در جدیدترین تحقیقاتی که در خصوص روغن ماهی صورت گرفته است، متوجه این موضوع شده اند که مصرف طولانی روغن ماهی یا روغن آفتاب گردان باعث بروز بیماری کبد چرب در افراد می شود. در این مقاله از دکتر سلام در مورد تاثیرات مصرف طولانی روغن ماهی بر کبد اطلاعاتی را جمع آوری کرده ایم. با ما همراه شوید.
روغن ماهی خواص بسیاری برای سلامتی دارد اما نتایج یک تحقیق در اسپانیا حاکی از آن است که مصرف بلندمدت این روغن و روغن آفتابگردان میتواند خطر ابتلا به استئاتوهپاتیت غیرالکلی (NASH) را در دوران بعدی زندگی بیشتر کند.
استئاتوهپاتیت غیر الکلی نوع وخیمتر از بیماری کبد چرب غیرالکلی است.
مطالعه انجام شده روی موشها نشان داد مصرف طولانی مدت روغن ماهی یا آفتابگردان تغییراتی را در کبد ایجاد میکند که این عضو از بدن را مستعد ابتلا به بیماری کبد چرب مینماید.
از جمله فاکتورهای کلیدی خطرزا در بروز این نوع از بیماری کبد چرب غیر الکلی میتوان به اضافه وزن، چاقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت نوع دو اشاره کرد که تمامی آنها به شدت تحت تاثیر رژیم غذایی هستند.
متخصصان اسپانیایی اظهار داشتند: ارتباط بین رژیم غذایی و استئاتوهپاتیت غیرالکلی نشان میدهد که نوع روغن مصرفی میتواند نقش حائز اهمیتی در بروز مشکلات بعدی در زندگی داشته باشد.
محققان با مطالعه روی موشهای آزمایشگاهی مشاهده کردند: روغن ماهی و آفتابگردان تاثیر منفی بر سلامت کبد این موشها دارد.
منبع: ایسنا