پس از ایمپلنت دندان باید مراقبت های ویژه ای را در پیش بگیریم تا موجب ترمیم و بهبود سریعتر محل جراحی شویم. روزهای اول پس از جراحی ایمپلنت از مصرف برخی خوراکی ها باید پرهیز کنید و در روش شستشوی دهانتان بیشتر دقت کنید. به راهنمایی های پزشکی در این رابطه دقت کنید.
کاشت ایمپلنت دندان بعد از کشیدن دندان و بعد از دو هفته تا سه ماه از خارج ساختن دندان و بعد از گذشت سه ماه یا بیشتر انجام می شود. استفاده از ایمپلنت های دندانی دو دوره انجام می شود ، در دوره اول جیاگذاری ایمپلنت و دردوره دوم، جایگذاری اجزاء دیگر(اباتمنت، تاج) انجام می شود بارگذاری قادر خواهد بود به سرعت بعد از قرار دادن ایمپلنت دندانی و بعد از چند هفته یا ماه پس ازجای گذاری ایمپلنت دندانی صورت بگیرد. پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان، احتمال دارد دچار خونریزی، ورم، کبودی و یا عفونت شوید. آنتی بیوتیک ها، فرآورده های ضد درد، توضیح برای بیمار درباره بهداشت و شستشن دهان، مناسب ترین اقدامات جهت پیشگیری از عوارض ناشی از ایمپلنت است.
روش های قرار دادن ایمپلنت و مراحل بارگذاری پس از آن، در زیر توضیح داده شده است:
– جای گذاری ایمپلنت درون استخوان
– اباتمنت به ایمپلنت دندانی اتصال پیدا می کند.
– جای گذاری تاج دندان
– توصیه های بعد از جراحی
دستیابی به نتیجه مورد نظر در طولانی مدت بسته به دانستنی های شما از مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت، همکاریتان در حفظ بهداشت دهان و ویزیت های دوره ای منظم بعد از پایان درمان است:
استراحت
در ساعت های آخر پس از عمل جراحی، در سکوت دراز بکشید و کمی به خود استراحت داده سر خود را مقداری بالاتر قرار دهید. برای پیشگیری از سرگیجه از یک حالت خوابیدن به حالت دیگر جابجا شوید، به عنوان مثال اگر به صورت خوابیده هستید و قصد دارید بلند شوید اول به آرامی چند ثانیه همان جا بنشینید و بعد به آرامی سرپا شوید.
متقاضی باید پس از عمل جراحی ایمپلنت استراحتکند و از فعالیت بدنی پرهیز کند، شبیه به زمانی که سرماخوردگی یا آنفولانزا دارید. از انجام فعالیت های ورزشی با شدت بالا تا دو روز بعد از جراحی ایمپلنت دندانی پرهیز کنید. برای ترمیم محل جراحی مناسب ترین کار استراحت کردن است.
یخ
به سرعت، یک کیسه یخ (درون پارچه) را بر سطح صورت خود و در جای عمل قرار داده به صورت دائم ده دقیقه یخ را در آن ناحیه نگهدارید و ده دقیقه دیگر کنار بگذارید.
بکار بردن بسته یخ برای دو روز بعد از عمل جراحی به بهبود شما و به کاهش دادن ورم کمک زیادی میکند. سه روز پس از جراحی، گرمای مرطوب قادر خواهد بود به کاهش درد شما کمک زیادی بکند.
دارو
پس از جایگذاری ایمپلنت، متقاضی با احساس درد و ناراحتی مواجه می شود مقدار درد غالبا کم است. در بهترین حالت، داروهای مسکن مانند Tylenol, Nuprin, Advil یا داروهای کاهش دهنده درد غیرآسپرینی- باید پیش از برطرف شدن بی حسی مصرف شوند. در صورتی که فرد دیگری می خواهد شما را به منزل ببرد قادر خواهید بود داروهای مسکن خود را در مطب بعد از جراحی میل کنید(دو قرص همزمان) و بعد از آن هر سه الی چهار ساعت یک مرتبه باید خوردن دارو را تا زمان خواب تکرار کند.
دکتر آزادمنش در ادامه افزود: در صورتی که داروی ضد درد پیش از زمانی که در نظر گرفته می شود بی تاثیر باشد به جای آن، باید داروی ایبوپروفن را هر 2 ساعت یک مرتبه میل کنید. در افراد بزرگسال، مصرف ایبوپروفن بیشتر از۸۰۰ میلی گرم نباید بیشتر از سه مرتبه در روز باشد. فرآورده های مسکن به صورت منظم به مدت دو روز باید استفاده شوند. میزان درد در روزهای مختلف کمتر می شود..اگر درد بعد از چند روز افزایش یابد بیمار باید با جراح خود را در جریان بگذارد.
در صورتی که آنتی بیوتیک برایتان تجویز داده شده است، براساس دستور فقط دوره مصرف آنتی بیوتیکها را کامل کنید. محصولات ضد درد احتمال دارد موجب بروز سرگیجه شوند. در این وضعیت دراز کشیدن و استراحت فایده زیادی برای شما خواهد داشت. اکثر داروها احتمال دارد موجب بروز ناراحتی معده شوند، پزشکان استفاده از این داروها را در کنار محصولات خوراکی توصیه می کنند تا بتوانند عوارض ناشی از این دارو را کاهش دهند. از رانندگی کردن یا کار با ماشین آلات سنگین در هنگام مصرف داروهای ضد درد خودداری کنید. هیچ وقت تا موقعی که داروهای ضد درد مصرف می کنید، نوشیدنی های الکلی نخورید.
بهداشت دهان
دکتر آزادمنش افزود: نتیجه گیری از عمل جراحی ایمپلنت بسته به رعایت بهداشت دهان و دندان متقاضی است .بیمار از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در روز نخست بعد از عمل جراحی خودداری کند، شستن دهان و تف کردن را هم باید کنار بگذارد. شستشتن دهان را بر اساس نسخه با یک) mouth-rinse بمیزان سر بطری حاوی Peridex یا کلروهگزیدین دو بار در روز صبح و عصر به مدت ۳۰ ثانیه( آغاز کند و تا یک هفته ادامه دهد.شستن شدید و زیاد دهان خود را به مدت دو روز کنار بگذارد. از محلول آب نمک رقیق برای شستشن و خارج نمودن بقایای خوردنی ها از دهان استفاده کند.
مسواک کردن محل هایی از دهان را که در آن جراحی صورت میگیرد را روز پس از جراحی با ملایمت آغاز کند ولی باید از استفاده از مسواک های واتر پیک، خودداری کند. مسواک کردن همه دهان را هفت روز بعد از عمل جراحی شروع نماید. دندان مصنوعی و یا partials را تا 1 هفته در دهان خود نگذارد بیمار باید با ملایمت مسواک کردن را در محل جراحی بعد از چند روز شروع کند. دهان باید تا حتی الامکان تمیز نگهداشته شود. اضافه های مواد غذایی در قسمت جراحی برجای نمانند و متقاضی باید بعد از غذا خوردن دهان خود را با آب شستشو دهد. برای ترمیم سریع تر محل جراحی، متقاضی قادر خواهد بود با محلول آب نمک ولرم دهان خود را بشوید. یک قاشق چای خوری نمک را به یک فنجان آب اضافه نموده و سه تا چهار بار در روز با این محلول دهان خود را بشوید تا باعث ضدعفونی شدن منطقه ی جراحی شده شود.