آناناس یک میوه استوایی است که غنی از ویتامین ها، آنزیم ها و آنتی اکسیدان می باشد. آنها ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند، استخوانهای قوی ایجاد کنند و به اختلالات گوارشی کمک کنند. همچنین، با وجود شیرین بودن آن، آناناس ها کم کالری هستند.

طبق اداره زیست شناسی، آناناس از خانواده bromeliad بوده و یکی از معدود اعضای خانواده خود برای تولید میوه های خوراکی است. این میوه در واقع از بسیاری از انواع توت های جداگانه ساخته شده است که در اطراف یک هسته مرکزی با هم مخلوط می شوند. هر مقیاس از آناناس، یک میوه توت مانند جداگانه است. تشریح مزایای تغذیه ای آناناس بسیار جذاب است.

لورا فلورس متخصص تغذیه از سن دیگو می گوید: “آناناس حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C و منگنز است.” همچنین این درمان گرمسیری یک راه خوب برای دریافت فیبر های رژیمی مهم و bromelain (یک آنزیم) است.

این متخصص تغذیه افزود: “علاوه بر داشتن مقادیر بالایی از منگنز که برای دفاع از آنتی – اکسیدان ها مهم است، آناناس همچنین حاوی مقادیر زیادی تیامین، یک نوع از ویتامین B است که در تولید انرژی دخیل است.” باوجود تمام شیرینی آن، یک فنجان آناناس خرد شده، فقط حاوی 82 کالری می باشد. آناناس همچنین بدون چربی، بدون کلسترول و دارای مقدار کمی سدیم است. جای تعجب نیست که به دلیل شیرینی زیاد، آنها در هر فنجان حاوی 16 گرم قند هستند.

1- ارزش غذایی

 

طبق اداره غذا و داروی ایالات متحده، که برچسب غذایی را از طریق قانون برچسب گذاری و آموزش ملی تنظیم می کند، حقایق تغذیه ای را درمورد آناناس خام به صورت زیر در اختیار می گذارند:

اندازه یک وعده: 1 فنجان آناناس خرد شده (165 گرم)
میزان ارزش روزانه در هروعده (٪ DV *)
* درصد Daily Values یا ارزش روزانه (٪ DV) بر اساس 2000 کالری رژیمی است.
کالری 82 کالری از چربی 0
کل چربی 0 گرم 0%
کلسترول 0mg 0%
سدیم 2mg 0%
پتاسیم 120 میلی گرم 3%
کل کربوهیدرات 15 گرم 5%
فیبر رژیمی 2 گرم 8%
قند 11 گرم
پروتئین 1 گرم
ویتامین A 2%
ویتامین c 131%
کلسیم 2%
آهن 2%

مشخصات تغذیه ای برای آناناس کنسرو شده از آناناس خام متفاوت است. طبق اداره کشاورزی ایالات متحده، آناناس کنسرو شده در شربت ملایم دارای 131 کالری در هر فنجان و 31.88 گرم قند است. همچنین دارای ویتامین ها و مواد معدنی کمتری است. اگر شما کنسرو آناناس را انتخاب می کنید، سعی کنید آن را بدون شکر اضافه انتخاب کرده و یا به دنبال انواعی از آن باشید که به جای شربت، در آب خود میوه، کنسرو شده است.

2- فواید سلامتی

حمایت از سیستم ایمنی:

به گفته FDA، آناناس شامل تمام ارزشهای روزانه توصیه شده از ویتامین C است. به گفته موسسه لینوس پالینگ در دانشگاه ایالتی اورگان، ویتامین C یکی از آنتی اکسیدان های محلول در آب است که در برابر آسیب سلول ها مبارزه می کند. این باعث می شود ویتامین C یک مبارز مفید و یاری دهنده در برابر مشکلاتی مانند بیماری قلبی و درد مفصلی باشد.

استحکام استخوان:

آناناس ممکن است به شما کمک کند که بلند و قوی باشید. به گفته موسسه لینوس پالینگ، این میوه حاوی حدود 75 درصد ارزش توصیه شده روزانه منگنز معدنی است که برای ساخت استخوان های قوی و بافت همبند ضروری است. یک مطالعه در سال 1994 نشان داد که منگنز، همراه با سایر مواد معدنی، ممکن است در جلوگیری از پوکی استخوان در زنان و بعد از یائسگی مفید باشد.

سلامت چشم:

آناناس به علت میزان بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در آن، می تواند به کاهش خطر دژنراتیو ماکولا کمک کند، بیماری ای که به نظر می رسد با بالا رفتن سن افراد ارتباط دارد.

گوارش:

طبق گزارش کلینیک مایو، مانند بسیاری دیگر از میوه ها و سبزیجات، آناناس نیز حاوی فیبر رژیمی است که برای حفظ سلامت و نظم روده های شما مهم است. به گفته انجمن سرطان آمریکا، اما بر خلاف بسیاری از دیگر میوه ها و سبزیجات، آناناس حاوی مقدار قابل توجهی از برملائین است، آنزیمی که پروتئین را تجزیه می کند، و احتمالا به هضم کمک می کند.

مزایای ضد التهابی:

با توجه به ترکیبی پیچیده از مواد که می تواند از هسته آناناس خارج شود، و آن را به عنوان برملائین می شناسیم، آناناس میتواند به کاهش التهاب شدید کمک کند و همینطور میتواند رشد تومور را کاهش دهد. مطالعات مختلفی نشان داده اند که برملائین ممکن است در درمان استئوآرتریت مفید باشد، اگر چه تحقیقات بیشتری لازم است.

التهاب بیش از حد اغلب با سرطان ارتباط دارد، و طبق مرکز سرطانی Memorial Sloan Kettering، برملائین و دیگر آنزیم های پروتئولیتیک، میزان بقای حیوانات با تومورهای مختلف را افزایش می دهند. هنوز شواهد بالینی وجود ندارد که نشان دهد چنین نتایجی در انسان نیز اتفاق خواهد افتاد.

کاهش لخته خون:

متخصص تغذیه فلورس خاطر نشان کرد که به دلیل سطوح برملائین آنها، آناناس می توانند به کاهش انعقاد بیش از حد خون کمک کند. این باعث می شود تا آناناس، یک میان وعده خوب برای مسافرینی که پروازهای مکرر دارند و نیز سایر افراد که در خطر لخته شدن خون هستند، باشد.

سرماخوردگی معمولی و التهاب سینوس:

طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، علاوه بر داشتن مقدار زیادی ویتامین C، برملائین آناناس ممکن است باعث کاهش مخاط در گلو و بینی شود. بنابراین اگر سرماخوردگی شما باعث شد تا سرفه کنید، مقداری آناناس خرد شده را امتحان کنید. افرادی که دارای آلرژی هستند ممکن است مایل باشند ترکیب آناناس را در رژیم های غذایی خود به طور مرتب استفاده کنند تا مخاط سینوسی خود را در درازمدت کاهش دهند.


3- خطرات سلامتی

خوردن بیش از حد آن می تواند سبب حساسیت دهان، از جمله لب ها، زبان و گونه ها شود. اما [آن] باید ظرف چند ساعت خود به خود حل شود. اگر این اتفاق نیفتاد، یا اگر زخم، کهیر یا مشکلات تنفسی را تجربه کنید، باید بلافاصله برای دریافت کمک پزشکی به اورژانس مراجعه کنید. شما ممکن است به آناناس، آلرژی داشته باشید.

از طرف دیگر، مقدار بالای ویتامین C که آناناس نیز حاوی مقادیر زیادی از آن است، ممکن است باعث اسهال، تهوع، استفراغ، درد شکم یا سوزش سر معده شود. علاوه بر این، مقدار بسیار بالایی از برملائین می تواند باعث بروز خارش، استفراغ، اسهال و خونریزی بیش از حد قاعدگی شود.

برملائین همچنین می تواند با بعضی از داروها تداخل ایجاد کند. کسانی که قرص های آنتی بیوتیک، رقیق کننده های خون، ضد انعقاد، باربیتورات ها، بنزودیازپین ها، داروهای بی خوابی و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مصرف می کنند باید نگران نباشند.

خوردن آناناس نارس یا نوشیدن آب آناناس نارس خطرناک است. در این وضعیت، آن برای انسان سمی است و می تواند منجر به اسهال شدید و استفراغ شود. خوردن مقدار زیادی از هسته آناناس نیز می تواند باعث ایجاد توپ های فیبری در دستگاه گوارش شود.

برگردان: سیما آزادفلاح