گلودرد

در فصل زمستان هستیم که احتمال بیمار شدن و ابتلا به گلو درد بسیار زیاد است. برخی از قرص ها در داروخانه وجود دارند که مصرف آن ها باعث بهبود گلو درد می شود. در این مقاله از دکتر سلام به معرفی انواع قرص ها که برای گلو درد خوب هستند پرداخته ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را از دست ندهید و حتما آن را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

برای درمان گلو درد می‌توان از داروهایی مسکنی مثل ایبوپروفن و استامینوفن و در صورت عفونتی بودن گلو از آموکسی سیلین طبق تجویز پزشک استفاده کرد. آب نمک یک درمان خانگی آسان برای درمان گلو درد است. با انواع قرص گلو درد آشنا شوید.

شاید کمتر کسی را بتوان یافت که گلو درد را تجربه نکرده باشد. این عارضه مخصوصا به هنگام تغییر فصول خود را نشان می‌دهد و می‌تواند در اثر ابتلا به سرماخوردگی و عفونت کردن گلو ایجاد شود. اگرچه درمان خودسرانه گلو درد به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود اما برخی افراد به دنبال کاهش این درد راهی داروخانه شده و به مصرف برخی از قرص‌ها روی می‌آورند. در ادامه به معرفی برخی از انواع قرص گلو درد که در این مواقع می‌توانند برای رفع درد و التهاب کمک‌کننده باشند خواهیم پرداخت.

درمان گلو درد با استفاده از گیاهان دارویی

معمول‌ترین دلیل گلو درد عفونت‌های ویروسی از قبیل سرماخوردگی و بیماری آنفلوآنزا می‌باشد. به طور کلی در گلو دردهای معمولی درمان‌های خانگی بسیار موثر بوده و 5 تا 7 روز پس از شروع بیماری درد گلو تسکین می‌یابد. استراحت و رژیم غذایی مناسب، نوشیدن آب ولرم به جای آب سرد، مرطوب کردن هوای اتاق و اجتناب از موارد حساسیت‌زا نظیر مصرف سرخ‌کردنی‌ها، دور بودن از هوای آلوده، مصرف غذاهای ترش و تند و استشمام نکرن بوی عطر به بهبود سریعتر درد گلو کمک شایانی می‌کند. گلودرد ناشی از ویروس را می‌توان با مراقبت‌ها و درمان‌های خانگی برطرف نمود. معمول‌ترین روش خانگی برای رفع گلو درد غرغره آب نمک رقیق می‌باشد. در لینک‌های زیر با سایر درمان‌های خانگی گلو درد آشنا می‌شوید.

معرفی برخی از انواع قرص گلو درد

1. قرص ایبوپروفن

قرص ایبوپروفن (Ibuprofen) یا همان قرص بروفن نوعی داروی ضد درد است که برای کاهش و تسکین دردهایی مثل دندان درد و دردهای قاعدگی مصرف می‌شود. این دارو با نام دیگر بروفن نوعی داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است که برای تسکین علائم آرتریت (التهاب مفصل)، دیسمنوره (قاعدگی دردناک)، حملات نقرس و آسیب‌های حین ورزش و نیز به عنوان تب‌بر و ضد درد به ویژه در دردهای ناشی از التهاب استفاده می‌شود. از این دارو برای درمان گلو درد هم می‌توان استفاده نمود. سازمان بهداشت جهانی بروفن را در فهرست داروهای اساسی قرار داده است. این فهرست داروهایی را در بر می‌گیرد که باید در هر مرکز درمانی موجود باشند.

عوارض قرص ایبوپروفن شامل سردرد، سرگیجه، اضطراب، افزایش خطر حمله قلبی، خستگی‌ یا خواب‌‌آلودگی‌ شدید، درد یا سوزش‌ معده‌، تهوع‌ یا استفراغ‌، مدفوع‌ سیاه‌ و قیری‌، علایم‌ شدید آنفلوآنزا، افزایش‌ وزن‌، کبودی‌ یا خونریزی‌ غیرطبیعی‌، بثورات‌ جلدی‌ و زخم‌های‌ دهانی‌ می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

2. قرص استامینوفن

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از استامینوفن برای درمان سردرد، کمردرد، گلو درد، سرماخوردگی و به عنوان تب‌بر استفاده می‌کنند. در واقع این دارو به عنوان یک مسکن، مقام اول را در بین داروهای مسکن دیگری که بدون نسخه پزشک از داروخانه‌ها تهیه می‌شوند، در ایالات متحده امریکا و در سراسر دنیا دارد. این قرص با نام‌های تجاری استامینوفن، پاراستامول و تایلنول به فروش می‌رسد و به شکل‌های قطره، قرص، شربت و شیاف وجود دارد. توجه داشته باشید که مصرف این دارو نباید بیش از ۱۰ روز ادامه یابد، مگر آنکه زیر نظر پزشک باشد‌.

عوارض قرص استامینوفن شامل یبوست، سرگیجه، خواب‌آلودگی، خشکی دهان، برافروختگی، سبکی سر، کاهش اشتها، تهوع، مشکل یا درد به هنگام ادرار و تعرق می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی عوارض این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

3. قرص آسپرین

قرص آسپرین (Aspirin) در مورادی مثل کاهش درد و التهاب کاربرد دارد. به رده درمانی داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی تعلق دارد و به شکل قرص در دسترس است. این دارو علاوه بر خاصیت تسکین دهندگی، تب‌بر و ضد التهاب هم هست، ضمن اینکه اثرهایی نظیر ایجاد زخم‌های گوارشی و جلوگیری از لخته‌شدن خون را نیز از خود نشان می‌دهد. آسپرین به صورت قرص‌های سفید یا بلورهای سوزنی شکل یا به صورت پودرهای بلورین موجود می‌باشد. توصیه می‌شود افراد زیر 20 سال آسپرین مصرف نکنند.

عوارض قرص آسپرین شامل تحريک ملايم دستگاه گوارش، واكنش‌های پوستی، نارسایی كلیوی، كبدی و عوارض عصبی نظیر اغتشاش، سرگیجه، وزوز گوش، تشنج و افسردگی، مدفوع سیاه خونی، سرفه خونی، تهوع یا استفراغ و مشکلات شنوایی می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

گلودرد

4. کپسول آموکسی سیلین

گلو درد می‌تواند ناشی از عفونت باشد که در این مواقع مصرف آنتی بیوتیک‌ها با تجویز پزشک تا حد زیادی به رفع آن کمک خواهد کرد. آموکسی‌سیلین (Amoxicillin) از داروهای خانواده پنی‌سیلین‌ها و یکی از مهمترین و پرمصرف‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی برای درمان عفونت است. از این دارو در درمان بسیاری از عفونت‌ها مانند عفونت گوش میانی، سینوزی استفاده می‌شود. این دارو به صورت کپسول، قرص، شربت و سوسپانسیون در داروخانه‌ها موجود است. گلودرد استرپتوکوکی، پنومونی، عفونت‌های پوستی، عفونت‌های مجرای ادراری، بیماری لایم و عفونت‌های کلامیدیایی استفاده می‌شود. این دارو برای درمان جوش‌های چرک‌دار و همچنین‌ درمان‌های دندان پزشکی هم بسیار پرکاربرد است.

عوارض آموکسی سیلین شامل عوارض گوارشی، تهوع و استفراغ، اسهال و واکنش‌های حساسیتی، راش پوستی، احساس خستگی، زردی پوست، خشکی دهان، سرگیجه، سردرد و معده درد می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

5. آمپول آمپی سیلین

آمپی سیلین (Ampicillin) نوعی آنتی‌بیوتیک است که در درمان عفونت‌های گوارشی و ادراری تجویز می‌شود. ممکن است افراد با مصرف این دارو دچار برخی از عوارض آن همچون اسهال و یا حساسیت‌های پوستی شوند. این دارو بیشتر در عفونت‌های سیستمیک، عفونت حاد یا مزمن دستگاه ادراری ناشی از ارگانیسم‌های حساس و در مننژیت کاربرد دارد. آمپی سیلین به اشکال مختلفی همچون کپسول، شربت و آمپول در دسترس می‌باشد. عوارض آمپی سیلین شامل تهوع و استفراغ، اسهال، راش پوستی و تشنج می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

منبع: مجله ستاره

اخبار اختصاصی سلامت را از دست ندهید: