گاهی اوقات ریزش مو به صورت سکهای دربرخی افراد مشاهده می شود که با نوعی عارضه مربوط به سیستم ایمنی در بدن مرتبط است. درمان این عارضه با دیگر درمان های رایج برای ریزش مو قدری متفاوت است. نظر دکتر زهره نیکبخت متخصص پوست و مو را در این رابطه پرسیده ایم با ما همراه باشید.
در افرادی که به بیماری اتوایمیون (نقص سیستم ایمنی) دچارند سلولهای مدافع بدن به سلولهای ریشه مو حمله کرده و موجب ریزش موها میشوند.
یک متخصص پوست و مو گفت: هنوز ریشه اصلی بروز بیماری ریزش مو موسوم به آلوپسیا کشف نشده اما نقص سیستم ایمنی مهمترین متهم بروز آن است که مورد درمان قرار میگیرد.
دکتر زهره نیکبخت با بیان این مطلب افزود: در افرادی که به بیماری اتوایمیون (نقص سیستم ایمنی) دچارند سلولهای مدافع بدن به سلولهای ریشه مو حمله کرده و موجب ریزش موها میشوند. این نوع ریزش آلوپسیا نام دارد که نوعی ریزش موی سکهای<ریزش موی سکهای> است که میتواند در کل بدن تسری پیدا کند.
وی با بیان اینکه این بیماری میتواند درمان شود البته خیلی سخت بوده و گاهی بدن به درمان جواب نمیدهد، اضافه کرد: علتی که برای این اتفاق تعریف شده نقص در سیستم ایمنی بدن بوده اما هنوز ریشه اصلی بروز آن کشف نشده است. شاید مشکلات ژنتیکی نیز در ایجاد این بیماری موثر باشد اما همه افراد میتوانند دچار این بیماری شوند.
نیکبخت درباره میزان پیشرفت این بیماری گفت: این بیماری در ابتدا به صورت سکهای و منطقهایست و از این مراحل مورد درمان قرار میگیرد اما این بیماری به سرعت پیشرفت میکند و باعث ریزش موهای ابرو، مژه، سر و دیگر قسمت های بدن میشود.
این متخصص پوست و مو اضافه کرد: با وجود اینکه ریشه موها در بدن وجود دارد و میتواند رویش مجدد داشته باشد اما به چون ضعیف شدهاند توانایی رشد ندارند. درمانهای این بیماری متفاوت بوده و میتوان از استروئید تراپی سیستمیک نوع یا دیفن سیپرون محلولی که تحت نظر پزشک و موسسه درمانی مورد استفاده قرار میگیرد تا سیستم ایمنی بدن تحریک و به رویش مجدد کمک گرفت، اما معلوم نیست که این درمانها جواب بدهد یا نه.
نیکبخت با اشاره به اینکه کاشت مو در این افراد معنا ندارد، گفت: مو مانند پوست قابل انتقال از شخصی به شخص دیگر نیست.
طبنا