از مهمترین عوامل کاهش ابتلا به سرطان و مرگ و میرهای ناشی از آن استفاده از رژیم غذایی سالم است که ترکیبات آن مواد مورد نیاز بدن را تامین کند،در این مقاله به مرور برخی مواد غذایی مفید برای سلامت خواهیم پرداخت.
به مناسبت هفته پویش مبارزه با سرطان برای خوانندگان گرامی؛ عوامل تغذیه ای که سبب پیشگیری از سرطان می شوند عبارتند از:
آنتی اکسیدان ها: این مواد گروهی از ترکیبات در غذاها هستند که رادیکال های آزد را در بدن از بین می برند یا مانع از شکل گیری آنها می شوند. رادیکال های آزاد عامل ایجاد سرطان می باشند. گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند که می توانند رادیکال های آزاد (که عامل ایجاد سرطان و بسیاری از بیماری های دیگر است) را در بدن از بین ببرند و یا مانع از شکل گیری آن ها شوند. مهمترین آنتی اکسیدان های بدن ویتامین های C،E،A، کاروتنوئیدها، سلنیوم، روی منیزیم و لیکوپن هستند.
برخی منابع غذایی غنی از ویتامین C: مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگی، گوجه فرنگی و بروکلی.
منابع غذایی غنی از ویتامین E: ذرت، مغزها، زیتون، سبزی های برگ دار و سبز، روغن های گیاهی و سبوس گندم.
منابع غذایی کاروتنوئیدها (که پیش ساز ویتامینAهستند): هویج، میوه های نارنجی رنگ، کدو حلوایی، طالبی، سبزی های سبز تیره، کلم پیچ، اسفناج، ذرت، تخم مرغ، مرکبات، گوجه فرنگی، گریپ فروت و هندوانه.
منابع غذایی سلنیوم: مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و…)، ماهی و سایر غذاهای دریایی، قلوه، جگر و مخمرها.
میوه ها و سبزی ها: احتمال بروز برخی از سرطان ها در افرادی که روزانه میوه و سبزی مصرف می کنند کمتر است. برای پیشگیری از سرطان و سایر بیماری های مزمن روزانه حداقل ۵ واحد از میوه ها و سبزی های متنوع مصرف کنید.
فیبرهای غذایی: میوه ها و سبزی ها حاوی فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر با کاهش بروز بسیاری از سرطان ها ارتباط دارد.
اسیدفولیک: ارتباط بین مصرف منابع غذایی حاوی اسید فولیک مانند: حبوبات، اسفناج، و مرکبات، با کاهش انواع سرطان ها ثابت شده است.
ویتامینD و کلسیم: افزایش مصرف ویتامینD و کلسیم با کاهش احتمال ابتلا به برخی سرطان ها ارتباط دارد.
منبع/جام جم