عوارض عمومی جراحی لیپوساکشن و لیزر لیپولیز
1- خونمردگی و تورم
2- تجمع مایع (سروما)
این تجمع مایع در واقع حاصل واکنش دفاعی بدن است که خود را با تورم و تجمع مایع در نواحی عمل شده نشان میدهد. همین تجمع مایع و تورم نسجی است که ممکن است باعث احساس اضافه وزن بیمار در روزهای سوم تا پنجم پس از عمل شود.
روش و مدت زمان بهبود
تورم و تجمع مایع با استفاده از گنهای مخصوص و ایجاد فشار بر نواحی عمل شده حداکثر ظرف مدت هفت تا ده روز از بین میرود و چنانچه ندرتاً پس از این مدت باقی مانده و باعث آزار بیمار شود، میتوان آن را با سرنگ و در شرایط استریل تخیله نمود. استفاده از روشهای دیگر مانند استفاده از درن و غیره ندرتاً لازم میشود.
عوارض اختصاصی لیزر لیپولیز
1- آمبولی ریه و آمبولی چربی
خطر بروز آمبولی و آمبولی چربی یکی از عوارض نادری است که تقریباً در اکثر اعمال جراحی طولانی مدت وجود دارد و خاص لیپولیز نیست.
با انجام اقدامات زیر می توان خطر و میزان این عارضه را بسیار کاهش داد.
– استفاده از بانداژ پاها
– استفاده از دستگاههایی که عضلات پا را به صورت مرتب ماساژ میدهند.
– استفاده از داروهای رقیقکننده خون
– کاهش زمان عمل
– انتخاب درست بیماران
– انجام ندادن این عمل برای بیماران پر خطر (بیماران بسیار چاق و با BMI بالا)
– کاهش میزان چربی خارج شده در یک مرحله 5 یا 6 لیتر
2- بازگشت چربیها
در واقع این مشکل را نباید جزء عوارض لیپولیز قلمداد کرد. باید توجه داشت که چربی خارج شده از نواحی مختلف بدن به هیچ وجه باز نمیگردد ولی بیماری که تحت این عمل قرار میگیرد باید در شش ماه گذشته وزنی ثابت داشته باشد، بیماری که نمی تواند وزن خود را ثابت نگه دارد در دوره پس از عمل نیز دچار مشکل خواهد بود.
روش پیشگیری
به صورت کلی بیمار موظف است با رعایت رژیم غذایی، انجام ورزشهای مرتب، استفاده از ماساژورها و روشهای تکمیلی، فرم و شکلی که پس از انجام لیزر لیپولیز پیدا کرده است را حفظ نماید.
3- بروز سوختگی و فرورفتگی پوست
یکی از عوارضی که ممکن است در لیزر لیپولیز دیده شود، بروز سوختگی و یا فرورفتگی پوست است. این حالت معمولاً در ناحیه پهلوها و اطراف ناف دیده میشود و استفاده نادرست از دستگاه لیزر سبب بروز این حالت میشود.
4- افتادگی و چین و چروک پوست
مشاهده پوست شل و افتاده با چین و چروک فراوان پس از انجام لیزر لیپولیز معمولاً به سبب انتخاب نادرست بیماران جهت انجام این عمل است.
روش پیشگیری
این عارضه با انتخاب صحیح بیماران کاملاً قابل پیشگیری است. بیماری که علاوه بر تجمع چربی، پوستی شل و افتاده، با چین و چروک ناحیه زیرناف، ترکهای زایمانی در نواحی پایینی شکم و شلی عضلات شکم دارد، حتماً باید تحت عمل جراحی زیبایی جدار شکم (ابدومینوپلاستی) قرار گیرد و انجام عمل لیپوساکشن یا لیزر لیپولیز تنها در این بیماران سبب باقی گذاشتن شکمی شل با پوستی شل و آویزان و پر چروک منتهی بدون چربی خواهد شد.