یکی از مهم ترین راه های مقابله با سرطان افزایش سطح آگاهی خانواده ها است. چون این مسئله باعث ایجاد تغییر سبک زندگی در خانواده ها می شود که در نتیجه موجب جلوگیری از ابتلا به سرطان می شود. در این بخش در مورد راه های مقابله با سرطان اطلاعاتی را فراهم کرده ایم. با ما همراه شوید.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: افزایش سطح آگاهی خانوادهها به ویژه مادران در زمینه عوامل خطرساز سرطان، عاملی موثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
معصومه ابتکار در همایش پویش ملی مبارزه با سرطان که در شیراز برگزار شد، گفت: تمرکز بر آموزش خانواده و توجه به سلامت جسمی، روحی و روانی اعضای خانواده میتواند نقش بسزایی در تغییر سبک زندگی و پیشگیری از انواع بیماریها ایفا کند.
وی با بیان اینکه تغذیه ناسالم، کم تحرکی، آلودگی هوا و آلودگی آب و خاک از مهمترین عوامل ایجاد سرطان است، گفت:کنترل این عوامل نیازمند برنامه ریزی ریزی دقیق مسئولان برای کاهش آلودگیهای زیست محیطی و مشارکت مردم در این امر خطیر است.
همایش پویش ملی مبارزه با سرطان، هفتم بهمن ماه، همزمان با هفته سرطان با شعار «سرطان قابل پیشگیری و درمان است» با حضور متخصصان، پزشکان خانواده و مراقبین سلامت در مجتمع فرهنگی-رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد.
دبیر علمی همایش هدف از برگزاری این گردهمایی علمی را ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از بروز سرطان، به عنوان یکی از معضلات اصلی نظام سلامت، برشمرد.
دکتر حمیرا وفایی گفت: نیمی از انواع سرطان با خود مراقبتی قابل پیشگیری است و در صورت تشیخص زودهنگام میتوان برخی از سرطانها را درمان کرد.
وی افزود: مصرف سبزی و میوه جات تازه، کاهش مصرف نمک و قند، قطع استعمال دخانیات، مصرف نکردن مشروبات الکلی و انجام ورزش و فعالیتهای فیزیکی مهمترین راههای پیشگیری از بروز سرطان است.
دکتر وفایی افزود: بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سرطان سینه، معده، روده بزرگ و مثانه شایعترین سرطانها در کشور است.
از یکم تا هفتم بهمن ماه هفته سرطان نامگذاری شده است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما