کسانی که گوش بیرون زده ای دارند می توانند با استفاده از روش جراحی اتوپلاستی کمک بگیرند و سایز آن را کوچک کرده و ظاهر آن را به فرم دلخواه خود دربیاورند. می خواهیم با روش عمل اتوپلاستی و مزایا و معایب انجام آن آشنا شویم با ما همراه باشید.
روش جراحی ترمیمی گوش برای افراد بزرگسال به وسیله بی حسی موضعی با استفاده از داروی آرام بخش و برای خردسالان به وسیله بیهوشی عمومی صورت می گیرد.
برای آغاز عمل اتوپلاستی، جراح قسمت خلفی گوش را برش میدهد تا به غضروف گوش دستیابی پیدا کند. بعد غضروف فرم داده می شود و پوست اضافه جدا می شود. در رد آخر در صورت نیاز گوش به کف سر نزدیک تر شده و عمل جراحی به وسیله بخیه های جذبی خاتمه می یابد. غالبا عمل جراحی زیبایی گوش بسته به گستردگی عمل، بین یک تا دو ساعت زمان میبرد.
اگر متقاضی دارای برجستگی زیادی در گوش های خود باشد، از روش اتوپلاستی برای رفع بیرون زدگی گوش هایش استفاده میکند تا گوش ها بهکف سر نزدیک تر شوند. این عمل شامل روش هایی همچون برداشتن پوست از بخش پشت گوش و برش دادن غضروف است. این روش باعث می شودد تا جراح قادر به فرم دهی بهتر به گوش باشد.
روش های مختلفی برای عمل جراحی گوش برجسته پدید آمده است. روشی که جراح بر می گزیند، بسته به نیاز گوش متقاضی به اصلاح و فرم دهی است، تکنیک های مختلف در عمل جراحی فرم دهی به گوش و جراحی گوش برجسته را می توان در 2 رده اصلی تقسیم کرد:
تغییر شکل غضروف و برش غضروف
دکتر میقانی در این باره گفت: روش برش غضروف شامل ایجاد برش هایی در غضروف است تا در بافت تغییر فرم پدید بیاید و یا موجب اضافه شدن و یا جداسازی بافت شود. زمانی از این تکنیک استفاده می شود، محل اسکار بزرگی بر جای میماند، ولی این جای زخم به سختی دیده می شود. روش های تغییر شکل غضروف شامل بکارگیری بخیه ها می شود تا در فرم و جای گیری گوش تغییر شکل پدیدار شود.
اتوپلاستی تغییر فرم غضروف نوعی روش جراحی غیر تهاجمی می باشد و غالبا موجب بروز انحنای طبیعی در گوش میگردد.
عمل جراحی ترمیمی گوش به صورت اتوپلاستی است که جهت تغییر بدشکلی ها و یا جراحات گوش استفاده می شود. از این روش به صورت عادی جهت ترمیم میکروتیا، نواقص مادرزادی گوش که غالبا در هر هزار تولد، 3 نوزاد به آن دچار می شوند، استفاده می شود. از جمله عارضه هایی که به روش ترمیمی گوش نیاز پیدا میکنند سوختگی، پارگی و سوراخ شدگی گوش را می توان نام برد.
در جراحی ترمیمی گوش، از چندین روش جراحی به صورت همزمان می توان استفاده کرد تا یک گوش با فرمی طبیعی ایجاد شود. در برخی گزینه ها از درون دنده ها غضروف جدا می شود تا به غضروف گوش پیوند خورده و بزرگتر شود و شکل طبیعی به خود بگیرد. اگر پیوند پوست الزامی باشد، مقداری بافت از ناحیه ی بالایی باسن جدا می شود و در جای عمل پیوند زده می شود.
عمل جراحی کوچک کردن گوش
برخی متقاضیان سایز و فرم گوش خود، را دوست ندارند. نوعی از اتوپلاستی که عمل جراحی کوچک کردن گوش نامیده می شود، برای تغییر اندازه گوش های بزرگ استفاده می شود تا فرمی طبیعی به آن ها ببخشد. عمل جراحی کوچک کردن گوش که با کوچک کردن لاله ی گوش همراه است، به روش سرپایی صورت می گیرد و قادر خواهید بود از آن برای اطفال و افراد نوجوان نیز استفاده کنید. با این عمل جراحی، جراح غضروف و پوست اضافی را برداشته و با تغییر فرم گوش، اندازه آن را کمتر و طبیعی تر خواهد کرد . با روش کوچک کردن گوش که غالبا همراه با عمل جراحی گوش برجسته انجام می شود، می توانید در چهره و گوش هایتان تقارن و تناسب بیشتری اعمال کنید.
جراحی زیبایی لاله گوش
عمل جراحی لاله ی گوش به گونه ای است که در آن پزشک لاله ی گوش که کشیدگی و یا پارگی در آن ایجاد شده است را ترمیم خواهد کرد. در اکثر موارد احتمال دارد لاله ی گوش در زمان سوراخ کردن آن به صورت تصادفی پاره شود. همچنین، احتمال دارد لاله ی گوش بخاطر تغییرات، با کشیدگی مواجه شود. در هر یک از این افراد، جراح می تواند پارگی را بخیه بزند تا فرد قادر باشد دوباره گوشواره بگذارد.
بهبودی پس از عمل جراحی
به طور معمول، بخیه هاپس از یک هفته جدا شده و یا جذب می شوند. تا 1 ماه یا بیشتر باید از هرنوع فعالیتی که احتمال خم شدن گوش همراه باشد پرهیز کنید. اکثر افراد بالغ قادر هستند بعد از گذشت پنج روز از عمل جراحیبه محل کار خود بروند. اطفال می توانند بعد از گذشت هفت روز یا بیشتر، در حالی که در فعالیت های ورزشی حضور پیدا نکنند، به مدرسه برگردند. شما می توانید از معلم فزرندتان بخواهید که به مدت چند هفته از وی مراقبت کند.
عوارض و خطرات
دکتر میقانی در ادامه افزود: مثل تمامی جراحی ها، این عمل جراحی هم با خطراتی احتمالی همراه است. خطرات رایج عمل جراحی اتوپلاستی مانند پارگی بخیه ها و همینطور بازگشت گوش به وضعیت سابق، خونریزی و زخم غیرنرمال است اگر یکی از این موارد اتفاق بیفتد، ممکن است به عمل جراحی دیگری نیاز داشته باشد. نهایت تلاش پزشکان بر این است که احتمال وقوع این اتفاقات را به حداقل ممکن کاهش دهند.