یکی از محبوب ترین جراحی هایی که در سال های اخیر مورد توجه مردان و زنان قرار گرفته است عمل زیبایی بینی می باشد.در این مقاله دکتر شهبازی به بررسی عمل بینی گوشتی و سوالات پیرامون آن می پردازد.
آشنایی با جراحی بینی گوشتی
افرادی که دارای بینی گوشتی می باشند باید در انتخاب جراح دقت بسیار بالایی داشته باشند، زیرا اغلب جراحی بینی گوشتی رضایت مند نمی باشند و اکثر بیماران از نحوه جراحی بینی خود ناراضی هستند. بینی های گوشتی غضروف های ضعیفی دارند و پوست بینی گوشتی ضخیم می باشد. تجمع چربی فراوان در نوک بینی و پهن بودن سر بینی از دیگر نشانه های بینی های به اصطلاح گوشتی می باشد اصلاح بینی های گوشتی با بینی های استخوانی بسیار متفاوت می باشد و جراح بینی باید این را به خوبی بداند که جهت جراحی بینی گوشتی باید غضروف ها را اصلاح و تقویت نماید و نباید غضروف ها برداشته شوند و یا کوچک گردند.
هدف از جراحی بینی گوشتی کوچک کردن بینی نیست. هدف اصلی آن فرم دادن به بینی به صورتی می باشد که با مابقی اجزای صورت تناسب برقرار گردد. در کل تمامی جراحی هایی که هدف آن کوچک کردن بینی می باشد باعث بروز مشکلات تنفسی در فرد می شود و ظاهر فرد نیز در طولانی مدت بسیار مطلوب نخواهد بود.
به دلیل اینکه غضروف ها و اسکلت بینی های گوشتی ضعیف می باشند. جراح باید در هنگام جراحی بینی گوشتی غضروف هایی را که در جایگاه مناسبی قرار ندارند جابه جا نماید و قسمت هایی که ساختار آن ضعیف می باشد به وسیله پیوند غضروف ها تقویت گردد. تورم در بینی های گوشتی بعد از جراحی نسبت به بینی های استخوانی بیشتر است و مدت بیشتری زمان می برد تا از تورم بینی کاسته شود و بیمار نباید عجله نماید و تقریبا حدودا 1 سال زمان می برد تا فرد بتواند فرم بینی خود را بعد از عمل جراحی بینی گوشتی مشاهده نماید.
بینی گوشتی با عمل جراحی بر پایه بینی کوچک کنید
یکی از راه های کاهش اندازه بینی ایجاد برش بر روی پوست در قسمت های پایین سوراخ بینی است..استفاده از این نوع تکنیک برای افرادی که سطح زیرین بافت آنها عریض می باشد ، بسیار کاربردی است.از این روش برای کوچک کردن بینی های گوشتی استفاده می شود . در این حالت از انواع مختلفی از شکاف ها مثل الماسی،مثلثی و یا مستطیلی می توان استفاده کرد.
علائم بینی گوشتی
پوست نقش بسیار مهمی در جراحی بینی دارد. زمانی که پوست بینی ضخیم باشد به اصطلاح بینی گوشتی می باشد. بینی های گوشتی غضروف های بسیار ضعیفی دارند و به همین دلیل ساختار بینی نیز ضعیف می باشد. قسمت نوک بینی دارای غدد چربی فراوانی و سر بینی های گوشتی پهن و بزرگ می باشد. در بینی های گوشتی زمانی که فرد سر خود را به سمت بالا نگه می دارد، نوک بینی به شکل نیم داره و ذوزنقه می باشد. از دیگر خصوصیات بینی های گوشتی این می باشد که به جا این که نوگ بینی پهن باشد کمی بالاتر از نوک بینی پهن تر از نوک بینی می باشد. جراحی بینی گوشتی از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و جراح باید بسیار مراقب باشد و تمامی اصول جراحی بینی گوشتی رعایت کند تا نتیجه مطلوبی به دست آید. به طور کلی میتوان گفت بینی های گوشتی دارای علائم زیر می باشند
– دارای غدد چربی فراوان در نوک بینی
– پوست ضخیم
– غضروف ضعیف و ساختار ضعیف بینی
– نوک بینی پهن و بزرگ
سن مناسب برای عمل بینی گوشتی
به طور معمول، سن مناسب برای عمل جراحی بینی 18 سالگی است، ولی در صورت کامل بودن رشد جسمی در سنین پایین تر مانند 15 سالگی هم امکان پذیر است و حتی مواردی که به علت تغییر شکل یا انحراف شدید تیغه بینی انسداد کامل ایجاد شده، در سنین پایین تر هم جراحی محدود با دقت در آسیب نرساندن به مراکز رشد غضروف و استخوان قابل انجام است
امکان برگشت بینی گوشتی وجود دارد؟
خیر. آنچه که از بینی کاسته یا به آن افزوده میشود، معمولا به همان صورت باقی میماند، اما آنچه در مورد بینی گوشتی صدق میکند، تورم شدیدتر و طولانیتر است.
تورم طولانی مدت ممکن است منجر به ایجاد بافت فیبروز و در نتیجه در همان حالت پایدار شود.
بنابراین مراقبتهای پس از عمل از جمله دو بالش گذاشتن زیر سر موقع خواب، ماساژ و چسب زدن باید با دقت بیشتر رعایت گردد و طولانیتر انجام شود و نیز ممکن است نیاز به تزریق آمپولهای ضدالتهاب طولانی اثر وجود داشته باشد.