مصرف قند و شکر دارای کالری و ارزش غذایی بسیار کمی است و توصیه می شود مصرف آن ها را در رژیم غذایی کودکان کاهش دهید. چون مصرف زیاد قند و شکر باعث چاقی می شود و همچنین باعث پوسیدگی دندان ها می شود. در این مقاله از دکتر سلام به کاهش مصرف قند و شکر در تغذیه کودکان پرداخته ایم. با ما همراه شوید.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه شکر دارای کالری بالا و ارزش غذایی بسیار ناچیزی است، گفت: باید میزان مصرف قند و شکر را در رژیم غذایی کودکان کاهش دهیم.
پروین روغنی امروز اظهار کرد: شکر دارای کالری بالا و ارزش غذایی بسیار ناچیزی است، بنابراین باید میزان مصرف آن را در رژیم غذایی کودکان کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه قند و شکر، کالری بالا و ارزش غذایی (ویتامین، املاح، پروتئین و فیبر) بسیار کمی دارند، افزود: محصولات غذایی که شکر زیادی دارند شامل نوشابهها، کیکها، آبنباتها، دسرها و بستنیهای یخی هستند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد با بیان اینکه انواع ماستهای میوهای و آبمیوهها هم حاوی مقادیر زیادی شکر هستند، اضافه کرد: این غذاهای پرشکر اغلب کالری بالایی دارند که باعث چاقی کودکان میشود.
روغنی با اشاره به اینکه رژیمهای غذایی پرشکر در کودکان منجر به پوسیدگی دندان و بیشفعالی میشوند، ادامه داد: نوپایان و خردسالان، نباید بیش از 170 کالری یا 4 قاشق چایخوری (تقریباً 17 گرم) شکر افزوده شده در روز مصرف کنند.
وی گفت: کودکان 4 تا 8 سال، نباید بیش از 130 کالری یا 3 قاشق چایخوری (تقریباً 12.5 گرم) قند و شکر در روز استفاده کنند که این مقدار شامل قند و شکری که در همه موادغذایی مصرفی کودک است، میشود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد افزود: کودکان 8 تا 12 سال نباید بیش از 130 کالری یا 5 تا 8 قاشق چایخوری (تقریباً 21 تا 23.5 گرم) شکر افزوده شده در روز استفاده کنند.
روغنی ادامه داد: والدین میتوانند راهکارهای زیر را دنبال کنند تا مقدار قند و شکر را در رژیم غذایی فرزندانشان به حداقل برسانند.
1- برای کودکان یک رژیم غذایی غنی از سبزی ها، میوهها، لبنیات کمچرب، گوشت کمچرب، مرغ و ماهی فراهم کنید.
2-تنقلات شیرین و سالمی همچون میوههای خشک شده و انواع خشکبار را در اختیار کودک قرار دهید.
3-شیر کمچرب یا آب را جایگزین نوشابهها و سایر نوشیدنیهای شیرین که قند افزوده دارند، کنید.
منبع: فارس