مصرف نان سهم زیادی از سفره غذایی ما را به خود اختصاص می دهد؛ بنابراین لازم تا درباره سلامت و سایر ویژگی های تغذیه ای آن اطلاعاتی را کسب کنیم. انواع مختلفی از نان ها در کشور ما پخته می شود و به مصرف مردم می رسد اما سالم ترین نوع نان کدام است؟ با دکتر سلام همراه باشید.
دکتر ابراهیم فلاحی متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه نانی که دارای سبوس هست خواص تغذیهای بسیار خوبی دارد، گفت: سبوس گندم در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان بسیار تاثیرگذار هست چون سبوس گندم خواصی دارد که از بروز این بیماریها جلوگیری میکند.
وی افزود: با گرفته شدن سبوس گندم خواص تغذیهای از نان گرفته میشود در نتیجه استفاده آن منتج به افزایش وزن و چاقی و بروز بیماریهای مزمنی مثل قلبی و عروقی و سرطان میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه در کمال تأسف امروز یکی از مشکلات ما سبوسگیری گندم هست، یادآور گردید: چنانچه مشکلی در نان وجود داشته باشد چون قوت غالب مردم هست در نتیجه طیف بسیاری در جامعه را مبتلا میکند و آثار آن در جامعه نمودار میشود.
وی با تاکید براینکه در بین نانها، استفاده نان جو خوب ترین گزینه هست، افزود: البته استفاده سنگک و بربری نسبت به لواش خوب تر بوده؛ استفاده نان باگت و ساندویچی آسیب داشته و سفارش میکنم استفاده نشود یا کمتر استفاده گردد.
مردم باید از نان تیره سبوس دار استفاده نمایند و از استفاده نان سفید دوری کنند هرچند مردم ما رغبت به استفاده از نان سفید دارند.
منبع: راهنمای سفر من