جعفری

جعفری یک گیاه بسیار مفید در درمان بیماری ها است که در آشپزی هم کاربرد دارد. با مصرف جعفری می توانید سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید و همچنین جعفری قوی ترین سلاح گیاهی برای مقابله با پوکی استخوان است. در این مقاله از دکتر سلام به فواید درمانی گیاه جعفری پرداخته ایم. پیشنهاد می کنیم که این مقاله را حتما مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

جعفری گیاهی 2 ساله است و به صورت وحشی، در بیشتر نواحی جنوب شرقی اروپا، شمال آفریقا، آسیا و ایران می‌روید. در این مطلب برخی از خواص جعفری را بیان می‌کنیم.

ارزش غذایی جعفری

جعفری منبع غنی از ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، نیاسین، ویتامین B۶، ویتامین B۱۲، کلسیم، آهن، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی و مس است؛ برگ‌های جعفری همچنین حاوی کربوهیدرات، چربی و پروتئین هستند.

تقویت سیستم ایمنی بدن با جعفری

ویتامین‌های A ، C ، K، فولات و نیاسین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های موجود در جعفری در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارند. ویتامین A به طور مستقیم بر لنفوسیت‌ها یا سلول‌های سفید خون اثر می‌گذارد و عملکرد آن‌ها را افزایش می‌دهد. کلروفیل موجود در جعفری خواص ضد باکتری و قارچی دارد.

درمان بیماری‌های گوارشی با جعفری

جعفری از بیماری‌های گوارشی مانند سوء هاضمه، نفخ، تهوع، سوزش و ترش کردن معده جلوگیری می‌کند؛ برای این منظور باید یک قاشق غذاخوری جعفری را در ۲۵ میلی‌لیتر آب بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد. محلول را صاف و پس از غذا میل کنید.

کنترل اشتها با جعفری

جعفری حاوی فیبر‌هایی است که انباشتگی چربی‌ها را کاهش می‌دهد. این سبزی معطر باعث کنترل اشتها نیز می‌شود. آب جعفری هم تاثیر بسزایی در کاهش وزن دارد؛ برای این منظور باید یک دسته جعفری را پاک کنید و بشویید. سپس آن را به تنهایی یا با سبزیجات دیگر در مخلوط کن بریزید و آب آن را میل کنید.

کاهش خطر سکته قلبی و مغزی با جعفری

رادیکال‌های آزاد نقش موثری در ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی دارند که آنتی اکسیدان‌های موجود در جعفری آسیب این رادیکال‌ها را کاهش می‌دهند؛ این سبزی معطر همچنین خطر سکته مغزی را کم می‌کند.

برای این منظور باید از جعفری تازه، آب یا دَم‌کرده آن استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که جعفری سرشار از ویتامین k. است بنابراین مصرف آن برای افرادی که دارو‌های ضدانعقاد مصرف می‌کنند، ممنوع است.

نابودی سرطان با جعفری

طبق تحقیقات صورت گرفته در آزمایشگاه LKT مینیاپولیس ترکیبی به نام میریستیسین که ازعصاره روغن جعفری به دست می‌آید، خواص ضد سرطانی دارد. همچنین اسید فولیک موجود در جعفری ماده مهمی برای تقسیم به موقع و مناسب سلول‌هاست؛ بنابراین جعفری برای پیشگیری از سرطان‌ها به ویژه سرطان روده و سرطان دهانه رحم بسیار مفید است.

جعفری، ضد پوکی استخوان

جعفری به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. پوکی استخوان به علت کاهش کلسیم در استخوان و نیز وجود اسید آمینه‌ای به نام هموسیستئین رخ می‌دهد. جعفری سرشار از اسید فولیک است که باعث کاهش هموسیستئین می‌شود.

درمان سنگ کلیه با ریشه جعفری

جعفری گیاهی ادرارآور است و برای کنترل بیماری‌های مختلف مانند عفونت دستگاه ادراری و سنگ کلیه و کیسه صفرا استفاده می‌شود. ریشه جعفری سنگ کلیه را درمان می‌کند.

برای درمان التهاب کلیه و مثانه باید یک قاشق سوپ خوری از برگ جعفری خرد شده یا یک قاشق مرباخوری از ریشه جعفری یا نوک قاشق چای‌خوری از تخم جعفری را در نیم لیتر آب بجوشانید سپس این جوشانده را میل کنید.

جعفری

رفع اختلالات قاعدگی با جعفری

جعفری قاعده آور است این سبزی معطر جریان خون را در رحم تحریک می‌کند؛ جعفری همچنین درد‌های قاعدگی را کاهش می‌دهد.

رفع لک و جوش صورت با جعفری

برای رفع لک‌ها و جوش‌های صورت، صورتتان را با دَم‌کرده جعفری ماساژ دهید همچنین برای روشن شدن رنگ پوست نیز باید مقداری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و روزانه ۲ بار (صبح و شب) صورت خود را با آن بشویید.

طرز تهیه دمنوش جعفری

برای تهیه دمنوش جعفری باید یک لیوان آب جوش را به ۲ قاشق چای‌خوری جعفری خشک شده اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دَم بکشد. سپس آن را صاف و میل کنید.

موارد منع مصرف جعفری

زنان باردار باید از مصرف جعفری خودداری کنند؛ استفاده زیاد از جعفری باعث ناراحتی‌های پوستی می‌شود؛ افراط در مصرف جعفری جریان خون را کند و اعصاب را تحریک می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان