بدون شک انجام ورزش همراه با رژیم غذایی مناسب بهترین راهکار برای کاهش وزن است. اما گاهی اوقات افراد تمایل دارند هرچه سریعتر به کاهش وزن برسند و یا چربی های موضعی بدن خود را آب کنند که نیازمند استفاده از روش های کمکی است. كويتيشن یکی از این روش هاست که در این مطلب به بررسی آن می پردازیم.
موارد منع استفاده از دستگاه کویتیشن چیست؟
– روش کویتیشن موارد منع مصرف مشخصی دارد که در این قسمت به آن ها اشاره خواهیم کرد. همیشه توصیه می شود قبل از هر روش درمانی با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
– زنانی که دوران بارداری را طی می کنند نمی توانند از روش درمانی کویتیشن استفاده کنند. زیرا در این روش از امواج اولتراسوند استفاده می شود که ممکن است این امواج به جنین آسیب های جدی وارد کند. از سوی دیگر حذف چربی ها و مصرف داروهایی پس از درمان نیز برای جنین زیان آور است.
– کسانی که تحت درمان با داروهای ناباروری هستند نباید از این روش استفاده کنند. همچنین خانم هایی که تازه زایمان کرده و یا در دوران شیردهی هستند کاندیدای خوبی برای درمان کویتیشن نیستند.
– بیمار موظف است تا پزشک خود را از هر نوع بیماری و عارضه قلبی از قبیل سابقه ایست قلبی، پیسمیکری (ضربان ساز)، وسایل الکترونیکی در بدن و … آگاه کند. زیرا در زمان انجام کویتیشن امواج اولتراسوند به قلب آسیب وارد می کنند.
– افرادی که بیماری های پوستی از قبیل عفونت پوستی، کهیر، بافت کلوئیدی، اگزما، پسوریازیس و … مبتلا هستند، نمی توانند از این روش استفاده کنند.
– از آنجا که درمان با کویتیشن موجب ذوب شدن چربی و ورود مایع ذوب شده به خون می شود، سطح کلسترول خون بالا می رود. به طوری که با انجام آزمایش خون این امر به خوبی مشخص می شود. بنابراین افراد که به کلسترول خون (بالاتر از 300)، تری گلیسرید یا فشارخون بالا مبتلا هستند، روش درمانی کویتیشن توصیه نمی شود.
– بیماران کبدی کاندیدهای برای انجام کویتیشن نیستند. زیرا حجم زیادی از چربی های ذوب شده از طریق خون وارد کبد می شود. در صورتی که بیمار به مشکل کبدی مبتلا باشد، بیماری او دو چندان می شود که عوارض زیادی را در پی دارد. همچنین مبتلایان به کبد چرب، سنگ کیسه صفرا و سندرم روده تحریکپذیر نیز مناسب انجام کویتیشن نیستند.
– بیماران کلیوی نمی توانند از روش لاغری موضعی کویتیشن استفاده کنند. زیرا با انجام این روش حجم زیادی از چربی وارد خون و پس از ورود به کبد از راه کلیه ها دفع می شود. پس از چند روز تکرار ادرار اتفاق می افتد. به همین دلیل این به کسانی که نارسایی کلیوی دارند توصیه نمی شود.
– بیماران دیابتی نیز کاندیدهای خوبی برای انجام کویتیشن نیستند. زیرا با ورود حجم زیادی از کلسترول به بدن، آسیب های جدی متوجه آنها خواهد بود.
– افرادی که تحرک کمی دارند و پیش بینی می شود پس از انجام این روش نمی تواند به طور مرتب ورزش کنند نیز از بهتر است از این روش پرهیز نمایند.
– وجود فلزاتی از قبیل ایمپلنت، پروتزهای فلزی، آی یو دی و … در بدن مانع دیگری برای انجام کویتیشن محسوب می شود.
– افرادی که به افسردگی مبتلا هستند و تحت درمان پزشک از داروهای روان درمانی استفاده می کنند، نباید همزمان از روش کویتیشن استفاده کنند.
– ابتلا به بیماری های سرطان، تومور، تب بالا، سل، سابقه لختهخون، صرع، فتق شکمی، مشکلات انعقادخون، آسم، استئوپروز (پوکی استخوان)، ایدز، هپاتیت، فیبرومیالژی، آمبولی و ناهنجاریهای فیزیکی نیز از جمله موارد منع روش درمان کویتیشن محسوب می شوند.
– این روش درمان تنها برای سنین بین 20 تا 55 سال قابل استفاده است.
– در صورتی که بیمار قبل از درمان از قرص هایی نظیر آسپرین، مسکنها و داروهای ضدالتهاب به مدت طولانی استفاده کرده باشد نباید از این روش استفاده کند.