در ذهن افرادی که می خواهند عمل ایمپلنت انجام دهند سوالات زیادی پیش می آید. آن ها می خواهند بدانند با صرف هزینه برای این عمل جراحی به نتیجه دلخواه دست پیدا می کنند یا خیر؟ به مهمترین و رایج ترین سوالات در این بخش پاسخ داده شده است.
ایمپلنت ها به شکل پایه هایی ساخته شده از تیتانیوم می باشند که داخل استخوان فک قرار داده می شوند و به جای ریشه دندان برای مراقبت از روکش هایی که به عنوان تاج دندان جایگذاری می شوند استفاده میگردد این ریشه های مصنوعی بعد از اینکه در استخوان سفت شدند، دندانهای تازه ای روی این ریشه ها قرار داده می شودو این دندانها از همه لحاظ شبیه به دندانهای طبیعی می باشند و احساس میشوند.
این روکش ها به کلی به وسیله چسب های مخصوص دندانپزشکی به ایمپلنت می چسبند. همچنین در برخی موردها که برای دندانهای مصنوعی بیماران گیر به میزان لازم درون دهان وجود نداشته باشد، می توانید از ایمپلنت های باریک یا مینی ایمپلنت ها به جای محل گیر مناسبی برای ثابت ماندن دندان مصنوعی استفاده کرد.
برای چه بیمارانی از ایمپلنت استفاده می گردد؟
۱- فاصله میان دندانهای پیشین به خاطر از بین رفتن یک دندان به گونه ای که دندانهای کناری آن سالم باشند.
۲- فاصله میان دندان ها به خاطر از بین رفتن یک دندان یا بیشتر به گونه ای که دندانهای کناری آن سالم باشند.
۳- وقتی که یک دندان یا بیشتر از آخر هر قوس دندانی از بین رفته باشد و فقط یک سمت، دندان سالم باشد.
۴- وفتی که همه دندانهای در هر دو فک از بین رفته باشد.
قبل از استفاده از ایمپلنت با دندانپزشک در این زمینه صحبت کنید برای بکاربردن ایمپلنت سلامت جسمی و برخورداری از استخوان فک و لثه های سالمتاثیر زیادی میگذارد. در صورتی که شما به بیماری مزمنی دچار شده باشید و یا براکسیسم (یا سابیدگی دندان ) و یا عارضه هایی مانند امراض قندی و غیره مبتلا باشید، درصد موفقیت ایمپلنت کم می شود.
میزان موفقیت عمل ایمپلنت به برخی موارد مهم وابسته است که در افراد مختلف متفاوت است. این مسئله در زمینه ایمپلنت فک بالا و پایین هم متمایز است به صورت متوسط مقدار موفقیت ایمپلنت دندانی نود و پنج درصد برآورد شده است.
مناسب ترین وضعیت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت به سرعت بعد از کشیدن دندان می باشد.
در حالتی که دندان از بین رفته، عفونت نداشته باشد و میزان زیادی استخوان به خاطر عفونت از بین نرفته باشد، از شانس زیادی جهت جای گذاری همزمان ایمپلنت برخوردار است.
در زمینه دندانهایی آخر که غالبا ریشه های زیادی دارندو علی الخصوص اولین دندانهای بزرگ که 2 و یا 3 ریشه است، جیا گذاری همزمان دندان کشیده و ایمپلنت غالبا امکانپذیر نیست و خوب است به میزان ۶ هفته صبر کند.
غالبا بعد از کشیدن دندان، با میزان قابل توجهی استخوان از بین می رود، دندانپزشک حتی الامکان تلاش می کند بعد از کشیدن دندان در صورتی که شرایط مهیا باشد، ایمپلنت را در محل دندان کشیده شده قرار دهد.
ویژگی های ایمپلنت دندانی
ایمپلنت های دندانی جایگزین خوبی می باشند برای:
– افرادی که با دندان مصنوعی متحرک قادر به جویدن غذا به آسانی نیستند .
– افرادی که دندان ندارند و علاقه ای به دندان مصنوعی متحرک از خود نشان نمیدهند.
– افرادی که نیاز به بریج یا پروتز ثابت دارند اما نمی خواهند دندان های سالم کناری جای خالی دندان از بین رفته شان با آسیب مواجه شده یا تراشیده شود
– افرادی که علاقه ای به داشتن دندانهایی شبیه به دندانهای طبیعی دارند .
چه افرادی گزینه خوبی برای دریافت ایمپلنت دندانی می باشند؟
برای پیشرفت مناسب در تکنولوژی ایمپلنت ، این روزها بیماران زیادی برای انجام این درمان مناسب می باشند غالبا در صورتی که فردی ممنوعیتی برای بیرون کشیدن دندانها و پروتز ثابت نداشته باشد و سلامتی جسمی نسبی برخوردار باشد ، توانایی دریافت ایمپلنت را دارد.
چه گزینه هایی برای انجام ایمپلنت های دندانی را باید در نظر گرفت؟
بیشتر ایمپلنتها در جلسه اول قرار داده می شوند و جلسه های بعد از آن برای معاینه و چکاپ می باشد تا وقتی که زمان انجام پروتز یا بخش دندانی ایمپلنت برسد و این بخش به جای دندان همیشگی وصل گردد . در برخی بیماران استخوان تضعیف شده و باید با مواد استخوانی تقویت شود ، که این گزینه یا پیش از جای گذاری ایمپلنتها انجام شود و یا زمان جایگذاری آنها.
در اکثر موارد عمل جراحی جای گذاری ایمپلنتها با بی حسی موضعی صورت میگیرد دندانهای موقت در محل خالی جای میگیرند تا وقتی که ایمپلنت خود دارای پروسه دندانی گردد . این دوره از دو ماه تا پنج ماه طول می کشد.
مدت زمان پایداری و مبلغ ایمپلنتهای دندانی چه میزان است؟
مبلغ ایمپلنت به خاطر فراوانی کمپانی ها ی سازنده این قطعه در کشورهای اروپایی، اسیایی و امریکایی حاوی هزینه های متغییری است و در برخی از قسمت های آن هزینه یک ایمپلنت از هزینه 1 بریج و لوازم جانبی آن کمتر بوده و همیشگی میباشد.
آیا ایمپلنت های دندانی احتیاج به مراقبت ویژه دارند؟
غالبا ایمپلنت های دندانی نیازمند همان توجه و مراقبت هایی هستند که در دندانهای معمولی صورت میگیرد.
هرچند ایمپلنت مانند دندان پوســــیده نمی شود اما میکروب های دهانی قادر هستند در برخی شرایط به لثه نواحی ایمپلنت آسیب وارد کرده و درصورتی که کاری صورت نگیرد موجب آسیب رساندن به ایمپلنت شوند.