ها و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کند. به خاطر داشته باشید جعفری دارای اگزالات نسبتا زیادی است ترکیباتی که خطر تولید سنگ کلیه را افزایش می دهند.
متخصصان حوزه بهداشت و درمان توصیه می كنند افراد مبتلا به هیپراكسالوریا – كه با دفع بیش از حد اگزالات در ادرار مشخص می شوند – مصرف اگزالات رژیم غذایی خود را محدود كنند.
تاثیر جعفری بر سلامتی غدد
جعفری نقش مهمی در سلامت غدد ایفا می کند. مطالعات متعدد نشان می دهد توانایی قابل توجهی برای کاهش غدد ورم کرده و بزرگ دارد، همچنین جعفری سموم و مخاط اضافی را از بدن دفع می کند. جعفری نقش آرام سازی غدد فوقانی را نیز ایفا می کند و ریشه آن نیز حاوی کلسیم، آهن و ویتامین B است که همه این موارد در تقویت غدد پاراتیرویید نقش دارند.
درمان اسهال با جعفری
برگ ها، دانه ها و حتی ریشه های گیاه جعفری به عنوان درمان طبیعی برای اسهال شناخته می شوند. تحقیقات در این زمینه نشان می دهند نوشیدن دم کرده جعفری برای درمان اسهال موثر است. این دمنوش ضمن افزایش هضم چربی ها و پروتئین ها جذب روده را نیز بهبود می بخشد.
بهبود سلامت گوش با مصرف جعفری
جعفری در تمیز کردن مایع درون گوش نقش بسزایی ایفا می کند. از آنجا که جعفری به طور طبیعی باعث حرکن مخاط در بدن می شود به جریان سیال از گوش به طور موثر کمک می کند.
نوشیدن عصاره جعفری خام برای سلامتی تاثیرات مفیدی دارد، اما بهتر است قبل از مصرف آن برای جلوگیری از بروز هرگونه عارضه جانبی با پزشک خود مشورت کنید.
سایر مزایای جعفری برای سلامتی
جعفری از راه های زیر سلامتی شما را نیز بهبود می بخشد:
خواص ضدباکتری جعفری حاوی روغن های اساسی از جمله آپیول و میریستیسین است که دارای اثرات ضدباکتری هستند و با باکتری های بالقوه مضر مانند استافیلوکوکوس اورئوس مبارزه می کنند.
جعفری برای حفظ سلامت استخوان ها گزینه مفیدی محسوب می شود. جعفری سرشار از ویتامین K، پتاسیم، منیزیم و کلسیم است که همه آنها برای سلامت استخوان ضروری هستند.
جعفری مصونیت و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. تحقیقات نشان می دهد آپی ژنین- آنتی اکسیدان موجود در جعفری – با کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب سلولی عملکرد سیستم ایمنی بدن را تنظیم می کند.
جعفری سلامت کبد را افزایش می دهد. مطالعات انجام شده روی موش های مبتلا به دیابت نشان داد عصاره جعفری ضمن جلوگیری از آسیب کبدی عملکرد این اندام را تقویت کرده و سطح آنتی اکسیدان را نیز افزایش می دهد.
افزودن آسان جعفری به رژیم غذایی
جعفری به عنوان یک گیاه همه فن حریف افزودن آن به بسیاری از غذاها گزینه آسانی است. در اینجا چند روش برای افزودن جعفری به رژیم غذایی وجود دارد:
- به عنوان تزیین روی ماکارونی یا سوپ استفاده کنید.
- جعفری را خرد کرده و به سالادها اضافه کنید.
- جعفری را در پخت تخم مرغ یا فریتاتا استفاده کنید.
- با دانه کاج، روغن زیتون، پنیر پارمزان و جعفری تازه سس پستو درست کنید.
- برای تقویت مواد مغذی و افزودن طعم به اسموتی ها جعفری اضافه کنید.
- روی پیتزای خانگی از جعفری استفاده کنید.
- به نان خانگی جعفری اضافه کنید.
- در آب میوه های خانگی از جعفری استفاده کنید.
- برای افزودن طعم وعطر بیشتر به سوپ ها و خورش ها جعفری اضافه کنید.
- در ماریناد و سس ها از جعفری استفاده کنید.
- برای طعم دادن به غذاهایی مانند ماهی، مرغ و غذاهای گوشتی از جعفری استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:سرماخوردگی را با چه چیزی درمان کنیم؟
نحوه نگهداری جعفری
برای نگهداری بهتر جعفری تازه نخست باید پایین ساقه آن را برش دهید و اینکه آن را نشویید. یک لیوان یا شیشه را تا نیمه از آب پر کنید و انتهای ساقه را درون آب قرار دهید.
در صورت نگهداری جعفری در یخچال بهتر است آن را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید. در غیر این صورت جعفری را می توان در دمای اتاق نگه داشت.
هر 2 روز یکبار آب جعفری را عوض کنید و هنگامی که برگ های آن قهوه ای شدند گیاه را دور بریزید. با این روش نگهداری جعفری تا 2 هفته تازه می ماند. جعفری خشک را نیز در یک ظرف ضدهوا در محیطی تاریک و خنک به مدت 6 ماه تا یک سال دوام می آورد.
نحوه انتخاب و نگهداری جعفری
انتخاب
ماسک را بر صورت تمیز و گردن گذاشته و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. پس از ان آنرا شسته و خشک کنید. برای برطرف سلولهای مرده پوست و آلودگی از صورت، این ماسک را سه بار در هفته استفاده کنید. ۳۱. پوست تحریک شده را آرام میکندبرگهای جعفری خشک یا جدید را روی پوست تحریک شده یا محل گزش حشرات بگذارید تا تحریکپذیری آن کم گردد.
نگهداری
برای جوش هم، برگ جعفری را در آب جوشانده و آنرا برای چند ساعت روی قسمتهای آسیب دیده بگذارید. این، به کاهش کک و مک و لکهها نیز مساعدت میکند. استفاده از روغن دانه جعفری میتواند به معالجه کبودیها مساعدت کند. جعفری، سرشار از دیگر مواد مغذی ارزشمند هست که با کمبودهای تغذیهای عامل ریزش یا ناتوانی مو مقابله میکنند. جعفری، بصورت سنتی بعنوان تونیک مو برای ضدعفونی کردن پوست سر و کنترل ریزش مو به کار رفته هست. این گیاه، در بر دارنده اپی ژنین هست، آنتی اکسیدان فلاونوئیدی که با تنظیم ژن TGF-beta۱، ریزش مو را کنترل میکند. قدری ساقه جعفری را بصورت پوره درآورده و ۱۰۰ میلیلیتر آب به آن اضافه کنید. این تونیک را بر پوست سر مرطوب گذاشته، موهای خود را در حوله بپیچید و بگذارید یک ساعت بماند. آنرا با شامپو بشویید.
۳۳. به محافظت رنگ طبیعی مو مساعدت میکندجعفری، در بر دارنده قدر بالایی مس هست که به محافظت رنگ طبیعی مو مساعدت میکند. میتوان آنرا بصورت موضعی یا با افزودن آن به رژیم غذایی، استفاده نمود. جعفری برای افزایش رشد مو زیاد موثر هست. پودر دانه جعفری را بر پوست سر مالیده و پوست سرتان را آرام بمالید.
این کار، گردش خون در پوست سر را تحریک کرده و رشد مو را افزایش میدهد. برای داشتن موی بلند و صاف، این کار را به مدت دوماه و بصورت دو با در هفته انجام دهید. ۳۵. به معالجه شوره سر مساعدت میکندموهای خود را با خیسانده برگ جعفری بشویید تا از شوره سر خلاص شوید.
نگاه کردید که جعفری چه طور میتواند زندگی را خوب تر کند. اما جعفری خوب را چه طور لازم هست قبول کرد؟ نحوه نگهداری آن چه طور هست؟جعفری خشک و جدید در تمام سال، در بازار موجود هست.
چه طور از جعفری در آشپزی استفاده کنیم؟
جعفری جدید را به جعفری خشک ترجیح دهید، زیرا جعفری جدید طعم و عطر بیشتری دارد. جعفری که برگهای تیره و ساقه سفت دارد و جدید و ترد به نظر میرسد را انتخاب کنید.
جعفریهای ارگانیک بهترند، زیرا خیلی زیر تابش خورشید نبودهاند و بدون باقی ماندههای حشره کشها و آفت کشها می باشند. از خریدن جعفری با برگهای پژمرده، زرد، کپک زده و با لکههای قهوهای اجتناب کنید.
نگهداری درست جعفری زیاد ارزشمند هست. محتمل هست جعفری، لیز و پژمرده گردد. جعفری را زیر تابش مستقیم آفتاب قرار ندهید، زیرا محتمل هست برگهای آن خشک گردند.
برگهای جعفری را با آب بشویید تا باقی مانده آفت کشها، آلودگی و برگهای زرد را از بین ببرید. شستن را بار دیگر تکرار کنید و آب مازاد آنرا بگیرید.
آنها را روی حوله آشپزخانه گذاشته تا آب باقی مانده آنها گرفته گردد. برگها را در کیسههای زیپدار یا کیسههای پلاستیکی گذاشته و در یخچال قرار دهید. این کار، برگها را جدید نگه داشته و موجب میشوند ۱۰ روز بمانند.
اکنون میدانید چه طور از این گیاه در آشپزی استفاده کنید؟ نظرتان درباره چند فرمان غذای معروف چیست؟
دستورهای غذایی با جعفری
۱. چای جعفری
مواد مورد احتیاج
– ۲۵۰ میلیلیتر آب تصفیه شده
– ۱/۴ فنجان برگ جعفری جدید
طرز تهیه
۱. آب تصفیه شده را در کتری بجوشانید
۲. هر وقت احتیاج داشتید، منحصرا کیسه را باز کرده، جعفری مورد احتیاج را درآورید و بار دیگر بسته و در یخچال بگذارید.
۳. علاوه بر این میتوانید آنرا در آب گذاشته و در یخچال بگذارید تا مدت بیشتری بماند.
۴. تنها کاری که لازم هست انجام دهید، بریدن بخش اندکی از ساقه آن هست.
۲. سالمون با روکش بادام
مواد لازم
– ۱/۲ فنجان بادام
– ۲ قاشق غذاخوری جعفری
– ۱ قاشق غذاخور نمک دریا و ۱ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
– ۴ عدد فیله سالمون
– ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
– ۴ فنجان اسفناج
طرز تهیه
۱. بادامها را با غذاساز، آسیاب کنید
۲. جعفریها را در لیوان آب بگذارید به به صورتی که برگها رو به بالا باشند.
۳. پیش از گذاشتن آنها در آب، جعفریها را نشویید.
۴. برای جلوگیری از رشد باکتری، هر ۲ تا ۳ روز آب را عوض کنید. پیش از هر بار استفاده، جعفری را به دقت بشویید.
۵. آنرا برای مدتی در آب گذاشته تا ماسه و آلودگی آن خارج گردد.
برگها را از کاسه درآورده و آنها را با آب تمیز بشویید. نظرتان در مورد بخش بامزه استفاده از این گیاه چیست؟
واقعیتهای جذاب درباره جعفری چه می باشند؟
– میتوان جعفری را برای حدود دو هفته در یخچال نگهداری کرد.
– انتخاب و نگهداری منحصرا یک بخش ماجرا می باشند.
– استفاد از جعفری در آشپزی، بخش دیگر هست.
– جعفری طبق مرسوم در سوپها، سالادها و غذاهای پختنی برای اضافه کردن عطر و طعم استفاده میشود.
–، جعفری میتواند حتی به عادیترین غذاها نیز رنگ و بو بدهد.
این واقعیت های جالبند، اما جعفری را از کجا میتوانیم تهیه کنیم؟
جعفری را لازم هست از کجا خرید؟
جعفری، بخشی از کلیدی غذاهای فرانسوی هست، زیرا برای درست کردن سوپ، خورش و عصاره گوشت به کار میرود. علاوه بر این بعنوان تزئین در غذاهای خاورمیانه مثل حمص، بابا گنوش و تبوله مورد استفاده قرار میگیرد.
این گیاه، مادهای کلیدی در غذاهای ایتالیایی هست و در تهیه پیتزا، پاستا و لازانیا به کار میرود. برگهای جعفری به اسپاگتی خانگی و سس سالسا نیز اضافه میشوند.
آسیب ها جانبی جعفری چه می باشند؟
جعفری، غذا را زیباتر و اشتهاآورتر میکند و عطر سبزیجات جدید را در غذا مشخص میکند. آسیب ها جانبی آن در زیر آمده هست:
۱. حساسیت پوستی
جعفری با برگهای صاف طبق مرسوم برای تزئین غذا به کار میرود، زیرا بوی قویتری دارد، اما جعفری با برگهای مجعد برای طعم دار کردن سوپها و خورشها به کار میرود، زیرا به سادگی با هر نوع سوپی ترکیب میشود. جعفریهای مجعد به سالاد و ساندویچ هم اضافه میشوند، زیرا طعم تردی دارند.
۲. مشکلات مربوط به بارداری و شیردهی
پیش از افزودن آن به غذا، ساقهها را جدا کرده و برگها را نرم خرد کنید.
۳. فشار خون بالا
لازم هست جعفری را در مراحل آخر پخت به غذا افزود تا طعم، رنگ و ارزش غذایی آن محافظت گردد. این تنها سبزیجاتی هست که طعم آن در موقع پختن بد میشود.
۴. مریضی کلیوی
چای جعفری۱. آب تصفیه شده را در کتری بجوشانید۲.
۵. تداخل در زمان عمل جراحی
برگهای جعفری جدید را با آب خنک بشویید. برگها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش بخیسانید.
نتیجه
۴. آنرا صاف کرده و از طعم آن لذت ببرید.
در پایان
جعفری سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی مانند ویتامین های A ، K و C است که ضمن بهبود قند خون از سلامت قلب، کلیه و استخوان ها پشتیبانی می کند. علاوه بر این، این گیاه به راحتی می تواند به بسیاری از غذاهای خوشمزه اضافه شود. جعفری تا 2 هفته تازه می ماند در حالی که جعفری خشک تا یک سال هم قابل نگهداری است.
افزودن جعفری به رژیم غذایی می تواند ضمن تقویت عطر و طعم به دستور العمل های مورد علاقه باعث حفظ و تقویت سلامتی شما نیز شود.
مترجم: الهه زارعی
منبع/ایران گردی