دکتر آلیسون، رئیس بخش جراحی پستان و رئیس بخش پستان بیمارستان سنت لوک – روزولت میگوید: «باید مرور کلی به درمان یافتگان سرطان پستان داشته باشیم». او میافزاید: «مشخص است شیوه غذایی مناسب احتمال اینکه خانمها به سرطان پستان گرفتار نشوند یا سرطان پستان آنها دوباره برنگردد را افزایش می دهد»
طبق آمار انجمن سرطان امریکا، خبر خوب این است که پس از دو دهه روند افزایشی در مبتلایان سرطان پستان، تعداد آنها در سالهای اخیر رو به کاهش است. با این حال یک نفر از هر هشت زن در ایالت متحده امریکا احتمال ابتلا به سرطان پستان را در طول عمر خود دارد، پس تعجب آور نیست که کارشناسان به دنبال راههای بیشتری برای زنده نگه داشتن مبتلایان به ایت بیماری هستند.
همه انکولوژیستها وجود رابطه میان طول عمر و تغذیه را قبول ندارند زیرا معتقدند دادههای کافی در این زمینه وجود ندارد. اما پزشکانی که تخصص تغذیه دارند میگویند که مواد غذایی خاصی وجود دارد که زنان می توانند به رژیم غذایی سالم خود اضافه کنند و شانس بهبود خود را افزایش دهند.
سویا
دکتر باری بوید خالق برنامه پزشکی یکپارچه در بیمارستان گرینویچ – ییل و مدیر تغذیه بیماران سرطانی می گوید : «زنان نبایددیگر از مصرف سویا بترسند»
به گفته دکتر بوید «ترس از مصرف سویا در بیماران سرطانی به خاطر این بود که، اجزا سویا خواص شبه استروژنی دارند که رشد سلولهای سرطان پستان را تحت تاثیر قرار میدهند. علم نه تنها بیخطر بودن، بلکه فواید احتمالی مصرف سویا را نیز ثابت کرد».
بوید به تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه بالینی آمریکااشاره میکند که در آن 9500 زن در چین و آمریکا بعد از تشخیص سرطان پستان در آنان به مصرف سویا ادامه دادند.
بر طبق تحقیقات انجام شده، مصرف ایزوفلاون که به صورت معمول در دانه سویا وجود دارد، نتایج آماری قابل توجهی از کاهش خطر عود سرطان در بین نجات یافتگان سرطان پستان از نوع تهاجمی را نشان میدهد.
مطالعه منتشر شده در سال جاری در مجله پیشگیری از سرطان، آسیا و اقیانوسیه،نتایج مشابهی را نشان میدهد. در این مطالعه، بیش از 11000 بیمار مبتلا به سرطان پستان مورد مطالعه قرار گرفتند. محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف سویا پس از تشخیص با خطر کاهش مرگ و میر و کاهش عود این بیماری همراه بود.
انجمن سرطان آمریکا در توصیههای خود محتاطتر است و اشاره میکند در حالی که سویا منبع خوبی از پروتئین جایگزین است، “زنان مبتلا به سرطان پستان باید تنها مقدار متوسط مصرف کنند” و از مصرف قرصها، پودرها و مکملهای حاوی مقادیر بالای ایزوفلاون خودداری کنند.
کلم پیچ، سیب زمینی شیرین و کدو تنبل
خوردن غذاهای غنی از کاراتنوئید با کاهش خطر عود مجدد سرطان پستان در ارتباط است. کاراتنوئیدها، رنگدانه های طبیعی موجود در غذا های زرد و نارنجی (مانند هویج، سیب زمینی شیرین و کدو تنبل) و سبزیجات سبز تیره مانند کلم پیچ، اسفناج، و برگ چغندر سوئیس است.
در مطالعه منتشر شده در سال 2009 در مجله اپیدیمولوژی سرطان، شاخصهای پیشگیری و زیستی، افزایش مصرف کارا تئونیدها “شانس بیشتر نجات یافتن از سرطان پستان” را نشان داد. این گزارش نتایج خود را بر پایه یافته های مطالعه زندگی و تغذیه زنان سالم، پژوهشی که توسط مرکز ملی تحقیقات سلامتی انجام شده است ارائه میکند.
دکتر میچل گاینور، برای افزایش مصرف کارا تئونیدها، به بیماران مبتلا سرطان پستان خود، خوردن زیاد سبزیجات از خانواده کلم را توصیه میکند. دکتر گاینور، بنیانگذار مؤسسه Gaynor Integrative Oncology، میگوید استدلال او ساده است: «ما امروزه سرطان را به صورت کاملا متفاوت از زمانی که در سال 1970 رییس جمهور نیکسون جنگ با سرطان را اعلام کرد، فهمیدهایم. ما امروزه میدانیم که مواد غذایی خاص بدن شما را محل نامناسبی برای رشد سلولهای سرطانی میکند. هدف این است که سلولهای سرطانی را خفته نگه داریم و هر آنچه شما میخورید اهمیت زیادی در این راه دارد.»
از نمونههای سبزیجات خانواده کلم میتوان کلم بروکلی، کلم پیچ و گل کلم را نام برد.
ماهی سالمون، روغن ماهی[1] و ماهی کاد[2]
خوردن ماهی حاوی مقادیر بالای روغن امگا 3 با بهبودی و پیشگیری سرطان پستان رابطه دارد. ماهیهای این گروه شامل ماهی سالمون، ساردین، …………. می باشند.
در مطالعه منتشر شده در سال 2011 در مجله تغذیه نشان داده شد که مصرف اسیدهای چرب EPA و DHA موجود در ماهی «تکثیر سلولهای سرطانی را مهار می کند» و «پیشرفت سلولهای سرطانی» را کاهش میدهند. زنانی که در مراحل اولیه سرطان پستانشان تشخیص داده شد و تحت درمان قرار گرفتند و در این فاصله دوز بالای EPA و DHA مصرف کردهاند، احتمال بازگشت بیماری در آنها تقریباً 25% کاهش یافته است.
توجه داشته باشید که این فواید نه از طریق مکملهای روغن ماهی بلکه تنها از مصرف ماهی حاصل میشود. گینور میگوید خوردن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 به خاطر بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کم کردن ریسک بیماریهای قلبی و دیابت در زنان نیز مفید است.
انجمن سرطان آمریکا در مورد خوردن بیش از حد این غذاهای چرب هشدار میدهد: «رژیمهای غذایی دارای چربی بالا، کالری بالایی نیز دارند و ممکن است به چاقی مفرط منجر شود، که چاقی به نوبه خود افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان را در پی دارد.»
لوبیا و غلات سبوس دار
دکتر کیت بلوک، مدیر پزشکی –علمی در مرکز بلوک برای درمان یکپارچه سرطان در اسکوکی ایلینویز میگوید: «زنانی که رژیم غذایی حاوی فیبر بالا مصرف میکنند احتمال طول عمر بیشتر خود را افزایش میدهند»
دکتر بلوک می گوید مصرف فیبر به این خاطر مفید است که به زنان کمک میکند اشتهای خود را کنترل کنند و در نهایت مقدار کالری که مصرف میکنند را کاهش دهد. رسیدن به و حفظ وزن سالم، به ویژه پس از یائسگی، یکی از فاکتورهای مهم که بهبود را تحت تأثیر قرار میدهد.
به همین دلیل است که در مرکز جامع پستان، ارائه اطلاعات تغذیه را در مرحله اول قرار میدهد.
او میگوید: «بسیاری از سرطانها به خاطر اضافه وزن ایجاد شدهاند»، «هر چه قدر شما چاقتر میشوید، استروژن بیشتری در بدن شما به گردش در میآید و زمانی که مقدار استروژن در بدن بالا است خطر ابتلا به بیماریهای پستان افزایش مییابد».
«اما نجات از سرطان فقط خوردن یک نوع سبزی یا میوه نیست، بلکه انتخاب صحیح شیوه زندگی، که ورزش را نیز شامل میشود، است. تغذیه تنها بخشی از یک تصویر بزرگتر است»
منبع-http://iranpink.com