ابتلا به بیماری ام اس می تواند علل مختلفی مانند مصرف دخانیات، نوع تغذیه و ژنتیک داشته باشد. همچنین استرس نقش تشدید کننده بیماری ام اس را برعهده دارد. در این مقاله از دکتر سلام مهم ترین علل بروز بیماری ام اس را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را حتما مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
یکی از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری ام اس سابقه ژنتیکی است به این معنی که وقتی در خانوادهای شخص مبتلا به ام اس وجود داشته باشد، برخی از ژنها به شدت مستعد ابتلا به بیماری ام اس میشوند.
عواملی نظیر ویتامین D، سابقه ابتلا به برخی عفونتهای ویروسی، مصرف دخانیات و نوع تغذیه نیز در ابتلا به بیماری ام اس نقش مهمی ایفا میکنند.
به طور کلی تحقیقات نشان داده است که رژیم گیاهخواری تاثیر چندانی در ابتلا به ام اس ندارد اما کسانی که کمتر گوشت قرمز مصرف کرده، یا اصلا از آن استفاده نمیکنند در دراز مدت پیش آگهی بهتری نسبت به بیماری ام اس دارند.
استرس یکی از عوامل تشدید کننده ام اس بوده و بیماران باید از آن دوری کنند. به همین دلیل اطرافیان کمتر سر به سر او گذاشته و بیاموزند که چطور بدون استرس با او زندگی کنند.
علاوه بر آن هر نوع عفونتی مانند عفونت دستگاههای تنفسی، ادراری، پوستی و سایر عفونتها میتواند حداقل به صورت موقت باعث تشدید بیماری شود.
مصرف دخانیات، مواد مخدر و مشروبات الکلی نیز باعث تشدید بیماری ام اس میشوند که باید به شدت از مصرف آنها خودداری کرد.
در کل عللی مثل یک ویروس ممکن است باعث تحریک سیستم ایمنی شده و بدن را وادار به تولید پادتنهائی کند که به اشتباه به عناصر خودی بدن حمله میکنند، در بیماری MS این پادتنها به میلین ( Myelin ) که پوشش اعصاب می باشد حمله کرده و آنها را نابود می کنند.
میلین باعث می شود که پیامهای عصبی به سرعت در طول عصب منتقل شود.
حال اگر این ماده تخریب شود بر روی عصب نقاطی بدون میلین بنام پلاک بوجود می آید و با گسترش این پلاکها انتقال پیام عصبی در طول عصب کند شده و یا با مشکل مواجه می شود که خود باعث بروز علائم بیماری MS می شود.
البته علاوه بر ویروس ، محققان معتقدند که پاسخهای خود ایمنی ( یعنی عملکرد دستگاه ایمنی علیه میزبان و نه یک عامل خارجی ) می تواند در اثر عوامل محیطی و یا ژنتیکی نیز اتفاق بیفتد.
منبع: شفا آنلاین