هر کودکی ممکن است کابوس ببیند اما چیزی که در این بین حائز اهمیت است نحوه برخورد والدین و همچنین آسیب شناسی این معضل است. عوامل مختلفی در این موضوع دخیل هستند که می توان با استفاده از چند روش علمی به برطرف کردن آن پرداخت. در ادامه به آسیب شناسی این موضوع خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.

اگر کودک هنوز خواب است او را حتی الامکان از خواب بیدار نکنید ولی در همان حال اورا نوزاش کنید و اگر کودک با صدای خودش بیدار شده او را در آغوش بگیرید کمی آب به او بدهید و برایش توضیح دهید که آنچه را که دیده خواب بوده است .

حوه بر خورد والدین هنگام دیدن خواب های وحشتناک<Terrible dreams> توسط کودک یکی از نکات مهمی است که باید پدر و مادر ها آموزش لازم را ببینند.

اگر کودک هنوز خواب است او را حتی الامکان از خواب بیدار نکنید ولی در همان حال اورا نوزاش کنید و اگر کودک با صدای خودش بیدار شده او را در آغوش بگیرید کمی آب به او بدهید و برایش توضیح دهید که آنچه را که دیده خواب بوده است . اگر باز آرام نشد چراغ را روشن کنید و به او نشان دهید که کسی یا چیزی آنجا نیست.

اگر کودک میترسد که دوباره به رختخواب خود بازگردد میتوانید داستان خوابش را بگونه ای خوشایند برایش بازگو کنید.

سعی کنید وقتی کودک خواب کابوس دید و بطرف تخت شما آمد او را به تخت خودش برگردانید چون بعد مشکل است که شبهای بعد در اتاق خودش به خواب رود و سعی کنید پیش کودک تا به خواب رفتن وی بمانید و بعد اتاق او را ترک کنید.

شما اجازه دهید که کودک درباره خوابش صحبت کند و سعی کنید بین حرفهایش صحبت نکنید کودک در این حالت متوجه میشود که والدین اورا درک میکنند . میتوانید .

رفع کابوس کودکان معمولا نیازی به درمان پزشکی ندارد . اما، در صورتیکه کودک بصورت متناوب دچار کابوس‌های شبانه می شود، درمان، لازم بنظر می‌رسد.

نوشتن یا نقاشی کردن کابوس کودک با بوجود آوردن یک پایان خوش برای آنها، می‌تواند از تصاویر و زبان خوابی که کودک می‌بیند پرده بردارد تا ارتباط آن را با زندگی واقعی خود، کشف کند.

پیشگیری از کابوس شبانه کودکان:

-در اتاق خواب کودک چراغ خواب روشن کنید .
-اتاق خواب کودک را محلی برای تنبیه او قرار دهید .
-کودکان را از دیدن فیلمهای خشن و ترسناک منع کنید .
-قبل از خواب برای کودک کتاب بخوانید و از بازهای هیجان انگیز خودداری کنید .
-به چیدمان اتاق کودک توجه کنید و سعی کنید جوری چیده شود که مایه ترس کودک نگردد . با هم زیرِ تخت را چک کنید و به او نشان دهید که هیولایی در آنجا وجود ندارد.
-سعی کنید برنامه غذا خوردن کودک با فاصله دوساعت از خواب او باشد .
-حمام کردن کودک پیش از خواب می تواند کمک کننده باشد .
-سطح تحمل روزانه کودکان را درنظر بگیرید و وقت او را با برنامه‌های پرمشغله و فشرده پر نکنید.
-فشارهای مدرسه یا مهدکودک را درمورد کودک بررسی کنید و نسبت به رفع آنها اقدام کنید .
– از چیزهایی که برای کودک آرامش بخش است ، مانند عروسک استفاده کنید و اجازه دهید کودک آنها را با خود به رختخواب ببرد.
-اگر فرزندتان خوابش نمی‌برد، از روش شمردن بره‌ها، پروانه‌ها یا ستاره‌ها استفاده کنید. برایش لالایی بخوانید .

 

منبع: شفا آنلاین