یک مطالعه جدید نشان می دهد که طلاق و جدایی در سنین جوانی، موجب آسیب بیشتری به سلامتی می شود؛ البته در مقایسه با طلاقی که در سنین میان سالی و یا حتی پیری در زندگی رخ می دهد.
شاید به دلیل آن باشد که افراد مسن مهارت های مقابله ای بیشتری برای مقابله با استرس پس از طلاق دارند.
طلاق می تواند یک دوران بسیار پر استرس در زندگی ما ایجاد کند. همراه با استرس، خواب ما نیز کم می شود. ما به این نوع بی خوابی به عنوان “تطبیق بحرانی” یا “بی خوابی گذرا” اشاره می کنیم. با این حال، اگر مشکل بیخوابی یا کم خوابی ادامه پیدا کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
در شماره ماه جولای مجله روانشناسی بهداشتی، محققان برای یافتن پاسخ، به این موضوع پرداختند. در این مطالعه، 138 نفر که به تازگی از هم جدا شده بودند، یک گزارش شخصی از شكایات خواب، و فشار خون خود در زمان استراحت را به اتمام رسانده، و سپس آن را به مدت 7 ماه و نیم ادامه دادند. این مطالعه نشان داد که در پیگیری های پس از این مدت، شکایت خواب، افزایش قابل توجهی در فشار خون را پیش بینی می کند.
به نظر می رسد مشکلات خواب در 10 هفته اول بعد از طلاق و جدایی، با افزایش مستمر فشار خون ارتباط نداشته نباشد. با این حال، در کسانی که بعد از گذشت 10 هفته پس از جدایی، مشکلات خواب پایدار داشتند، افزایش مزمن فشار خون مشاهده شد.
این اولین تحقیقی نیست که رابطه بین طلاق، خواب و فشار خون را مورد توجه قرار می دهد. یک مطالعه در سال 2009، که در مجله “Psychosomatic Medicine” منتشر شد، به نتیجه مشابهی رسید. این مطالعه نشان داد که مشکلات عاطفی مرتبط با طلاق، نقش مهمی در افزایش فشار خون به ویژه در مردان دارد.
این تحقیقات نشان می دهد که چقدر خواب در مقابله با استرس حائز اهمیت است. خواب، به ویژه خواب REM ، زمانی رخ می دهد که ما اطلاعاتی مبتنی بر احساسات را پردازش می کنیم. خواب همچنین سیستم همدردی (مبارزه یا پرواز) ما را خاموش می کند. تولید کورتیزول نیز در زمان خواب، در کمترین اندازه خود است. جای تعجب نیست که خوابیدن ضعیف، به ویژه در هنگام اتفاقی تنش زا مانند طلاق، ، پیامدهای منفی قابل ملاحظه ای را درمورد سلامتی به همراه خواهد
داشت.
ما می توانیم همه چیز را از این مطالعات یاد بگیریم. یک پیام مهم این تحقیق آن است که داشتن خواب ضعیف و ناکافی ناشی از استرس، می تواند پیامدهای جدی فیزیولوژیکی (مانند فشار خون بالا) برای فرد داشته باشد. پیام دوم درمورد این تحقیق، این است که از وجود تغییراتی در الگوهای خواب خود، آگاهی داشته باشید.
اگر این افراد به وسیله درمان رفتاری شناختی به خود کمک کرده و در مورد اهمیت داشتن یک خواب خوب در طول جدایی یا طلاق اطلاعات بیشتری کسب کنند، شاید بتوانند از به وجود آمدن فشار خون بالا در خود جلوگیری کنند.