لیزر پوست صورت جهت از بین بردن موهای زائد انجام می شود. این روش مانند سایر روش های دیگر دارای عوارضی است که خیلی ها در مورد آن آگاهی ندارند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص لیزر موهای زائد را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را از دست ندهید و حتما آن را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.
صاف و شفاف بودن پوست آرزوی دیرینه همه ماست. از طرفی بافت پوست صورت از همه نقاط دیگر بدن حساستر است و همین موضوع نگرانی ما را در مورد آن بیشتر میکند. زیبایی چهره به میزان زیادی به مرغوبیت و سلامت پوست صورت وابسته است. جوشها و لکههای صورت اولین عوامل مخرب پوست صورت و عدم اعتماد به نفس در افراد هستند. موهای زائد صورت در جایگاه دوم قرار میگیرند و البته وجود آنها نیز در کاهش شفافیت پوست بیتاثیر نیست. انواعی از تابشهای لیزر برای بهبود کیفیت پوست صورت وجود دارد. لیزرهایی که لکها و جوشها را از بین میبرند، لیزرهای رفع چین و چروک و البته لیزر موهای زاید. هرکدام از این روشها مکانیزم منحصر به فردی دارند که در آینده به آنها خواهیم پرداخت. در این مقاله روش از بین بردن موهای زاید صورت را بوسیله لیزر معرفی خواهیم کرد.
لیزر پوست صورت برای حذف موهای زاید
خوشبختانه روشهای بسیاری برای حذف موهای زائد پوست صورت وجود دارد که اثر بعضی از آنها بسیار مفید و همیشگی است. لیزر موهای زائد یکی از این روشهاست. هدف پرتوهای لیزر، رنگدانههای تیره مو و در واقع از بین بردن ریشه موها است. این روش در چندین جلسه متوالی و تنها در عرض چند دقیقه کوتاه انجام میشود و شما را به رویای رسیدن به یک پوست صاف و زیبا، یک قدم نزدیکتر میکند.
لیزر موهای صورت در زنان
به طور معمول موهای زاید در صورت زنان به شکل پرز یا کرک هستند؛ بسته به ژنتیک افراد رنگ این موهای نازک و پرزمانند نیز متفاوت است. در بعضی از افراد این موهای زاید رنگدانههای بیشتری داشته و تیرهتر بوده و در بعضی دیگر این پرزها کاملاً بدون رنگ هستند. لیزر پوست صورت به منظور حذف موهای زاید صورت در بانوان، معمولاً در نواحی زیر انجام میشود:
– بالای لبها
– گونهها
– چانه
– گردن
– پیشانی
چند نکته مهم در مورد لیزر موهای صورت در بانوان وجود دارد. نکته اول تصمیمگیری درباره ضروری بودن یا نبودن لیزر است. همانطور که اشاره شد بعضی از تارهای مو صورت در بانوان به خصوص در نواحی گونه و پیشانی پرزهای بیرنگ هستند. انجام لیزر برای پرزهای بیرنگ نه تنها به از بین بردن آنها کمک نخواهد کرد، بلکه آنها را تبدیل به موهای فعال میکند. پس در خصوص انجام لیزر برای ناحیه صورت حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. نکته بعدی درمورد کیفیت رشد موهاست. برخی از بیماریها موجب افزایش میزان هورمونهای مردانه در زنان و به تبع افزایش رشد و ضخامت موهای زائد صورت در زنان میشود. انجام لیزر به صرف از بین بردن موها در ناحیه صورت کمکی به درمان نخواهد کرد. پس برای تشخیص الگوی رویش موهای زاید و به عبارت بهتر اطمینان از نرمال بودن یا نبودن آنها و انتخاب نحوه درمان، باید از متخصصین پوست کمک بگیرید.
لیزر موهای صورت در مردان
فقط زنان نیستند که لیزر پوست صورت را برای داشتن یک چهره جذابتر انتخاب میکنند، امروزه این روش در میان مردان نیز طرفداران بیشماری پیدا کرده است. روشهای شیو کردن موهای صورت در مردان همیشه عوارض خاص خود را به همراه داشته است. بروز جوشهای چرکی، زبر شدن و خشک شدن پوست صورت، برگشتن نوک موها به درون پوست و مواردی از این قبیل، از جمله عوارض روشهای سنتی حذف موهای زاید صورت است. قطعاً لیزر موهای صورت یک روش مطمئن برای جایگزین کردن روشهای دردناک گذشته است. لیزر موها در مردان در ناحیه سر و صورت در مناطق زیر انجام میشود:
– ناحیه بالای گونهها
– پیشانی
– بینی
– گردن و خط ریش
– پشت گردن و زیر خط رویش موهای سر
نحوه عملکرد لیزر چگونه است؟
هدف پرتوهای لیزر در واقع از بین بردن رنگدانههای تیره است. این پیگمانها درون فولیکولهای مو قرار گرفتهاند و بدینترتیب پرتوهای لیزر جذب این رنگدانهها میشوند. با تخریب رنگدانههای تیره فولیکولهای مو نیز از بین میروند. از طرفی همه فولیکولها دارای چرخههای رشد و استراحت هستند و این نکته عامل اصلی تعدد جلسات لیزر است. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، در هر جلسه لیزر تعدادی از فولیکولهای مو در فاز استراحت هستند و بدین ترتیب در اثر پرتوها از بین نخواهند رفت. برای از بین بردن همه فولیکولهای موی زاید باید مدت زمانی معینی به لیزردرمانی ادامه داد. جلسات لیزردرمانی به صورت ماهانه و ماهی یک بار ترتیب داده میشوند.
دستگاههای لیزر موهای زاید
انواع مختلفی از دستگاه لیزر برای از بین بردن موهای زاید وجود دارند. دستگاههای الکساندرایت و دیود که در پوستهای روشن بهتر عمل میکنند و لیزرهای ان- دی/ یگ با طول موج بلند (Nd: YAG Laser Long Pulsed) که در پوستهای تیره ایمنتر و بهتر عمل کرده و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین دستگاههای IPL و Elight که با سیستم فلش لامپ زنون کار میکنند. لیزرهای الکساندریت با استفاده از خنککنندهها درد ناشی از پرتو لیزر را کاهش میدهند و تکنولوژی جدیدتری دارند.
عوارض جانبی لیزر موهای صورت کدامند؟
شاید بتوان گفت مهمترین عارضه لیزر موهای زاید تضمین همیشگی نبودن آن است. اکثر افراد پس از شش ماه رویش مجدد موها را تجربه میکنند، البته این بار موها بسیار نازکتر و بیرنگتر هستند. همچنین انجام پیدرپی جلسات لیرزدرمانی میتواند به حذف هرچه بیشتر موها کمک کند. به افراد توصیه میشود هر شش ماه یا حداکثر سالانه یکبار برای انجام جلسات یادآوری به کلینیک لیزردرمانی مراجعه کنند.
1- التهاب و خشکی پوست
عارضه بعدی لیزر پوست صورت قرمزی و بروز پوستههای ریز در ناحیهایست که مورد تابش پرتوهای لیزر قرار گرفته است. این قرمزی و سوزش در محل درمان بسیار جزئیست و اکثر افراد قادر به تحمل آن هستند. البته برخی از درمانگران برای کاهش درد از پمادهای بی حسی قبل از لیزر استفاده میکنند. براساس آمارهای گزارششده، 10 درصد افراد پوسته پوسته شدن را در محل درمان تجربه میکنند که این مسئله نیز با استفاده از کرمهای ترمیم و مرطوبکننده قابل حل است.
2- عفونت
خطر آلودگی و عفونت برای همه روشهای حذف موهای زاید وجود دارد و لیزردرمانی هم از این قاعده مستثنی نیست. اما باید گفت احتمال ابتلا به عفونت ناشی از لیزر بسیار بسیار کم است و تاکنون موارد جدی برای این امر گزارش نشده است. به هرحال به افراد توصیه میشود چند ساعت اولیه پس از لیزردرمانی از رسیدن آب به محل درمان جلوگیری کنند. وجود رطوبت در محل روزنهها و زخمها همیشه میتواند زمینه بروز عفونت را مساعد کند.
3- آسیب به چشم
یکی از موارد ضروری در انجام لیزر صورت، محافظت از چشمهاست. در حین تابش پرتوهای لیزر، باید حتما از عینکهای مخصوص استفاده کنید یا چشمها را کاملاً بسته نگهدارید.
4- تغییرات رنگدانهها
پس از انجام لیزر، ممکن است تغییرات رنگدانه در پوست ایجاد شود. امکان دارد در محل درمان، رنگ پوست موقتاً تیرهتر یا روشنتر شود. این تغییر رنگ معمولاً به تدریج به حالت عادی بازمیگردد. با این حال احتمال دارد، تغییرات رنگی پوست در برخی بیماران به صورت دائمیرخ دهد، این احتمال در افراد با پوستهای تیره یا به عبارتی سبزه، بیشتر است.
5- تاول
اگرچه بسیار نادر است، اما امکان دارد برخی سوختگیهای جزئی در محل درمان ایجاد شود. برای جلوگیری از این اتفاق، بایستی محل درمان را قبل از انجام لیزر به خوبی شست و شو داده و کاملاً تمیز کنید، همچنین از با تجربه بودن اپراتور خود مطمئن شوید. پس از انجام لیزر تا مدتی از پمادهای مخصوص سوختگی مانند زینکاکساید استفاده کنید.
6- ریزش مو
این موضوع در مورد لیزر موهای صورت بسیار مهم است. به خصوص در ناحیه پیشانی و گونهها نزدیک به خط رویش مو گرچه ریزش مو به شدت نادر است اما مطمئن شوید که اپراتور از دستگاه و درجه مناسب برای انجام لیزر روی پوست شما استفاده میکند. همچنین محل درمان را با دقت مشخص کنید. اپراتورها معمولاً با استفاده از رسم نمودارها محل درمان و تابش را مشخص میکنند.
فاصله بین جلسات لیزر موهای زاید
همانطور که گفته شد تعدد جلسات لیزر به دلیل اطمینان از رفع همه فولیکولهاست و همیشه همه فولیکولهای موی زاید به صورت فعال و آماده درمان نیستند. محققان میگویند فولیکولها معمولاً به طور متناوب و چهار هفته یکبار در فاز رشد قرار میگیرند و این دقیقاً زمان تعیینشده برای جلسات لیزر است. به عبارت بهتر فاصله یک جلسه لیزر تا جلسه بعدی چهار هفته یا یک ماه طول میکشد. گاهی برای کسب نتایج بهتر و دادن فرصت به فولیکولها برای رشد، درمانگران فاصله دوماه تا شش هفته را تجویز میکنند.
هزینه لیزر موهای زاید صورت
هزینه لیزرتراپی صورت معمولاً براساس نوع دستگاه در کلینیکها متفاوت است. دقت داشته باشید که برای انجام لیزر حتماً از دستگاههای با کیفیت و دارای تأییدیه FDA و وزارت بهداشت استفاده کنید. همچنین با مراجعه به کلینیکهای معتبر درباره ضروری بودن لیزردرمانی برای پوست صورتتان، انتخاب دستگاه و تعیین درجه و تعداد جلسات با افراد متخصص مشورت کنید.
منبع: مجله ستاره