دکتر احمدی لاریجانی: چه موقع کاشت ایمپلنت پس زده می شود

چه موقع کاشت ایمپلنت پس زده می شود

گاهی اوقات افراد مدت زمان زیادی بین کاشت ایمپلنت و کشیدن دندان های خود فاصله می اندازند و این امر باعث عدم درمان موفقیت آمیز و پس زدن ایمپلنت به وسیله لثه و استخوان فک می شود. برای پیشگیری از بروز این مشکل می توانید از روش های مختلفی کمک بگیرید.

دانستنی هایی پیرامون ایمپلنت دندان

ایمپلنت ها پایه هایی که ازتیتانیوم خالص ساخته شده اند که درون استخوان فک قرار داده می شود و به جای ریشه دندان برای نگهداشتن  روکش هایی که جای تاج دندان قرار داده می شوند استفاده میگردند این ریشه های مصنوعی بعد از اینکه توسط استخوان پیوند خوردند، دندانهای جدید روی این ریشه ها نصب گردیده و این دندانها از هر جهت شبیه به دندانهای طبیعی می باشند و مشاهده می گردند .

این روکش ها به صورت ثابت به وسیله چسب های دندانپزشکی به ایمپلنت وصل می شوند. همچنین در مواقعی که برای دندانهای مصنوعی بیمار گیر کافی در دهان وجود نداشته باشد، می توانید از ایمپلنت های نازک یا مینی ایمپلنت ها به جای محل گیر مناسبی برای ثابت نگداشتن دندان مصنوعی استفاده نمایید.

 

چه موقع کاشت ایمپلنت پس زده می شود

قبل از استفاده از  ایمپلنت با دندانپزشک خود در مورد این روش ترمیمی صحبت کنید. برای به کاربردن ایمپلنت سلامت جسمی و استخوان فک و لثه های سالم بسیار حائز اهمیت هستند چنانچه سابقه بیماری مزمن دارید و یا به براکسیسم یا سابیدگی دندانها دچار هستید و یا به عارضه هایی مانند جمله دیابت و غیره مبتلا هستید، احتمال موفقیت ایمپلنت کمتر می شود.

میزان موفقیت انجام ایمپلنت به علل مختلفی وابسته است که در افراد مختلف متفاوت است. حتی این موضوع در زمینه ایمپلنت فک بالا و پایین هم متفاوت  است. به طور متوسط درصد موفقیت ایمپلنت دندانینود و پنج درصد اعلام شده است.

در حالتی که دندان از بین رفته، غیرعفونی باشد و میزان زیادی استخوان بخاطر عفونت از بین نرفته باشد، درصد موفقیت بالایی برای جایگزینی همزمان ایمپلنت هست.

در زمینه دندانهایی عقبی که غالبا چند ریشه دارند و نخستین دندانهای عقبی بزرگ که 2 یا 3 ریشه دارند، جای گذاری بلافاصله  دندان کشیده و ایمپلنت غالبا امکان پذیر  نیست و مناسب تر است مقدار شش هفته زمان بدهید.

غالبا بعد از کشیدن دندان،شاهد از بین  استخوان خواهیم بود ، دندانپزشک غالبا تلاش می کند بعد از کشیدن دندان در صورت فراهم بودن امکانات، ایمپلنت را در جای دندان کشیده شده جایگذاری کند.

ویژگی های داشتن ایمپلنت دندانی

ایمپلنت های دندانی گزینه های خوبی هستند برای:

– افرادی که با دندان مصنوعی متحرک قادر به جویدن مواد غذایی نیستند

– افرادی که دندان ندارند و تمایل ندارند از دندان مصنوعی متحرک استفاده کنند.

– افرادی که نیاز به بریج  یا پروتز ثابت پیدا کرده اند اما  نمی خواهند دندان های سالم کنار جای خالی دندان از بین رفته شان آسیب دیده یا تراشیده شود.

– افرادی که علاقه مند به داشتن دندانهایی شبیه به به دندانهای طبیعی  خود هستند.

چه موقع کاشت ایمپلنت پس زده می شود

چه افرادی ویژگی های مناسب برای دریافت ایمپلنت دندانی را ندارند؟

به دلیل پیشرفت قابل توجهی در تکنولوژی ایمپلنت، این روزها افراد زیادی علاقه مند به انجام این روش درمانی می شوند غالبا در صورتی که بیمار مشکلی در زمینه بیرون آوردن دندان دندانها و پروتز ثابت نداشته و از لحاظ سیستم بدن هم در سلامت کامل به سر ببرد ، می تواند کاندید دریافت ایمپلنت به شمار رود.

چه نکاتی را در انجام ایمپلنت های دندانی باید در نظر بگیرید؟

بیشتر ایمپلنت ها در یک مرحله گذاشته می شوند و مراجعات بعد از آن برای معاینه و چکاپ انجام می شود تا وقتی که زمان انجام پروتز یا بخش دندانی ایمپلنت  برسد و این بخش به جای دندان دائمی ایجاد گردد . در برخی موارد استخوان فرد ضعیف است و باید با مواد استخوانی تقویت شود ، که این امر یا پیش از جایگذاری ایمپلنت ها انجام می شودو یا در زمان قراردادن آنها.

در اکثر مواقع عمل جراحی جای گذاری ایمپلنت ها با بی حسی موضعی صورت میگیرد دندانهای موقت در محل خالی می توانند جای بگیرند تا وقتی که ایمپلنت خود با رویه ی  دندانی پوشیده شود . این زمان بین دو ماه تا پنج ماه طول می کشد.