تخم مرغ جزو پرمصرف ترین خوراکی هایی است که مورد استفاده عموم قرار میگیرد. به همین خاطر بهتر است قبل از استفاده از تاریخ تولید و تاریخ انقضای آن به خوبی آگاه باشید. هرگز تخم مرغ را خارج از یخچال نگهداری نکنید چون در در غیر اینصورت فاسد شده و می تواند عامل ابتلای شما به انواع مسمومیت های غذایی و مشکلات گوارشی باشد.
تخم مرغ های فاسد مسمویت غذایی شایعی ایجاد می کند.
طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، ابتلا به سالمونلا را میتوان شایعترین نوع از مسمومیتهای غذایی تلقی کرد و تخممرغ میتواند یکی از مهمترین منابع حاوی این باکتری باشد. همه پوسته بیرونی و هم بخش درونی تخممرغ، یعنی سفیده و زرده آن، میتوانند به سالمونلا آلوده باشند. نگهداری غیراستاندارد از تخممرغ یا پختن ناکامل این خوراکی، دو عامل مهمی هستند که خطر ابتلا به مسمومیت ناشی از سالمونلا را افزایش میدهند.
تخممرغ جزو بهترین منابع ارزانقیمت برای دریافت پروتئین است و خوشبختانه امروزه در همه فروشگاهها و مراکز خرید به فروش میرسد. کارتنهای تخممرغ در هر حالتی دارای تاریخ انقضا هستند یا به شما نشان میدهند که تخممرغ تا چه روزی از بهترین طعم و کیفیت خودش برخوردار میماند. مصرف تخممرغ فاسد میتواند خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی را افزایش بدهد یا شانس ابتلا به بیماریهای منتقله از طریق مواد غذایی را بیشتر کند.
تاریخ انقضا و بستههای تخممرغ
تمامی مراجع معتبر در حوزه بهداشت تاکید میکنند که کارتنهای تخممرغ باید دارای تاریخ انقضای ثبتشده باشند و دقیقا به مصرفکننده بگویند که تخممرغ در چه روز، ماه و سالی بستهبندی شده است. اگر تخممرغ در یخچال قرار بگیرد و در دمای زیر ۷ درجه سانتیگراد نگهداری شود، میتوان از آن بین ۴ تا ۵ هفته پس از تاریخ تولید استفاده کرد. این تاریخ مصرف همچنان بحثبرانگیز است، اما سازمان غذا و داروی آمریکا (US. FDA) توصیه میکند که همه تخممرغها باید در عرض ۳ هفته پس از خرید کاملا مصرف شوند. در ضمن، اگر تاریخ انقضا روی کارتن تخممرغ ثبت شده باشد، فاصله بین تاریخ تولید و تاریخ انقضا هرگز نباید به بیشتر از ۳۰ روز برسد.
خطر سالمونلا
طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، ابتلا به سالمونلا را میتوان شایعترین نوع از مسمومیتهای غذایی تلقی کرد و تخممرغ میتواند یکی از مهمترین منابع حاوی این باکتری باشد. همه پوسته بیرونی و هم بخش درونی تخممرغ، یعنی سفیده و زرده آن، میتوانند به سالمونلا آلوده باشند. نگهداری غیراستاندارد از تخممرغ یا پختن ناکامل این خوراکی، دو عامل مهمی هستند که خطر ابتلا به مسمومیت ناشی از سالمونلا را افزایش میدهند.
سالمونلا میتواند به مرور زمان تشکیل شود و این یعنی هرچه از عُمر تخممرغ بیشتر بگذرد، شانس بالا رفتن میزان سالمونلا در این خوراکی نیز افزایش مییابد. شانس چنین اتفاقی خصوصا زمانی بالا میرود که تخممرغ را در دمای بالای ۷ درجه سانتیگراد نگهداری کنید. از آنجایی که شما نمیتوانید باکتریهای ایجادکننده سالمونلا را با چشم مشاهده کنید، کاملا عاقلانه و ضروری است که تخممرغهای منقضیشده و مشکوک را دور بریزید.
دیگر خطرات
همه تخممرغها در صورت مصرف نشدن بالاخره خراب میشوند، اما ارگانیسمهایی که این خرابی را بهوجود میآورند، باعث ابتلا به بیماریهای منتقله از طریق مواد غذایی نمیگردند. همزمان با افزایش عُمر تخممرغها، شانس رشد باکتریهای مختلفی در آنها بهنام سودوموناس (pseudomonas) بیشتر میشود. این باکتریها، رنگ تخممرغ را به سبز مایل به آبی تبدیل میکنند و بوی ترش یا میوههای به آن میدهند. در ضمن، اگر تخممرغ در مکان مرطوب نگهداری شود یا در آب آلوده شسته شود، شانس شکلگیری کپکها در این خوراکی نیز افزایش مییابد. اگرچه سودوموناس و کپک باعث ابتلا به بیماریهای منتقله از طریق مواد غذایی نمیشوند، اما میتوانند مشکلات گوارشی مختلفی برای شما به وجود بیاورند. پس اگر با هر گونه تغییر در رنگ، بو یا ظاهر تخممرغ مواجه شدید، از این خوراکی استفاده نکنید