تقویت سیستم ایمنی با مصرف روی

روی جزو مهمترین مواد معدنی مورد نیاز برای بدن زنان باردار است و برای رشد بهتر جنین و پیشگیری از بروز ناهنجاری های مادرزادی و سقط جنین بسیار مهم است از مهمترین فواید دریافت روی تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با انواع بیماری هاست.

روی حاوی بیشترین ماده معدنی و آنتی اکسیدان ها و به عنوان ویتامین قبل از بارداری است. مصرف روی برای رشد جنین، رشد ماهیچه ها و استخوان ها مورد نیاز است، بنابراین روی در باروری و سلامت جنین تاثیر بسیاری دارد.
نقش روی در باروری مردان و زنان بی تاثیر نیست. تحقیقات نشان می دهد، مصرف روی برای مردان روزانه ۱۱ گرم و برای زنان روزانه ۸ میلی گرم باشد. هرچند این مقدار ممکن است برای کمک به افزایش شانس باروری مفید باشد و کسانی که مشکل باروری ندارند، مصرف میزان کمتری از روی برای آنها کافی است.

روی در واقع یکی از ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری است. به این دلیل که ماده معدنی روی یکی از اجزای اساسی مواد ژنتیکی بدن انسان به شمار می رود. این بدان معنی است که کمبود روی می تواند تغییرات کروموزومی را در هر دو شریک ایجاد کند که به نوبه خود سبب کاهش باروری و افزایش احتمال بروز سقط جنین می شود.

مصرف روی، خطر ابتلا به علائم کشیدگی رباط ها و ترک خوردگی نوک سینه در زنان کاهش یافته و در عملکرد مناسب سیستم ایمنی و مغز تاثیرگذاراست. مطالعات نشان داده است که ۸۲ ٪ از زنان باردار در سراسر جهان در معرض کمبود روی هستند.

نقش روی در باروری مردان

روی به عنوان ماده مغذی برای تقویت باروری مردان تلقی شده و کمبود آن با تستوسترون پایین ، تعداد پایین اسپرم و تحرک کم آن، ارتباط دارد. از جمله ویتامین های موثر در بهبود وضعیت باروری مردان و باروری زنان روی است.

اسپرم در هر تخلیه، حاوی ۵ میلی گرم روی است، بنابراین حفظ سطح روی در مردان بسیار مهم است. مطالعات نشان داده است که روی در رشد بیضه، بلوغ اسپرم و تستوسترون دخالت دارد.

آزواسپرمی

کمبود روی در مردان می تواند تا حد زیادی بر تعداد اسپرم تاثیر بگذارد زیرا روی در غلظت بالای اسپرم یافت می شود به همین منظور در روی در باروری مردان نیز تاثیر دارد.

همچنین روی در تقویت لایه بیرونی و دم اسپرم هم موثر است. از آنجایی که بدن نمی تواند منابع روی را ذخیره سازی کند، بنابراین ما باید به طور مداوم تمام منابع غذایی حاوی روی را مصرف کنیم.

برخی از بهترین منابع غذایی عبارتند از : گوشت گاو و مرغ، تخم مرغ، کل دانه ها ، کل محصولات لبنی، (به خصوص خام)، مصرف دانه هایی مانند آفتابگردان و کدو تنبل، پنیر ملاس (ملاس یک شیرینی کننده است که ادعا می شود از قند سالم تر است) و شربت افرا (شربت درخت افرا، شیره‌ای است که معمولاً از گونه‌های شکر قرمز و سیاه افرا به دست می‌آید.

نقش روی در باروری زنان

در زنان، روی در رشد جنسی ، تخمک گذاری و چرخه قاعدگی نقش دارد و غلظت روی و آهن ممکن است اثرات قابل توجهی بر تولید مثل داشته باشد. مصرف روی این ویتاین موثر بارداری برای تولید تخمک های سالم در زنان لازم است.

کمبود روی در طول حاملگی می تواند منجر به سقط جنین یا رشد ناقص جنین به علت ناهنجاری های کروموزوم (DNA) شود. بنابراین روی در باروری نقش اساسی در شکل گیری DNA سالم جنین در حال رشد دارد.

قاعدگی

در زنان مصرف روی به بدن کمک می کند تا از هورمون های تولید مثل، استروژن و پروژسترون استفاده بهتری کند و کمبود آن می تواند منجر به عدم تعادل هورمون ها، پیشرفت غیر طبیعی تخمدان و بی نظمی قاعدگی شود. هنگامی که بدن شما با کاهش روی مواجه می شود ، متابولیسم پروتئین هم مهار می شود که به نوبه خود می تواند کیفیت تخمک را کاهش دهد و روی در باروری تاثیر کند.

سطوح پایین روی در دوران حاملگی با عوارض مربوط به زایمان، وزن کم جنین هنگام تولد و زایمان زودرس؛ ارتباط دارد. روی و باروری تاثیر زیادی در بدن دارد از این رو مصرف روی چه در دوره بارداری و چه قبل از بارداری توصیه می شود.

نقش روی در درمان ریزش مو

روی ماده معدنی ضد پیری است و برای حفظ مناسب بافت و تعادل هورمون ها مورد نیاز است. هنگامی که شما در معرض کمبود روی هستید، بدن شما از برخی از ذخایر روی استفاده می کند.

این کار از بافت هایی شروع می شود که قادر به حفظ روی نیستند، به عنوان مثال پوست و مو که در نتیجه، پوست به شکل پوسته پوسته و شل و علائم آن در مو هم به صورت ریزش مو است. جای تعجب نیست که بسیاری از زنان در دوران بارداری دچار ریزش مو می شوند چون میزان روی در باروری آنها نقش دارد.

پیری پوست

هنگامی که کمبود روی یا عدم تعادل عناصر دیگر در بدن وجود داشته باشد، استفاده از منابع و مواد مغذی حاوی ویتامین های مختلف و غنی توصیه می شود. اگر چه مصرف طولانی مدت بیش از ۴۰ میلی گرم روی توصیه نشده و توجه داشته باشید که تعادل در مصرف مکمل ها و ویتامین ها در هر حالی ضروری است.

بنابراین اگر شما قصد دارید دوزهای بالاتری از هر ویتامینی را مصرف کنید، بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید تا بررسی های لازم در مورد کمبود ویتامین های مختلف صورت گیرد.

نبض ما