بسیاری از علاقمندان به موسیقی ساعت ها به موسیقی کشورهای دیگر گوش می دهند بدون اینکه زبان آن کشور را بدانند زیرا موسیقی می تواند بر مغز شما و سلامت جسم و روح شما از راه های مختلف تاثیر بگذارد؛ موسیقی شما را در هر سنی باهوش تر، خوشحال تر و خلاق تر می کند.

گوش دادن به موسیقی خوب است و نواختن آن خوب تر

تحقیقات جدید در مورد موسیقی هیجان انگیز است: موسیقی حال شما را عوض می کند و با تاثیر ویژه بر مغز کمک می کند بهتر تمرکز کنید. یافته های محققان نشان داده است موسیقی حتی بر نوزادانی که هنوز به دنیا نیامده اند اثر می گذارد و این نوزادان بهره های هوشی بیشتری خواهند داشت. گوش دادن و نواختن موسیقی در هر دو حالت فعالیت مغز را بهتر می کند و ثابت شده است موزیسین ها مغز های بهتری دارند و مغز آن ها به صورت مشخصی متقارن تر است و دو نیم کره مغز آن ها ارتباط بهتری با هم دارند.

موسیقی می تواند حال شما را بهبود بخشد.

اکثر ما موسیقی نوازان حرفه ای نیستیم، اما گوش دادن به موسیقی هنوز هم می تواند عملکرد و کارایی شما را افزایش دهد. حتی گوش دادن به موسیقی در محل کار می تواند شما را کارآمدتر و شادتر کند و ایده های بهتری را در مورد کار خود به کار ببرید.

دوستداران موسیقی خوشبینانه تر به مسائل نگاه می کنند و خلق و خوی بهتری دارند. علم حتی ثابت کرده است گوش دادن و پخش موسیقی استرس مزمن را کاهش می دهد و با کاهش هورمون استرس یعنی کورتیزول همراه است. موسیقی می تواند شما را امیدوارتر، قدرتمندتر کند و کنترل زندگی خودتان را بهتر داشته باشید.

مزایای گوش دادن به موسیقی غم انگیز

شاید موسیقی غم انگیز، یک موسیقی دردناک باشد اما می تواند به شما در برقراری ارتباط بهتر با احساساتتان کمک کند تا شما زودتر بهبود یابید. موسیقی مطمئناً باعث افزایش مواد شیمیایی مغز می شود. این مواد شیمیایی عملکرد مغز را تقویت می کنند و با تحریک آن مغز را وسعت می بخشد. پخش موسیقی و شنیدن آن به همراه دیگران و لذت بردن از موسیقی باعث تحریک هورمون اوکسی توسین مغز می شود. این هورمون به ما کمک می کند با دیگران ارتباط برقرار کنیم و به دیگران اعتماد کنیم. این هورمون باعث می شود افرادی که به موسیقی علاقه دارند و یا موسیقی کار می کنند سخاوتمندانه تر و قابل اعتمادتر باشند.

یادگیری از طریق موسیقی

موسیقی در مدرسه یا خارج از مدرسه به دانش آموزان کمک می کند تا از شیوه های زیر بهره مند شوند: یادگیری موسیقی باعث پیشرفت زبان، افزایش نمرات هوش، افزایش ارتباطات مغز و افزایش هوش فضایی می شود. موسیقی می تواند دانش آموزان را در تحصیل علم کمک کند. و حتی به آن ها کمک کند تا در همکاری با یکدیگر درک بیشتری داشته باشند. این مهارت در حرفه هایی مانند معماری، مهندسی، ریاضی و علوم رایانه بسیار حیاتی است. در دهه ی ۱۹۹۰ اثر موسیقی بر روی مغز توسط موتزارت به کار گرفته شد. این نظریه می گوید گوش دادن به موسیقی می تواند شما را باهوش تر کند. پدر و مادر نوزادانی که بیشتر به موسیقی گوش می دهند می توانند مغز کودک خود را پرورش دهند حتی قبل از آن که متولد شود. حتی کودکان با یاد گرفتن موسیقی مهارت های حرکتی بهترین نسبت به همسالان خود خواهند داشت.


نیم ساعت موسیقی در روز

درس های اولیه ی موسیقی باعث پویایی مغز می شوند و توانایی مغز را برای تغییر و رشد بالا می برند. فقط یک درس نیم ساعته ی موسیقی موجب افزایش جریان خون در نیمکره ی چپ مغز می شود. حتی برای بهبود مغز بعد از چهل سالگی آزمایشاتی با تدریس موسیقی انجام شده است که باعث تقویت مغز می شود و افراد مسن را بهبود می بخشد. کودکانی نیز که با هم در یک گروه آواز کار می کنند رضایت بیشتری در بودن در تمام کلاس هایشان دارند. گاهی کودکان موسیقی را قبل از آن که راه رفتن و یا صحبت کردن را یاد بگیرند می آموزند. کودکانی که موسیقی را بهتر می شناسند بیشتر لبخند می زنند و پاسخ های ذهنی بیشتری به آن نشان می دهند.

هرگز دیر نیست

همان طور که برای یادگیری موسیقی هیچوقت زود نیست و کودکان قبل از دنیا آمدن نیز می توانند آن را یاد بگیرند برای یادگیری و گوش دادن به موسیقی بی کلام نیز هیچوقت دیر نیست و سالمندان نیز می توانند از یادگیری و گوش دادن به موسیقی لذت ببرند. موسیقی در برابر مشکلات حافظه و کاهش شناختی به سالمندان کمک می کند و باعث بهبود کیفیت زندگی آن ها می شود. هر کسی می تواند به موسیقی به عنوان یک کار تفریحی نگاه کند و به موسیقی گوش دهد، اما در عین حال می تواند از مزایایی که برای مغز او دارد استفاده کند. موسیقی می تواند برای رفع نیازهای جسمی، احساسی، شناختی و اجتماعی مؤثر باشد. ثابت شده است موسیقی درمانی برای درمان افراد مبتلا به اوتیسم، دمانس، آلزایمر، درد مزمن، آسیب های عاطفی و انواع اختلالات روانی مانند افسردگی مفید است. با موسیقی می توانید کاهش اضطراب، خشم، استرس و ناامیدی را تجربه کنید.

درمان شگفت انگیز آلزایمر با موسیقی

یکی از قابل توجه ترین موفقیت های موسیقی تأثیر آن بر زندگی بیماران آلزایمر است. این بیماران در نهایت توانایی خود برای تعامل با دیگران را به طور کامل از دست می دهند. اما موسیقی درمانی در درمان این بیماران بسیار موفق بوده است. این بیماران هنگام شنیدن موسیقی آشنا اغلب به طور قابل توجهی شروع به آواز خواندن همراه آن می کنند. موسیقی یک فلسفه ی شفاف و دقیق است که باعث پیشرفت زندگی شما می شود. اگر می خواهید عملکرد فیزیکی و ذهنی خود را به حداکثر برسانید انواع موسیقی و حتی موسیقی طبیعت را گوش کنید.

پس اگر می خواهید اثرات روانشناسی موسیقی را در زندگی خود حس کنید بدون توجه به سنتان و این که فکر کنید خیلی زود از یا خیلی دیر است زندگیتان را با موسیقی پر کنید و ملودی آن را بر زندگی و مغز خود احساس کنید.

برگردان عرب زاده