زوجین

مشاجره و دعوا بین همه ی زوجین می تواند اتفاق بیافتد، مهم این است که باید بدانیم چگونه بعد از دعوا با همسر خودمان آشتی کنیم تا دوباره به روال قبلی زندگی خود بازگردیم. در این مقاله از دکتر سلام راه های مناسب برای آشتی بعد از دعوا با همسر را گردآوری کرده ایم. پیشنهاد می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

آنچه بعد از مشاجر‌ه‌ میان زوج ها باید در نظر گرفت، زمان مناسب برای آشتی کردن است. زن و شوهر ابتدا باید به‌خود اجازه دهند تا هیجانات‌شان فروکش کند زیرا وقتی در اوج هیجانات هستند، رفتارهای بدون فکر از خود نشان می دهند. در این اوقات هیچ کدام از زوج‌ها نباید برای آشتی کردن اقدام کند بلکه باید به‌خود و همسرشان زمان دهند و خود را آرام کنند و بعد از فروکش کردن احساسات با در نظر گرفتن مواضع طرف مقابل، با یکدیگر گفتگو کنند.

به هیچ عنوان قهر نکنید

قهر کردن بیشتر از شیوه‌ ای است که زنان بعد از جروبحث به کار می‌گیرند که در واقع سنگین‌ترین نوع خشم آن ها است. اما باید بدانید که قهر کردن آسیب های جدی به رابطه وارد می کند و رابطه را به سمت سردی و سنگینی می‌کشاند به طوری که امکان ترمیم رابطه را سخت می کند.

برای یکیگر نامه بنویسید

شاید به نظرتان خنده دار بیای اما این کار تاثیر فراوانی در بهبود رابطه و بیان احساسات واقعی شما دارد. نامه نوشتن بعد از پایان دعوا و مشاجره در برخی از مواقع برای آرام شدن سنگین جو حاکم در خانه بسیار مفید است. از آن جهت که قبل از خواندن نامه توسط همسرمان، خودمان چند بار احساسات و عقایدمان را که روی کاغذ نوشته‌ایم، می‌خوانیم و جملاتی را که بار منفی دارد، اصلاح می‌کنیم و هنگامی که همسرمان مشغول خواندن نامه است به دلیل حضور نداشتن ما، او خودش را جای ما می‌گذارد که این کار به حل مسئله و پایان مشاجره کمک می‌کند.

گاهی بهتر است یکدیگر را برای ساعتی تنها بگذاریم

گاهی اوقات تنها گذاشتن همسرمان بعد از جروبحث (به‌اصطلاح روانشناسان به غار خود فرو رفتن) در آرام کردن اوضاع مفید است. به خصوص در برخی از مشاجره‌‌ها که بعد از آن زن و شوهر نیاز به زمان دارند، باید این اجازه را داد که مدتی تنها باشند. البته این موضوع به این معنی نیست که یکی از طرفین فضا را ترک کند و به خانه والدینش برود بلکه به بهانه خرید کردن یا پیاده‌روی مدتی از فضای خانه دور شوند.

البته این پیشنهاد همیشه مفید نیست، زیرا ممکن است برخی از همسران دوست نداشته باشند که بعد از دعوا تنها باشند، زیرا آن را دلیل بی‌توجهی به‌خود می‌دانند و می‌خواهند با لحن آرام‌تر و به دور از تنش با شریک زندگی‌شان گفت‌وگو کنند.

با توجه به شناختی که از یکدیگر دارید باید پس از بحث بهترین تصمیم را برای آرام شدن جو بگیرید.

زوجین

به یکدیگر گوش دهید

پس از آرام شدن زمان آن است که با گوش های شنوا به یکدیگر گوش دهیم. هر دو طرف بهتر است به هم زمان داده و مثل یک شنونده صبور تا تمام شدن صحبت طرف مقابل به او گوش دهند. به بیان دیگر در این شیوه شما احساسات همسرتان را تایید می‌کنید بدون آنکه به آن چیزی را اضافه یا کم کنید. با استفاده از این تکنیک به شریک زندگی ‌تان این مسئله را گوشزد می‌کنید که او را درک می‌کنید.

هنگام صحبت کردن “تو” را کنار بگذارید

پس از تمام شدن بحث و آرام شدن هر دوطرف، فراموش نکنید که هنگام صحبت کردن حالت انتقادی و حق بجانب را کنار گذاشته و از گفتن “تو” هنگام صحبت بپرهیزید. بجای استفاده از واژه “تو” و مقصر خطاب کردن همسر، از واژه “من” استفاده کنید. به این ترتیب همسر شما احساس نمی کند که مورد انتقاد قرار گرفته است بلکه حس می کند که شنوای احساسات و خواسته های شما است.

پس از تمام شدن صحبت ها و گوش دادن به یکدیگر خواهید دید که چقدر بیهوده از یکدیگر عصبانی شده اید و موضوعی که با آرامش می توانستید بر طرف کنید را با عصبانیت و خشم تبدیل به یک مشکل و دلخوری از یکدیگر کرده اید.

هرگاه احساس کردید که صحبتتان به سمت بحث و جدل پیش می رود بهتر است چند نفس عمیق بکشید و برای چند لحظه از یکدیگر فاصله بگیرید تا آرام شوید و بتوانید فکر کنید. سپس به یکدیگر گوش داده و بهترین تصمیم را بگیرید.

منبع: روزپلاس