زن و مرد

با قاطعیت می توان گفت که اصلی ترین ستون زندگی مشترک، اعتماد می باشد. زوجین باید در تمام ابعاد زندگی خود، به یکدیگر اعتماد داشته باشند تا بتوانند زندگی مشترکی خوبی تشکیل دهند. در این مقاله از دکتر سلام در مورد اصلی ترین ستون زندگی مشترک اطلاعاتی را آماده کرده ایم. پیشنهاد می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

برای رسیدن به اعتماد و اطمینان کامل نسبت به یکدیگر باید از انجام هر نوع رفتاری که موجب توهم و سوءظن می‌شود، شدیداً دوری کنند و همچنین از ابراز کلمه و یا جمله‌ای که در طرف مقابل شک و تردید ایجاد می‌کند، بپرهیزند چرا که هیچ موجودی مانند انسان حساس و ظریف نیست.

آمینه سادات طباطبایی کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی با بیان این که اعتماد یکی از پایه‌های اصلی هر زندگی زناشویی است، گفت: اگر زوجی اعتماد به یکدیگر را از دست بدهند، دیگر نمی‌توان برای بازسازی رابطه آن‌ها کار زیادی انجام داد زیرا اساس حل اختلافات، گفت و گو کردن است و اگر همسران گفته‌های یکدیگر را باور نکنند، نمی‌توان به حل مشکلات هم امیدوار بود.

طباطبایی ادامه داد: بعضی افراد فکر می‌کنند که بعد از ازدواج، حریم خصوصی زن و شوهر صفر می‌شود و آن‌ها نباید هیچ ناگفته‌ای بین خود داشته باشند، طبیعی است که هیچ کسی به اندازه همسر به انسان نزدیک نیست ولی با این وجود این بدان معناست که شعاع حریم خصوصی بین زن و شوهر در کمترین حد خواهد بود؛ اما هیچ گاه به صفر نخواهد رسید.

وی افزود: هر فردی باید بپذیرد که طرف مقابل هم انسان است و هر انسانی به فضا و حریم خصوصی نیاز دارد. انتظار این که همسرتان همه چیز را به شما بگوید و هیچ رازی نداشته باشد، بی مورد است. باید قبول کرد فرد مقابل می‌تواند موضوعاتی یا وسایلی شخصی، مانند کیف، گوشی تلفن همراه و… داشته باشد.

این کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی با بیان این که باید به مرزهای این حریم خصوصی توجه کرد، تصریح کرد: نباید موضوعی را که برای طرف مقابل مهم است یا به رابطه زناشویی مربوط می‌شود از همسر پنهان کرد؛ اما نگفتن موضوعاتی مانند مشکلات کاری، صحبت‌های دوستانه و … که به رابطه زناشویی ربطی ندارند شامل پنهانکاری نخواهند بود.

طباطبایی با اشاره به این که این روزها دیده می‌شود که برخی افراد با شماره‌های ناشناس به همسر خود پیام می‌دهند و به اصطلاح قصد امتحان او را دارند، گفت: این کار به شدت باعث تهدید رابطه زناشویی است؛ زیرا در هر صورت ضربه‌ای جبران ناپذیر به رابطه وارد خواهد آورد چون یا طرف مقابل به هر دلیلی چه جدی چه شوخی با روی گشاده با ناشناس برخورد می‌کند که باعث شک همسر امتحان کننده می‌شود یا روی خوش نشان نمی‌دهد.

زوجین

وی افزود: چون زمانی که متوجه می‌شود از سوی همسرش امتحان شده است، هیچ گاه نمی‌تواند مثل قبل به آن رابطه پایبند باشد و قطعاً تجربه ناخوشایندی است؛ زیرا اگر احساس کنید همسرتان به شما اطمینان ندارد، ضربه جبران ناپذیری به شما وارد خواهد شد.

این مشاور خانواده با تأکید بر این که به طور کلی اعتماد یک موضوع کلی است، خاطر نشان کرد: یا شما به همسرتان اعتماد دارید یا ندارید. رفتارهای خاص یا موقعیتی هیچ تأثیر بلند مدتی روی اعتماد بین زوجین نخواهد داشت. در نتیجه بهتر است قبل از ازدواج تصمیم نهایی خود را بگیرید که می‌توانید به طرف مقابل خود اعتماد کنید یا خیر؟

طباطبایی افزود: تا زمانی که موضوعی برای شما ثابت نشده است، از آزمایش یا تهمت زدن به همسر خود به شدت پرهیز کنید. هر تهمت یا نسبت ناروا ممکن است از نظر شما تنها یک حرف باشد که در زمان عصبانیت زده شده است، اما قطعاً در نظر همسر شما نشان از بی اعتمادی عمیق شما به اوست. بی اعتمادی که قطعاً خود را مستحق آن نمی‌داند و باعث از چشم افتادن شما و سردی او نسبت به رابطه‌تان خواهد شد.

منبع: کیمیای وطن