گوشت به طور کلی توسط متخصصان تغذیه به عنوان یک مؤلفه سالم از یک رژیم غذایی متعادل در نظر گرفته میشود در صورتی که به مدار متعادل و مناسب مصرف شود، هر چند در مورد گیاهخواران این موضوع به وضوح ضروری نیست، و آنها در مدت زمان بسیار طولانی از خوردن گوشت اجتناب میکنند ولی بهر حال گوشت منبع عالی پروتئین است و حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است که همه افراد به آنها نیاز دارند.
از سوی دیگر، گوشت چربی و کلسترول نسبتاً بالایی دارد، که با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.
رژیم گوشت
گوشت به طور معمول به عنوان گوشت، بافت عضلانی و اندامهای حیوانی، به ویژه پستانداران مانند گاو، خوک و بره تعریف میشود. پرندگان مانند مرغ و بوقلمون اغلب به عنوان گوشت به طور عمومی طبقه بندی میشوند، اما بعضی اوقات انواع پرندگان یا به عبارت بهتر انواع جوجههای محلی از گوشت ستانداران تمایز مییابند. ماهی دارای دسته خاص خود است و معمولاً به عنوان گوشت قرمز به آنها اشاره نمیشود، به گفته دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، گوشت باید در بالای هر هرم غذایی قرار گیرد، که نشان میدهد آنها باید به اندازه کافی و در مقادیر کم خورده شوند. در مقایسه، مرغ و ماهی معمولاً دارای سهم بیشتری بر روی هرم غذایی دارند، که منعکس کننده پیامهای توصیهای مبنی بر مصرف بیشتر و ارزش سلامت بیشتری است.
مزایای اصلی
گوشت منبع خوبی از پروتئین از لحاظ کمی (مقدار) و کیفی است. به عنوان مثال، یک قطعه معمولی 3 اونسی (حدود 100 گرم) گوشت شامل حدود 21 گرم پروتئین است که تقریباً نیمی از پروتئین توصیه شده تغذیهای برای زنان در هر روز را تأمین میکند. گوشت نیز یک منبع پروتئینی کامل است زیرا حاوی تمام اسید آمینههای ضروری است که بدن شما نمیتواند آن را بسازد و باید از طریق تغذیه دریافت شوند. اسیدهای آمینه، بلوکهای مهم برای اکثر بافتها مانند عضله و پوست و همچنین آنزیمها هستند. گوشت نیز یک منبع بسیار خوب از ویتامینها و مواد معدنی خاص است، به ویژه بیشتر ویتامینهای B، آهن، روی و فسفر. علاوه بر این، مقدار چگالی و کالری گوشت معمولاً نسبت به مقادیر معادل غذاهای گیاهی بهتر از گرسنگی افراد جلوگیری میکند و لذت خوراکی و مزه بهتری دارد.
معایب اصلی
معایب اصلی خوردن گوشت – به استثنای ملاحظات اخلاقی – مربوط به چربی، کلسترول و محتوای سدیم آن است. افراد به طور منظم نیاز به مصرف چربی در رژیم غذایی خود به عنوان منبع انرژی دارند و بدن غشاهای سلولی و هورمونهای خاصی را از چربی میسازد. با این حال، گوشت دارای مقادیر نسبتاً بالایی از چربی اشباع شده و کلسترول است که خطر بیماریهای قلبی عروقی مانند حمله قلبی و آترواسکلروز را افزایش میدهد. سدیم نیز یک نگرانی جدی است زیرا مقدار بیش از حد آن منجر به فشار خون بالا و افزایش خطر سکته مغزی و نارسایی قلبی میشود. به طور متوسط گوشت فرآوری شده حاوی حدود 310 میلی گرم سدیم در هر اونس است، در حالی که گوشت فرآوری نشده حدود 77 میلی گرم سدیم دارد. بزرگسالان جوان باید کمتر از 2300 میلی گرم سدیم را بطور روزانه دریافت کنند، در حالی که بزرگسالان سالخورده و افرادی که دارای عوامل خطر فشار خون بالا هستند باید کمتر از 1500 میلی گرم سدیم در روز مصرف کنند.
توصیهها
بر اساس نتایج تحقیقات کلنیک Mayo، خوردن مقادیر کافی و در حد متعادل گوشت قرمز فرآوری نشده مانند استیک، همبرگر یا گوشت گوسفند به طور قابل توجهی سالمتر از مصرف مقادیر مشابه گوشت فرآوری شده مانند بیکن، سالامی یا سوسیس است – به ویژه از نظر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت و سکته مغزی. علاوه بر این، انتخاب گوشتهای بدون چربی و اجتناب از ادویهها و سایر افزودنیهای خوراکی میتواند به میزان قابل توجهی چربی اشباع، کلسترول و سدیم را کاهش دهد. گوشت لخم گاو شامل گردن، گوشت راسته و فیله آن میشود، در حالی که نابترین قطعههای گوشت خوک شامل فیله، گوشت قسمت آروارهها و پاچه است.